Review : Mario + Rabbits – Spark of Hope

6 jaar geleden,  het was ene van de eerste switch games ooit en een heus cross-over event toen Mario en de Rabbits samen kwamen in een episch avontuur met Mario + Rabbits Kingdom Battle.

Sinds dien werden de 2 goeie vrienden want hoe kon anders  sinds 2017 vandaag anno 2013 een vervolg komen met Mario + Rabbits spark of Hope, het avontuur of beter gezegd 2de avontuur voor mario in de ruimte.

Mushroom Kingdom’s rust word grondig verstoort wanneer een aanval van bovenhand plots plaats vind door Cursa, een zeer vreemde wezen zonder goeie bedoelingen.

Zijn, of haar zwarte troep onder de naam Darkmess probeert alle energie van de Sparks voor zich te winnen.

De helden staan paraat en hun taak om de Cursa en Mushroom Kingdom te redden word aangenomen.

Mario & The Rabbits for the win , samen met de help van Rosalina (Super Mario Galaxy)

Gameplay :

Net zoals in de eerste deel draait Mario+ Rabbits om een turn based spel setting.

Bij elke aanval kies je jou offensief of defensie tactiek waar nodig is, een strategisch gebeuren in een vrije beweging platform.

Het verschil bij de meeste turn base games lig eraan dat jou personage een beperkte beweging ruimte bevat, waarbij je in Mario+ Rabbits als pionnen strategisch weet te plaatsen voor jou volgende aanval zet.

Dit zorgt ook dat je meerdere aanvalsposities en mogelijkheden bekomt.

Een ware Team game dus waar elk personage een unieke deel is de schakel telt, elk met zijn unieke skill of talent.

Elk personage heeft zijn unieke rabbit counterpart waarbij bv Rabbit Mario van dichtbij het best aan weet te vallen en Luigi perfect als sniper weet te handelen… ook al blijft het raar de Mario broeders met vuurwapens aan te treffen…

Toch weten alle elementen netjes in elkaar te vallen, dit allemaal door je eigen doen zoals je zelf verkiest.

Ondanks alles in een lineair patroon valt en je niet echt vrij bent in planeten te verkennen, word er ook een non lineair gevoel gegeven wanneer je kiest enkele zijdelingse missies te verkennen.

Zo bouw je verder de nodige skills voor je personage uit,

Grafisch:

Grafisch weet Sparks of Hope alle capaciteit uit de switch te persen, beiden in handheld en console mode weet Mario+ Rabbits : Sparks of Hope een visueel pareltje te presteren.

Je zou je afvragen hoe ver nog een game de engine kan uitpersen.

Conclusie:

Nooit verwacht dat een cross-over franchise zo kon aanslaan met Mario in de reeks, maar Ubisoft en Nintendo did it again.

Turn base platform met toch ietwat vrijheid waardoor de meeste verveling in soortgelijke verloren gaan.

Als je ook ziet wat voor prestaties Mario+ Rabbits weten uit de Nintendo Switch te halen, dan mag je zeker zijn dat als handheld en als console de Switch evenaart wat de Vita moest zijn op technologisch gebied.

De geslaagde mix van turn base, avontuur en humor in een strategische setting weet alvast te bekoren in een 2de en betere editie met tal aan vernieuwingen.

Score:

7,2

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights