Review : Nike+ Kinect Training

We leven allemaal in een drukke wereld,  we staan op, gaan werken, komen thuis en ploffen ons in de zetel… vaak te Tam om nog iets van work out te doen, of laat staan dat we gaan huppelen voor een scherm in de fitness…

Jaar na jaar was onze trouwe afspraak met Ubisoft ’s Yourshape 2010 Fitness Evolved & Yourshape 2011, groot was onze verrassing toen bleek dat Ubisoft in 2012 van Yourshape een Wii-U exclusieve titel maakte en niet meer voor Microsoft Xbox 360Kinect ter beschikking stelde.

Fans van fitness games hoefden echter lang niet teleurgesteld bij de pakken zitten toen Microsoft & Nike een samenwerking aan kondigden voor Nike+ Kinect Training van niemand anders dan Nike zelf.

Gameplay:

Qua Gameplay kunnen we enkel zeggen dat deze Fitness game net zoals Yourshape echt het onderste vanuit de kan haalt en je een flink stuk laat zwoegen.

Wel even meegeven dat voor Nike+ Kinect Training de lat ook hoger ligt dat bij voorgaande fitness games waardoor je toch een meer precisie game mag verwachten die niet verder gaat zolang je niet doet wat er gevraagd word.

Kleine ruimtes zullen je al gauw een gebrek aan bewegingsvrijheid geven gezien je hier vaak alternatieven gaat uitoefenen op bv push-ups en andere horizontale bewegingen.

Na een kleine kalibratie test zal jou profiel opgebouwd worden zoals we al eerder gewoon waren.

Echter deze gaat verder dan de gewoonlijke Lengte – Leeftijd – Gewicht parameters , zo word ook jou uithoudingsvermogen gemeten en je atletische prestatie : kortweg gezegd : hoe lenig je bent.

Vervolgens krijg je de keuze als je wil dat jou Trainer mannelijk of vrouwelijk word en wat je wil doen, leg je de focus op spieropbouw of Cardio training.

Een fitness programma krijgt de levensduur van  4 weken waarna dan je eind resultaat word gemeten naast de tussentijdse aanpassingen.

Spelmodes :

Nike+ Kinect Training bevat tal van speelmode ’s zoals een instant oefening  :

Elke oefening is dan ook ordelijk ingedeeld in Kracht , gewicht & cardio categorie.

Elk met een lengte van ongeveer 15 minuten , ideaal als je niet wil een volledige work out doen, maar toch kort even een sessie wil spelen.

Daarnaast vinden we ook nog Challenge Drills die bij het horen van de naam ons doen denken aan de tijd van militairen en de legerplicht.

Elke oefening duurt dan ook wel wat langer met een totaal van  1 uur per oefening max. of een korte sessie terug van  15 minuten.

Challenge Drills is vooral bedoeld als een uitlaatklep na een harde dag om even te ontstressen en bevat enkele zeg maar “mini games” zoals een Hole In The Wall-achtige game waarin je dient een silhouetten aan te nemen , hordelopen en Dodge bal.

Want geef toe : de boog moet niet altijd gespannen staan.

Grafisch :

Grafisch is er niet zo veel om over van de daken te schreeuwen, keep it simpel zullen ze gedacht hebben bij Microsoft & Nike en dus bleven beide menu en oefeningen op grafisch vlak bijzonder eenvoudig en simpel om te begrijpen.

Jammer genoeg ook wel van een ietwat lagere kwaliteit.

Zelfs de achtergrondomgeving ziet er wat kaal uit waardoor je eigenlijk in een lege studio zit of een veld buiten, de eenvoud hemzelf dus en geen animeerde achtergronden of  gedecoreerde omgeving.

Niet dat dit echt belangrijk is want tenslotte doe je het voor de work out en niet de tjilpende volgens in een veld of dergelijke , geen afleiding dus.

Soundtrack :

Geluid zit  in Nike+ Kinect Training erg goed , met duidelijke Coaching van je Trainers die alles ziet wat hij moet zien, elke beweging en elke fout en natuurlijk als de kippen erbij is om je bij te sturen.

Soms zal Kinect je beweging met wat extra moeite weten te herkennen zoals bv het strak rechtstaan met de ene been voor de andere.

Online Multiplayer :

Sporten is nooit leuk als je alleen bent en daarom kan je zelfs een vriend of vriendin via Xbox Live uitnodigen om deel te nemen aan een sessie.

Iets wat toch de moeite waard is om  te testen gezien deze veel meer is dan zomaar een Ghost op de leaderbord.

Conclusie :

Toen we voor de eerste keer in een achter gesloten gordijnen sessie Nike+ Kinect Training mochten testen kregen we toen nog een  Build versie voor onze ogen.

Deze bleek toen al in orde te zijn en het was afwachten op de  volledige versie.

Nu we  deze dankzij Microsoft hebben mogen ten volle ervaren kunnen we bevestigen dat Nike+ Kinect Training niet voor doetjes is.

Toegeven dat Ubisoft ‘s Yourshape serie al een zware prestatie was, maar daar weet Nike dan ook de lat hoger te leggen en nog een stukje verder te gaan dan ooit te bedenken was.

Grafics blijken niet van de hoogste kwaliteit te zijn maar naast deze ene detail maakt Nike+ Kinect Training het volledig waar om de titel te dragen van een volwaardige fitness game.

Per momenten, zeg wel : zeldzame momenten zal de Kinect camera extra moeite doen om je bewegingen toch te herkennen en dit is dan ook een pluspunt, want wiel wil er nu een oefening skippen en ontlopen. Het is een beetje zoals  naar McDonalds gaan en bij je menu een  light drankje nemen.

Nike+ Kinect Training is een zeer gewaagde fitness game en verdiend dan ook een  82%

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights