Review : The Flash – Season 4 (Blu-Ray)

The Flash zijn leven staat niet stil en wanneer Barry probeert zijn verleden te veranderen word het er niet echt beter op.

Op het einde van Season 3 keerde Barry terug in de tijd om zijn moeder te redden na het verlies van zijn vader.

Een droom en leven die Barry altijd wou.

Een gelukkig kind zijn met beide ouders en een normale jeugd.

Maar een aanpassing in het tijd universum komt met gevolgen, zo ver heeft films als “The Butterfly Effect” ons zeker al geleerd.

Wie een verandering de tijdstroom aanbrengt, veroorzaakt enkel maar rimpels doorheen de stroom die tot in het verre voelbaar zijn.

Zo ook voor Barry Allen alias “The Flash”

Verhaal:

Barry Allen heeft alles wat hij ooit wensen kon:

Een vader, een moeder en een normaal leven.

Maar Ewbard Thorn/ Reverse Flash had Barry al gewaarschuwd in verleden: Wie met de tijd speelt kan de gevolgen nog krijgen.

Barry heeft altijd deze woorden genegeerd tot inderdaad tijd rimpels Barry beginnen in te halen.

 

Flarden aan geheugen worden herschreven, en Barry zijn krachten vervagen.

Het is dus een race tegen de klok om alles terug ongedaan te maken.

De stad is veilig dankzij Wally West als Kid Flash en Barry hoef dus niet langer zijn rol als The Flash op te nemen.

Maar hoe meer tijd voorbij gaat, hoe meer Barry’s geheugen wordt herschreven en Barry’s leven op het spel staat.

Wanneer Barry dus zijn fouten ongedaan maakt en terug keert naar zijn eigen tijdlijn, blijkt toch niet alles te zijn zoals hij het naliet.

Iris & Joe praten niet tegen elkaar, Team Flash is gesplit en wie in godsnaam is die Julian die als Barry’s collega op het werk in zijn kantoor huist?!

Alsof het nog niet ergens is duiken er overal nieuwe meta’s op die afkomstig zijn uit een tijdlijn die niet meer zou mogen bestaan.

1 man zit hierachter: Alchemist onder leiding van Savitar die wel eens de moeilijkste en meest geduchte speedster ooit blijkt te zijn met 1 doel: de vernietiging van Flash!

Intussen bij Team Flash groeit de nieuwe tijdlijn ook op de vrienden wanneer Katelyn Snow haar krachten als Killer Frost ontwikkeld gedurende seizoen en de fans eindelijk Sisqo krijgen als de stripheld “Vibe”

Ondertussen draagt de nieuwe Heny Wells ook zijn steentje bij op èèn of andere manier en Sisqo leert de liefde van zijn leven kennen.

Extra’s:

Tal van Bonus en lekkers zijn terug aanwezig op de DVD & Bluray uitgave zoals de deleted scenes , bloopers/gag reel en 10 featurettes zoals :

  1. Villian School : The Flash Rogues
  2. Allied: The Invasion! Complex
  3. Rise of Gorilla CIty
  4. The Flash hitting The Note
  5. The Flash : I’m your super friend
  6. Harmony in a Flash
  7. Synchronicity in a Flash
  8. The Flash 2016 COmic-Con Panel
  9. A flash In Time: Time Travel universe
  10. en tenslotte A conversation with Andrew Kreisberg & Kevin Smith.

OOk krijg je de cross-over aflevering waarin Team Arrow , de Legends Of Tomorrow & Supergirl samen de strijd aan gaan tegen de Aliens!

Conclusie :

The Flash groeit in reeks en productie, waar enkele jaren geleden een zeer onvolwassen Barry zijn taak niet serieus nam, is Barry volgroeid tot een ware held.

De grootste uitdaging in dit seizoen is Savitar die een diep geheim draagt met een nieuwe tijdlijn waar Barry moet proberen zijn nieuwe tijdlijn van te maken.

Ook is het duidelijk dat beiden Barry Allen & Supergirl een prachtig musical aflevering brengen die ons spontaan weer doet denken aan de tijden van Glee waar acteur Grant Gustin de nodige ervaring opdeed bij de Woblers.

Vijanden genoeg en sommige vijanden kunnen wel eens naaste vrienden of partners worden, en ook intern dreigt er wat spanning.

The Flash Seizoen 3 is nu verkrijgbaar op DVD & Blu-ray !

Score :

9,7/10

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights