Review : Madden NFL 13

Vermoedelijk nog niet ingeburgerd zoals voetbal, toch is American Footbal een ware sensatie bij onze Amerikaanse vrienden

Met name de vaste afspraak van Monday Night Footbal & de jaarlijkse Superbowl, weten de Amerikaanse bevolking wild te gaan tijdens deze events.

EA Sports wist dit en brengt met succes de Madden NFL reeks sinds 1998, met intussen al editie 2013.

Met de beste wedstrijden uit het National Football League die te bieden heeft.

Voor de leek mag deze sport eruit zien als twee elftallen van opgepompte gorilla’s die elkaar te lijf gaan, waarin de houder van de bal een stormloop uitvoert om de al bekende Touch down te scoren, terwijl voor de kenners deze sport hun ogen doen blinken en zij een diepere kennis van de spelregels hebben die “yours Truley” nog altijd probeert te omvatten.

American Footbal kent veel pauzes, onderbrekingen waardoor het niet echt al te gemakkelijker werd om NFL te begrijpen was.

Scoren, pauze, scoren, reclame pauze , score, pauze …een ware aandachtverslapper-factor

In België kennen we de NFL sport dankzij de jaarlijkse Live stream van de Superbowl op VT4 ( : excuseer : VIER )

Kleine Trivia :

De naam Madden staat voor John Madden, die al sinds 1998 synoniem staat voor de Madden NFL reeks bij EA Sports.

John Madden was eind jaren 50 de grootste talent in deze sport maar noodlot sloeg toe toen een knieblessure er anders over nadacht.

Nooit kreeg John Madden de kans om in topniveau te spelen.

Hij liet dan ook het hoofd niet hangen en besloot zijn talenten te delen met andere spelers, en werd zo Coach die grote successen afleverde.

In  1979 ging Coach Madden met pensioen, thans als coach en ging vervolgens aan de slag als Tv & Radio commentator tot 2009

Madden NFL 13 brengt dus de speelveld ervaring naar jou console, inclusief de vele onderbrekingen, waardoor we zelfs na het verdiepen in het reglement nog altijd als een duif zonder kop rondhollen op het veld, in de hoop de tackelers te ontwijken en geen zand te hoeven eten.

Madden NFL 13 speel je op 2 manieren :

  • De klassieke controller manier
  • Kinect Voice manier


Of probeer beide eens te combineren , speel met je controller en roep bv naar Bennet dat hij moet lopen, om een voorbeeld te geven.

In de ribbon onderaan krijg je een selectie van  een 8tal commando’s, maar indien je de volledige lijst kent kunnen we je zeker aan raden je niet tot deze commando’s te beperken.

Je kan ook het “by the book” doen, de “playbook”  willeswaar met spel tactisch die je tot een succes moeten brengen.

Deze bezorgt je dan ook vervolgens de nodige buzz als je deze dan ook succesvol afwerkt en je punt kan scoren , hiervoor is dan ook veel oefenen vereist die niet vanzelfsprekend is.

Madden NFL 13 is zoals we al paar keer ons lieten ontglippen geen instapgame zoals het geval is bij een FIFA of NBA of F1 game

Graphics & Geluid :

Grafisch ziet NFL zoals we gewent zijn van EA er zeer strak uit dankzij zijn scherpe grafisch.

Een totaal Amerikaanse intro geeft deze Madden NFL  13 direct de correcte sfeer mee onder begeleiding van een uitgebreide orkest en gejuich van het publiek in de tribune

Het hoofdmenu is, ten opzichte van bijvoorbeeld een NHL, is al stukken duidelijker en mooi overzichtelijk waardoor je direct alle spel-modes netjes op een rij hebt.

Jim Nantz en Phil Simms zorgen bij elke game voor de nodige commentaar. Hoewel hun commentaar van prima kwaliteit is en meer dan voldoende kleur geeft aan een lange wedstrijd, zien de commentatoren er gemaakt uit.

De tribune van het publiek mag dan “echt” klinken, eruit zien is jammer genoeg iets anders.

De omgeving kreeg weinig aandacht het publiek ziet eruit als een werkwijze van een 16bit console waardoor er geen interactie merkbaar is van het publiek.

Madden NFL 13 ziet er op het speelveld dan er wel weer een stuk beter uit en laat dit nu net zijn waar de actie zich plaatsvind.

Dankzij de nieuwe Infinity Engine die voor een Impact systeem zorgt waardoor de aanslagen zo overwegend goed en echt eruit zien.

Speelmodussen :

Het aantal spelopties die EA Sports in Madden NFL 13 aanwezig liet stelt ons uiterst tevreden

Keuze uit tal van offline en online modussen :

  • Ultimate Team : bouw je een kaartverzameling op van sterren waarmee je online ten strijde trekt.
  • Play Career : maak je eigen personage aan , keuze uit speler of coach en speel offline je weg naar Hall Of Fame.

Conclusie :

American Footbal mag dan nog niet ingeburgerd zijn in onze werelddeel, toch voor de doorwinterde NFL zal deze Madden NFL 13 meer dan welkom zijn in hun game collectie.

Verdiep je echter niet in Madden NFL 13 zonder de nodige kennis van beide spelregels en concept over Madden NFL 13 en American Footbal in zijn geheel, je loopt gegarandeerd verloren.

EA Sports heeft met Madden NFL 13 een goed verzorgd product afgeleverd.

Hoewel de animaties soms wat te wensen over laat zal Madden NFL 13 de fans van American Football weten te bekoren.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights