Review : The Flash – Season 1

De snelste man ter wereld komt bliksemsnel naar onze schermen.

Fans volgen de avonturen van Barry Allen al lang op FOX tv , maar vanaf 13 april is deze ook op Bluray beschikbaar en DVD.

Toegeven, wie wil nu niet Barry Allen A.K.A. The Flash zijn?

 

Lang uitslapen en toch op tijd op werk, of even snel naar die ijssalon lopen aan de andere kant van het land?Al de tijd die je kan winnen ?

Barry kan het allemaal na een vreemd ongeval en het is dan ook met reden dat hij in de toekomst deel uitmaakt van The Justice League.

Toegeven dat ik ergens teleurgesteld was bij het vernemen dat acteur Grant Gustin de rol in de gelijknamige film niet zou nemen of zelfs niet als Cast gekozen was.

Neemt natuurlijk niet weg dat The Flash de regels breekt van superhelden series en het pad open weet te smijten voor Hollywood CGI-effecten waar vroeger deze enkel voor Cinemaprenten bestemd waren.

Verhaal:

Barry allen, werkt als een forensische detective aan een crime lab.

Toen hij klein was, werd zijn moeder op mysterieuze manier om het leven gebracht en zijn vader als verdachte gesteld.

FLA101b_0360r_1dc85852Barry werd zo opgevangen in een pleeggezin bij Joe West & zijn dochter Iris West.

Zeker op deze laatste weet Barry zijn hart aan te verliezen zonder dat ze het weet.

In de voetsporen van zijn pleegvader treed Barry in actie bij de Metropool Police Department.

Barry hoopt stiekem zo ook ooit de moord op zijn moeder op te lossen en zijn pleegvader vrij te pleiten.

Tot op een dag een vreemd voorwendsel gebeurde.

FLA101f_0878ra_aab43061De Backdoor Pilot uit het 3de seizoen van Arrow doet hier hernieuw een dienst wanneer Barry getroffen wordt door een vreemde bliksemschicht wordt getroffen, beland hij in een coma.

9 maanden later ontwaakt hij als een wedergeboorte (Get it ?  🙂 ) uit zijn coma als een nieuwe mens.

Elke cel in zijn lichaam werd hersteld met een aardige stel buikspieren erbij ook.

Barry beslist dan snel de stad in te gaan om Iris terug te zien waar hij al zo lang voor valt en begint stilletjes aan de gevolgen te ondervinden van zijn “incident”.

Barry bezit de kracht van supersnelheid en dient met de nodige verantwoordelijkheid hiermee te leven op een volwassen manier.

Barry is nogal speels en onderschat zijn krachten nogal te vaak, maar dankzij de hulp van zijn nieuwe vrienden in Star Labs zal hij zijn rol als “The Flash” kunnen op zich nemen onder leiding van Professor Wells, Sisqo Ramon de uitvinder en dokteres Katelyn Snow die zelf ook een bagage met zich meedraagt toen ze haar vriend Rony Verloor in de Partikel Acceleratie explosie.

FLA102b_0132r_4330c095

Dezelfde Explosie was niet alleen verantwoordelijk voor Barry zijn krachten, maar leverde ook in zijn schokgolf een reeks aan meta Humans op die hun krachten niet voor het goeie weten te gebruiken.

FLA122A_0026b_f1bc17a6

Cinematografie:

The Flash breekt alle wetten in TV-show historie en alsook zijn regels.

Waar speciale Computer Grafic Image (CGI) en special Effects meest voorkwamen in grote getallen voor bioscoopfilms, weet team flash producers er ook aardig op in te spelen zonder het gevoel te geven van een lowbudget productie.

FLA115B_0442b_801a9e6f

De makers achter The Flash weten noch kosten, noch moeite te besparen in verbluffende visulatie van de tv-show, en dit zet ook de poorten open naar toekomstige producties.

 

Nadat de makers wisten met Arrow de deur open te zetten naar spinn-offs en cross-over eventen, worden in beide reeksen verdere pionen opgesteld voor toekomstige projecten zoals de recent gestarte “Legends of Tomorow” reeks.

FLA_Pub_Singles_Barry_V2_24x36_150dpi_a6d1e96fFLA_Pub_Singles_Caitlin_V3_24x36_150dpi_6d8d3acaThe Flash biedt ook tal aan hommages aan de originele universum en stripreeks die elke fan zal herkennen.

 

Hoofdpersonage Barry Allen die vertolkt wordt door Grant Gustin had al eerder een bekend repertoire toen hij in de sing-along reeks Glee zijn charme wist boven te halen.

De jongeman kan niet alleen aardig zingen en acteren, maar ook nog eens prachtige emoties en drama weergeven ook.

Zeker is dat de makers niet verkeerd gekozen hadden voor Grant Hustin, alsook de overige cast.

THEFLASHFullSuitImage_4e4caf8cConclusie:

The Flash weet voor The CWB (de zender in Usa van Warner Bros) en Warner bros de lat weer hoger te leggen, alsook voor de wereld van TV shows.

Zijn unieke effecten, verhaallijn en plotten maken je verlangen naar meer van het universum.

 

Wie goed oplet merkt zelfs enkele leuke easter egg’s wanneer bv in de Pilot wordt vermeld dat Barry laatst ook verdwenen was op ongeautoriseerde acties, waarop Barry reageert dat hij op het spoor was van een man die met zeedieren kon praten (Aquaman natuurlijk).

Zonder te veel Blabla te geven kun je gerust weten dat The Flash een waardige spin-off is die met elke aflevering beter presteert en op je groeit.

FLA117B_0300b_ef32299Barry Allen draagt veel bagage met zich mee en worstelt vaak ook met het omgaan in zijn nieuwe krachten, maar de steun van zijn vrienden zorgen wel ervoor dat hij een perfecte gids heeft.

Was dit voor de liefde ook maar simpel… dan kon Barry ook Iris de waarheid ooit vertellen?

Score:

9/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights