Review : RayStorm x RayCrisis HD Collection

Taito blijft een bekende naam in de nostalgische wereld en waar eerder al de Bubble Bobble Puzzle game ter sprake kwam, weet ININ nog een klassieker vanonder het stof te halen met Raystorm x Raycrisis HD variant voor Nintendo switch.

Onbekend met de formule ? Denk dan maar even aan klassieker Parodius van Konami die wist een klassieker te maken met een grappige versie op het origineel.

Taito’s game legende blijft aanspreken en kan uitgebreid verlopen, zo ook met de titels tussen de jaren 80 en 90.

EN dus nu is het de tijd nog een klassieker te herleven.

Gameplay:

In deze van boven bekeken shooter met prachtige decor en visueels en gebruik van de beste 3D shades, vlieg je het gevaar binnen en versla je golf na golf aan tegenstanders en verzamel je de nodige power up’s.

De laatste 2 originele versies worden voor Raystorm X Raycrisis HD Collections netjes gecombineerd zodat je deze klassiekers 1 op 1 kan genieten.

Simpel gameplay zonder toeters en bellen dus.

Elke missie is een variatie van uniekheid, zoals een keuze van verschillende schepen die elk variëren van meerdere vuur opties tot meerdere kanonnen die als destructief op zijn pad vernielen, of Lock on lasers, allemaal te verdienen door diverse power ups.

Dit zorgt voor een diverse mogelijkheden in end boss gevechten.

Uit de 2 namen Raycrisis en Raystorm, werkt deze eerste het beste met een betere grafische detail dan de overige titel die als voorganger dienden.

Niet dat we afbreuk leveren aan Rayforce , waar deze ook wel hun eigenschappen hebben en de moeilijkheid wat hoger weten te brengen.

Grafisch:

Voor deze HD versie werden de beelden opgepoetst tot hedendaagse materie, en beter weergave.

Visueels in 2023 zijn natuurlijk wel van belang voor een HD remake zodat ze er niet amateuristisch uitzien of over komen.

M2 heeft ook hier elk detail vers weten over te brengen en het moet gezegd worden dat een retro game als deze topper er vingerlikkend goed uit weet te zien.

Dit samen met nieuwe en oude opties en je weet dat je een spectaculair parel ervaart.

Soundtrack:

Bij een remake hoort natuurlijk een meesterlijke soundtrack en niet de bliepjes en bloepjes van  de 8 bit console , ook al heeft dit ze charme.

Alle originele soundtracks werden ook hoogwaardig bewaard en inbegrepen, met hier en daar een virtuele stem overheen.

Raystorm weet terug de beste versie te leveren  in een uitmuntende remaster.

Conclusie :

Hit or mis ?

Duidelijk een Hit en een blast van de Past!

Blast van een gameplay uit de past en zoals gezegd Raystorm weet de kroon te spannen met de beste versie van de 3.

De extra opties zijn een must en zeker als je deze op een retro manier weet te benaderen.

ININ en M2 scoren hier zeker goed alvast en mogen gerust nog meer TAITO releasen voortbrengen, ze hebben al hun naam en faam weten te verdienen!

Score :

9/10

nu verkrijgbaar digitaal via de Nintendo eShop of PlayStation Store!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights