Review : Star Wars Jedi : Survivor

Sequelen weten meestal hun eerste deel te overtreffen zonder afbreuk te doen aan de droom en de ingeloste verwachtingen van het eerste deel, zo was alvast bij The Force Unleashed het 2de hoofdstuk mager, zwak en droog bij vergelijking van het eerste, epische deel.

Met Star Wars Jedi : Survivor werd enorm uitgekeken naar het vervolg op een ongelooflijk, schitterende uit 2019 verschenen Star Wars Jedi : Fallen Order met in de hoofdrol Cal Kestis  als jonge Jedi.

 

4 jaar later verschijnt het nieuwe deel , met een tijdsprong in het verhaal van 5 jaar en veel is er ook gebeurd in de tijd van de intussen wat meer getrainde, en geleerde Jedi , Cal Kestis.

Deze 5 jaar word dan ook geleidelijk aan verteld in een gloednieuwe Star Wars: Jedi , samen met een nieuw, origineel avontuur geschreven epos.

Een uit elkaar gevallen team waar elk zijn eigen weg gaat, en nieuwe vrienden op zijn pad.. dit allemaal in een voortzettend avontuur tegen het republiek.

Verhaal :

5 jaar, zolang is er over gegaan tussen Fallen Order en Survivor.

5 jaar bied natuurlijk veel aan in verhaal, een team die uit elkaar gevallen is, wat is er gebeurd, en natuurlijk de groei van Cal Kestis die de jongen heeft gemaakt tot de man die hij is, alsook het verhaal achter zijn littekens.

Cal gaat verder in zijn strijd tegen de Empire en leer gaandeweg nieuwe vrienden kennen, nieuwe mysteries en verdere ontwikkeling in zijn strijd.

Een eeuwigdurende strijd met telkens de vaak gestelde vraag : “Is het allemaal waard of is het een strijd tegen de tij, dweilen met de kraan open ?”

Dit allemaal in zijn strijd tegen de nieuwe senator Pau’an en tegelijkertijd een mysterieus Jedi figuur die een extra probleem kan vormen , een dreigen die eeuwen oud is als de Jedi zelf.

Het verhaal gaat naar zijn ontknoping toe, maar zal Cal in zijn doel slagen of falen?

Grafisch:

Toegeven bij de lancering ging het niet echt over rozen, crashes, bugs, frame drops en dit nadat er al reeds extra tijd voor ontwikkeling was ondernomen.

Toegeven een game op 155GB zou je denken dat deze na zoveel jaren en door een uitgever als RESPAWN toch wel netjes aan gewerkt en getweakt werd.

Goed dat dankzij internet tijdperk online games via update en patches verbeterd worden waardoor meeste issues tot een verleden tijd behoren.

Jedi : Survivor ziet er ongelooflijk scherp uit desondanks de eerdere issues, en zelfs op cinema en cut scene gehalte gedraag en voel alles aan als een film met zijn ijzersterke dialogen en prestatie.

De acteurs werden namelijk via motion captering volledig opgenomen om realisme beter teweeg te brengen.

Aangeraden werd gekozen voor minimum een RTX 2050 op pc of Xbox Series X/Playstation 5 voor de beste prestaties, maar wie zelfs op een RTX 1050/1070 weet te spelen zal (ook al zet je de setting op Low) een ongelooflijk cinematografische ervaring  weten te appreciëren.

Je merkt het zeker wanneer je op de bench een aanpassing brengt and BD-1 , Call of je light saber.

Tal aan designkeuze werd toegevoegd waardoor deze  misschien wat overheersend weet over te komen door zijn rijke keuze aan cosmetische rewards die je in tal van kisten weet te vinden.

Ook de planeten stelsels zijn als het ware een visueel parel, elk op zijn eigen manier en telkens uniek van elkaar.

Je zou haast vergeten al de puzzels op te lossen door je bewondering voor al deze pracht en praal.

Gameplay:

Als Jedi word je vaak gericht op het gebruik van jou tal volle Jedi skills.

Waar in Fallen Order je nog een leerproces aanging, weet Call zich als 1 van de beste te bewijzen in 5 jaar tijd.

The Foce is sterk in deze en dat merk je ook door een forse upgrade dat Survivor wist mee te krijgen.

Stormtroopers , hoe easy ze ook zijn en hun targets missen , worden plots jou easy doelwit door ze simpelweg als schild te gebruiken, of gewoon weg te duwen.

Ook dieren in het wild waar nodig kun je Jedi Mind Tricken, zet hun in tijdens je gevecht zodat ze tegen de troopers keren in een verwarde staat.

Of gebruik gewoon the force in de vele tal volle puzzels ,  steen in of uit trekken, richels bouwen door stukken muur of brug om te plooien of maak gebruik van je nieuwe grabbelhaak.

The Force en de Lightsaber zijn 1 van de zovele belangrijke tools die een Jedi tot zijn beschikking heeft, Mix deze 2 en je hebt een ongelooflijke kracht tot je beschikking.

Gebruik de Light Saber als enkel blade, Dubbel Blade, of gebruik gewoon Dual Saber.

 

Elk set-up heeft ook zijn aparte specialiteit zoals in Fallen Order.

Sla blaster schoten af met een dubbel Blade, of smijt je Single Blade in het rond als een boomerang.

Het zijn enkele van de mogelijkheden.

Nieuw werd gekozen voor in de Mediapunten de kans te geven om fast travel punten aan te bouwen,  genoeg met rond reizen na enkel missie en je pad terug te zoeken naar je schip … voortaan kun je waar toegelaten kiezen deze over te slaan en tijd te winnen.

Slechte start, goeie afloop :

Zoals gezegd bij de lancering liep Star Wars Jedi : Survivor enkele nadelige bugs en issues op die door de tal aan updates werden weg gewerkt, toch voelen we hier en daar nog een klein struikelblok hier en daar opduiken in Survivor.

Lag durft wel eens de kop op te steken of (op PC) een crash waardoor steam een herstel diende uit te voeren vooraleer we verder aan de slag konden gaan.

Nagelbijten op de framedrops , liepen de frustraties wel degelijk hoog op … maar een echte fan probeer deze te doorstaan.

Vele bugs gaven ook een vervorming in bepaalde cut scenes of dialogen, zo bleef in de bar een mok zweven rond de aangesproken personage …

Gelukkig maakt het eindproduct wanneer de meeste bugs verholpen zijn het samen met het verhaal meer dan de moeite.

Reken nog eens een uitgebreide semi open wereld en je bent zoet in de wereld van Star Wars voor geruime aantal uren.

Conclusie :

Negeer de technische issues en je verkrijg een zeer aangename, uitmuntende Star Wars game met een sterk verhaal, stevige dialogen en acteer prestaties, en de ware visie van het Star Wars Universum.

De huidige bugs die bij de lancering zaten worden snel weg geholpen , zo was er kort na de release van de 155 GB tellende game al snel een “kleine” update” van 155 GB die de meeste issues wisten weg te nemen.

Zijn verbeterde vecht systeem, omgevingen, personages en verhaal maken alles ruimschoots goed en weet zich te vestigen als unieke canon verhaal in zijn franchise.

Score :

7,5/10

Star Wars Jedi: Survivor verkrijgbaar op

PlayStation 5,

Xbox Series X en S

en pc.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights