Review : the Greatest Showman (Blu-ray)

Uit persoonlijke standpunt was me verjaardag de beste op cinematografisch gehalte wanneer Kinepolis een gratis ticket in me mailbox dropte.

 

Tussen alle keuzes was er toch ene die zwaar me wist aan te trekken.

The Greatest Showman!

Was het nu omwille van Hugh Jackman die een schitterende acteur is met rollen als The Wolverine, Kate & Leopold en zoveel meer op zijn palmares?

Was het mijn liefde voor muzikale films die sinds Moulin Rouge en Glee niet meer heeft kunnen ontroeren?

Of was het gewoon de sterrencast van Zack Efron en Zandaya die schitteren naast Hugh Jackman en Michelle Williams?

Who knows… feit is dat The Greatest Showman over het verhaal van Phineas Taylor (P.T.) Barnum bulkt van de muziek en een meesterwerk is die meer dan 10 jaar in de werking is.

 

Het is van sinds na de Oscars 2003 dat de koppen werden samen gestoken om de grootste verhaal ooit te brengen over de vorming van circus, showbizz en diversiteit in een tijdperk waar deze taboe was.

Verhaal:

Like An Anthem In My Heart” brengt P.T Barnum zijn dromen tot vervulling.

Het start allemaal wanneer Barnum zijn geliefde Chastity van kinds af leert kennen in een tijd waar zijn vader overlijdt, en de jongeman op straat beland en tracht te overleven.

Zijn liefde voor Charity is altijd blijven leven en tijdens “A Millions Dreams” worden we meegenomen op het verhaal hoe Barnum opgroeit en zijn liefde als zijn vrouw neemt en een gezin start.

Het is pas wanneer Barnum zijn werk op de fles gaat dat de creatieve geest van P.T. Barnum naar buiten komt.

De visionaire PT Barnum weet zo zijn ultieme vond te creëren met de creatie van een circus met de vreemdste mensen die verstoten werden door de maatschappij.

Barnum die de vreemde wezens als een familie weet samen te brengen met het succes van zijn circus wil meer uit het leven, en begint in hogere society te vertoeven.

Daar ontmoet hij de zangeres Jenny Lind die meteen zijn ogen doet opengaan wanneer zij haar vocalen de ruimte ingooit met een prachtige ballade.

Het Leven van The Greatest Showman als de grootste entertainer ooit verdeeld zich in 3 als gezinsman, showman en business entrepreneur zoals de fransen zeggen.

En de grootste daad die hij weet te brengen is het samen brengen van een familie van eenzame zielen in een maatschappij waar mensen die anders zijn verstoten worden als “freaks”

Maar liefde groeit ook binnenin het circus wanneer Phillip verlieft word op de Trapezeartiest Anne Wheeler die het begin luid met een balade in een onmogelijke liefde.

Cinematography:

Come alive, come alive
Go and ride your light
Let it burn so bright

 

The Greatest Showman is wat Moulin Rouge was in 2001.

The Greatest Showman is een bewijs van een langdurig conceptie van planning, en geboorte van de eindproductie waar meesterlijk tijd voor werd genomen.

 

Hugh Jackman stars in Twentieth Century Fox’s “The Greatest Showman.”

Van begin aan tot einde gevuld met songs die perfect in het verhaal passen, met een stevig ritme die lang zal meegaan.

Het verhaal wordt niet verkocht, maar verteld zoals een meesterlijke dichter deze brengt met bij elk nummer een kippenvel moment die je niet vergeet.

 

Denk zo maar aan A Milion Dreams die het verhaal verteld van kleine PT tot grote Barnum of Rewrite The Stars over het onmogelijke liefde tussen 2 kinderen.

Of Come alive met de geboorte van een familie in de maak.

 

Elke toon, elke generiek weet je in een “wow” staat te brengen met kippenvel reactie.

Het is dan ook niet de eerste keer dat Zack Afron zijn zangcharmes naar boven haalt.

Intussen markeert The Greatest Showman als zijn 3de Muzikale ervaring als je de High School Musical reeks erbij rekent waar zijn carrière begon, en de Fenomenale “Hairspray” met John Travolta.

Hugh Jackman zelf heeft al eerdere zang ervaring met “Les Miserabels” en een ervaring in het moderne Peter pan verhaal met de titel “Pan” waar hij als Hook een Nirvana song naar voren bracht.

Het is dankzij de muzikale du Benji Pasek en Justin Paul die dankzij hun eerdere Oscar winnende succes La La Land opnieuw wisten de handen in elkaar te slaan, dat zo de tunes in The Greatest Showman onvergetelijk blijven.

Dit samen met een visueel genot brengt The Greatest Showman een muzikaal vuurwerk met zijn aanstekelijke nummers, sterrencast en tal aan kippenvel momenten.

Extra’s:


DVDLengte: 101 minutenAudio: Engels DD 5.1, Frans DD 5.1 en andereAspect ratio: 16:9 (2.40:1)Menu’s: NederlandsOndertiteling: Nederlands, Frans, Engels en anderenExtra’s:

 • De familie achter The Greatest Showman
 • Het spektakel
 • Galerijen
 • Muziekmachine
 • Sing-a-long
 • Commentaar van Michael Gracey

Blu-rayLengte: 105 minutenAudio: Engels 7.1 DTS-HD-MA, Frans 5.1 DTS en andereAspect ratio: 16:9 (2.40:1)Menu’s: NederlandsOndertiteling: Nederlands, Frans, Engels en anderenExtra’s:

 • De familie achter The Greatest Showman
 • De liedjes
 • Het spektakel
 • Galerijen
 • Muziekmachine
 • Sing-a-long
 • Commentaar van Michael Gracey
 • Bioscooptrailers

Met een interactieve menu waar op de achtergrond “The Greatest Show” knalt, bevat de DVD & Bluray tal aan leuke extra’s voor wie niet genoeg kan krijgen.

In De familie achter The Greatest Showman zie je hoe de cast al die jaren als 1 kliek samen naar elkaar toe groeien, net zoals de circusartiesten zelf.

In De liedjes op Bluray versie wordt de origine en levensgroei van concept naar eindversie van de songs verteld, met achter elke song een verhaal.

Sing-A-Long zullen de fans en elke karaokelover weten te bekoren wanneer de film 1 grote Karaokeversie wordt met aangepaste ondertitels.

Conclusie:

The Greatest Showman is de muzikale ervaring van het jaar.

Het adembenemende waargebeurd verhaal van P.T. Barnum die als visionair wist de geboorte van showbizz te brengen verteld beiden de verhalen van zijn privéleven en zijn showbizz leven in een strijd van overleven, het zoeken naar het ultieme geluk te kunnen geven aan zijn gezin en het samenbrengen van vreemde wezens als 1 familie.

Wie niet genoeg krijgt van het prachtige verhaal zal zeker rillen bij het tal aan songs die voorkomen die perfect het verhaal vertellen, why say iT? Just sing iT!

Sterke aanrader is ook de soundtrack die je in huis kan halen of gewoon digitaal kan beluisteren via spotify en tal van andere kanalen.

Denk maar aan This Is Me die prachtig en emotioneel werd gezongen door Keala Settle.

Een ware opdracht voor de dame die de rol vertolkt als “The Bearded Lady” die in de extra’s haar verhaal verteld hoe ze introvert is en dus voor de eerste keer in de schijnwerpers staan een ware uitdaging was.

De song werd perfect gekozen en uitgevoerd als alles waar The Greatest Showman om draait.

Het aanvaarden van wie ze zijn, wie we zijn en trots zijn op wie we zijn.

Look out ‘cause here I come (look out ‘cause here I come)
And I’m marching on to the beat I drum (marching on, marching, marching on)
I’m not scared to be seen
I make no apologies, this is me

The Greatest Showman is de film die je zeker moet gezien hebben en tijdloos blijft zoals Moulin Rouge en Mary Poppins.

Nu verkrijgbaar op DVD & Bluray en via digitale kanalen

Score:

9,8/10

want we willen eigenlijk een Golden 10 geven To Be Honest !
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights