Review : Poco F5 Smartphone

Poco’s nieuwe vlaggenschip is telkens als een frisse wind in de zomer,

Hij komt wanneer je het minst verwacht en het meest nodig hebt.

Poco F5 bouwt dan ook verder op het succesformule van de Poco F4 en meer.

Zoveel meer dat zijn voorganger op slag outdated aanvoelt en saai.

Geef toe, eens je champagne hebt geproefd zal je cava plots niet meer willen, toch?

Beide gelijken op elkaar, en toch … word het oog bedot, want de Poco F5 draait niet om looks, maar op kracht!

Deze kracht onder de motorkap weet dan ook zeker zijn naam in de F-reeks waard te maken:

Design :

Voor een oogvanger hoef je niet naar Poco te kijken meestal, dan kies je liever voor een IPhone of dure Samsung waar je bij de ene enkel design overpriced betaald, en voor de ander design en kracht aan een pittige prijs.

Poco weet zijn focus te leggen op het belangrijkste: zijn kracht en betaalbare prijs samen.

Toch zijn er enkele minimale ontwerpkeuzes aanwezig bij Poco F5 die subtiel werden aangebracht.

Gaande van een elegante , subtiele verloop op de achterzijde met een koolstofvezelpatroon en rondom de groothoeklens en hoofdcamera vind je cirkels terug die dynamisch volgens lichtinval van kleur veranderen.

Zijn speakers zijn tevens ook elegant in zijn behuizing verwerkt waar de bovenste speaker zich richt naar de buitenzijde.

Deze zorgt ook voor een kraakheldere stereogeluid die netjes verdeeld word.

De Poco F5 werd vervaardigd uit premium materialen zoals de zijkant en achterkant in een kwalitatief plastiek van de beste kwaliteit.

In de zijkant vind je zoals meestal de volumetoetsen en power knop met een integreerde biometrische scanner.

Ergonomisch ligt de F5 ideaal in de hand en zeer comfortabel.

Technisch :

Onder de spreekwoordelijke motorkap vinden we dezelfde chip terug als de Poco F4 (volgens specificaties, uiteraard halen we het toestel niet open  😊 )

De Snapdragon 7 plus die meer en meer voorkomt in draagbare toestellen als tablet, hier ook in de F6 aanwezig van een 2de generatie processor-lijn als nieuwste chip van Qualcomm.

More power en zuiniger, met ondersteuning van het mobiele signaal 5G.

Met deze aanvulling brengt het dan natuurlijk ook de Poco F6 tot zijn recht als krachtige  en snelle toestel waarbij openen en sluiten van een app maximum 1 seconde duurt.

In ons bezit voor een test sessie kregen we de 12 Gb  geheugen versie met een interne opslag van 256GB die niet uitbreidbaar is per microSD.

Wel kan je virtueel jou ram geheugen boosten door een deeltje van je internet opslag af te staan aan je Ram zodat een extra 3, 5 of 7 GB geheugen bovenop je  12 GB krijgt.

Let up: dit betekend natuurlijk wel 3,5 of 7 GB minder internet opslag van de 256Gb.

Meer kan je niet kiezen, minder ook niet en je kan niet zelf bepalen voor een 1, 2, 6 of meer dan 7GB wegens deze 3 beperkte keuzes tot op heden van schrijven waardoor de maximum 19Gb werkgeheugen word.
(tenzij een toekomstige update deze weet uit te breiden)

Qua camera lens werd de F5 voorzien van een 16mp Selfiecamera die zich bovenaan in de uitsnede bevind.

Achterop werd de F6 uitgerust met een 64Mp Hoofd camera, een 8Mp ultra groot hoek camera en een 2mp macro camera voor al jou fotoplezier en meer.

Videomode vooraan werd enkel voorzien als Vlog mode, Slow motion en timelaps mode terwijl achteraan de hoofdlens werd voorzien van een 720P resolutie, 4k resolutie beiden op 30 frames per seconde, en uiteraard 1080p resolutie in 20 en 60 frames per seconde.

De selfie camera vooraan werd voorzien van een resolutie op 1080 beide op 30 en 60 Frames per seconde, alsook 720 resolutie op 30 frames per seconde.

Poco F6 camera werd ook voorzien van een AI mode waarbij de kwaliteit een verschil weet te maken.

De A.I zorgt namelijk voor een  nabewerking zodat jou plaatjes beter tot zijn recht komen en wazige kiekjes weet te vermijden.

maar op de F5 maakt de AI-modus tijdens het schieten al een groot verschil. Foto’s zonder deze modi zien er een stuk waziger uit, dus we raden aan om deze feature te gebruiken.

Jammer genoeg weet de camera in donkere momenten minder tot zijn recht te komen.

Display wonder!

Zijn snelheid is niet enkel aan prestaties te merken, ook zijn 6,67 inch scherm draaiend  op een 120Hz weet een high end crisp weergave te presteren, als dit nu is in het navigeren, applicatie opstarten, een film/serie bekijken on de the road of thuis via je favoriete streaming platform, of gewoon recensie en nieuws lezen op Playr00m nadat je bent uitgeshopt op de websites van Poco of Xiaomi voor je nieuwe earbudds en meer (we werden niet gesponsord , helaas … toch vermelden waard )..

Zijn snelheid zit hem beide in visueel en hardware, maar er bestaan apps die deze 120 Hz niet ondersteunen en zo zal je dus ook een bepaalde snelheid verlaging merken… dit in kleine percentage.

Zijn zuivere Hoge resolutie van 2400 bij 1080P weten alvast de mediafanaten te bekoren en oogt indrukwekkend zolang de apps van de uitvoerders deze toelaten.

Enige gemis hier is een zonfilter zodat je op een mooie zonnige dag in direct zonlicht alles optimaal kan zien.

User Interface:

Alles draait op Android 13 als basis met  Poco’s eigen MIUI interface erboven op, deze komt met de allernieuwste snufjes (zoals de ram booster die eerder werd vermeld).

Van personalisatie tot meer.

De bulkware (onnodige of pre-installeerde Apps) krijg je er boven op zoals 8 mobile Games.

Batterijduur :

Belangrijkste of ene der belangrijkste Punten blijft uiteraard zijn batterijduur.

Met zijn  5000 mAh batterij gaat de Poco F5 gemakkelijk bij normaal gebruik tot 10 uur mee,

Geadverteerd word 2 dagen maximum onder de voorwaarden van geen intensief gebruik met name data, gaming, entertainment, bluetooth of GPS.

Opladen duurt met zijn snel-lader  aan 67 Watt een kleine 30 min voor een volle 100 procent.

Conclusie:

Aanrader ? JA !

Opslag geheugen uitbreidbaar via micro SD ? Neen !

Uitgebreid batterij kracht ? JA !

Eigenlijk heb je alles behalve klagen over de Poco F5.

Hij mist enkele features zoals draadloos opladen via QI, maar zijn mogelijkheid om jou werk geheugen te boosten is een gouden geschenk.

Mogelijkheid tot je opslag uit te breiden is er niet, thans niet via microSD, wel kan je de nodige services als Microsoft OneDrive er desnoods aan linken of andere Cloud systemen.

Zijn kracht en snelheid is indrukwekkend, al zal de zon indien aanwezig is zijn glans nalaten waardoor de leesbaarheid wat minder sterk is.

Simpel design, scherpe camera, uiterste batterijduur, kracht, capaciteit en een prijs die ervoor zorgt dat je gemakkelijker kan instappen op een high end toestel.

Dit zijn de troeven die terug aanwezig zijn waardoor ook jij van een krachtig toestel kan genieten.

 

De Poco F5 is beschikbaar  voor 429 euro als 8Gb werk geheugen variant of 479 euro als 12 GB werk geheugen variant in het zwart, blauw of wit.

Wij hebben de Poco F5 samen getest met deRedmi SMart Band Pro.

Beiden met een interne opslag aan 256 GB.

Score :

8,2/10

 

 

 

 

Reageer hier en keep it light!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights