Review : Tomb Raider

Onze Queen of de jungle is terug in een epische avontuur, vergeet alles wat je weet over Tomb Raider!want  dit is de nieuwe Lara Croft!

Sommige fans zullen hier om treuren, opgroeiend met de Lara die ze hebben gekend, weten dat deze tot het verleden behoord,

Anderen zullen hier overdadig gelukkig om zijn omdat dit een nieuwe begin is van een saga

Realistisch, emotioneel, onzeker, bang en opgejaagd door al wat slecht is leert Lara te overleven wanneer ze strand op een eiland tijdens een expeditie.

tomb_raider

Verhaal :

Het verhaal begint wanneer  ze ontwaakt, vastgebonden aan een touw.

Op gewiekste wijze weet ze te ontsnappen en zoekt ze haar weg naar de buitenwereld,op zoek naar haar vrienden.

Geen Auto Aim, maar keiharde puzzels en overlevingsmethodes leiden je door de game in een verhaal van ontplooiing van een jonge onschuldige meid tot de ware held die we kennen.

Gameplay:

Zoals we reeds al melden mag je alles wat je over Tomb Raider weet vergeten,want deze reboot zorgt werkelijk ervoor dat we een frisse, geslaagde en nieuwe Tomb Raider krijgen.

De game speelt nu meer als een Third Person Shooter en bied een hogere realisme.Lara’s AI zoekt zelfs automatisch dekking wanneer ze beschoten word en reageert feilloos en vloeiend om haar omgeving.

tomb-raider-review-image-3Ook werd de confrontatie met je tegenstander niet eenzijdig opgebouwd, waar je meestal een confrontatie dient te vermijden of faalt wanneer je in deze opzet niet slaagt (gevolgd door een do-over), krijg jij hier de vrije keuze om te vermijden of betrapt te worden en confrontatie aan te gaan.
Gooi zand in de ogen van je tegenstanders, steekt pijlen door hun benen, pakt stenen op om vijanden de genadeklap te geven en gebruik de omgeving in je voordeel.

Lara weet sterk van zich af te bijten, en dankzij de experience punten kun je volop je skills en wapens upgraden zoals van een simpele Boog naar een Boog met pijlen aan een draad om zo je tegenstander van een kliff te halen.

Grafics :

Met high end detail grafics ziet Tomb Raider er ontzettend strak uit,

dankzij Motion Capture technologie die vaak in films werden gebruikt; werden de details van de personages tot in de details gebracht.

Tomb Raider werd niet animeert, maar geacteerd : duizenden kleine puntjes over de acteurs brengen de personages met hoge realisme in de game, elke mimiek en beweging ziet er werkelijk ongelooflijk realistisch uit.Tomb_Raider_2013

Een mooie afwisseling trouwens die de adrenaline door je lichaam laten pompen bestaat uit  shoot out scenes , Klim & klauterwerk, puzzels oplossen met de nodige portie strategie en een strak avontoor.

Nieuw is dan ook Lara’s survival instinct, deze bied je  het licht in je duistere pad wanneer je even de weg bent verloren waarmee bruikbare objecten in de omgeving oplichten.

Klein beetje een spoiler effect gezien deze het je soms te gemakkelijk kan maken in die ene moeilijke Quest zeg maar.

Wie natuurlijk graag het eiland verkent zal hier zeker aan zijn trekken komen, het uitgestrekte eiland bied je tal van Jungle feeling terwijl je het wild probeerd van je af te weren, en na  die dodenslag hun huid kan gebruiken om later toch van pas te laten komen.

1

Alsook het vinden van diverse stoofhout, en andere voorwerpen helpen je jou wapens alsmaar sterker en sterker te worden.

Zou vonden we een stuk touw, die ons hielp om niet alleen aan de overkant van een klif te geraken, maar ook die slechteriken naar beneden in de afgrond te sleuren.

Optionele tomben geven je dan ook weer de mogelijkheid tot wat afwisseling om reliecen te ontdekken,locaties van schatten op de kaart te ontdekken en ervaringspunten verdiennen.

Sound :

Je hebt geen geen surround systeem nodig voor je te verdiepen in de sfeer van Tomb raider,

Qua geluid voelt Tomb Raider zo echt

Met een Prachtige balans tussen het geluid, beeld, gameplay & actie blijft Tomb Raider ons telkens opnieuw verbluffen en verbazen met al zijn pracht & praal, voeg daar nog eens de acteerprestaties toe van de charmante Camilla Luddington die de stem verleent aan Lara Croft en je word spontaan in Tomb Raider opgezwolgen.

Maar de hoofdrolspeler in Tomb Raider ligt misschien wel onbewust voor het eiland weg gelegd, dankzij zijn  prachtige grafische beelden.

Zo zagen we nog nooit een Zon zo prachtig ondergaan.

Speelduur :

Speel je enkel de verhaallijn uit, zonder al de side-questen en upgrade mogelijkheden, dan ben je een paar uurtjes zoet,

Wil je liever alles doen wat Tomb raider te Bieden heeft, dan ben je toch wel 13 – 15 uur bezig voor aleer je de volle 100% behaald.

En zelfs dit laat ons op onze honger zitten want we willen veel meer !

Multiplayer mag deze honger even stillen, maar stiekem hoop je al op tal van DLC & Sequals.

Multiplayer

Grote aanvulling aan Tomb raider is de unieke Multiplayer speel ervaring,

Als een team dien je samen te overleven in een strijd van kamp VS kamp.

het opzetten van valstrikken is dus ook zeer belangrijk, we voelden ons zoals terug op school toen de turnzaal werd omgevormd tot een hindernissenparcour.

Is deze Multiplayer een meerwaarde ? JAZEKER !

Controle is soms wel in begin wat wennen, maar na het ervaren van de singleplayer is deze Multiplayer meer dan welkom.

2 spelmodes zijn hier terug te vinden :

  • Rescue
  • Cry For Help

 

Deze sluiten mooi aan op de eerdere survival ervaring die we in de singleplayer mochten ervaren en voederen onze honger naar meer.

912102 Teams , eilandbewoners en overlevenden strijden tegen elkaar tot er nog 1 team overblijft.

Strategie is hier geen overbodige luxe als je wil overleven, dus dien je goed met je omgeving en gereedschap te werken om de zege te verdienen.

Leuk detail is de interactieve omgeving zoals bv in Chasm, dat we een groot draaiwiel tegenkomen die de poorten open zetten voor een heuse zandstorm die vervolgens je tegenstanders verblinden.

Conclussie :

  • Schitterende actie gevulde game met een sterk verhaal die de balans weet te vinden tussen beide verhaal, puzzels & platformen
  • Realistische hoogwaardige grafics die jou een film gevoel geven en jou dieper in het verhaal betrekken
  • Geen animatie , maar schitterende acteer talenten van levensechte acteurs
  • Unieke, noemenswaardige multiplayer die op zijn eigen weet te onderscheiden van andere multiplayer games
  • Beperkte aantal mappen in de multiplayer die worden aangevuld dankzij de nodige season pas/DLC
  • Survival instict kan bij overmatig gebruik soms een spoiler opleveren waardoor het zoeken naar de oplossing vaak te gemakkelijk kan worden

tomb raider logo

Al bij al krijgt Tomb Raider voor Xbox 360 , Playstation 3 & PC een schitterende score van ons van 

9,5/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights