Review : W2K : Battegrounds

Je hebt sport games, en je hebt “sport games” die minder serieus overkomen en een meer komische aanpak nemen door bv een cartoon sfeer.

En W2K Battlegrounds is dan ook een “Sport Game” in het 2de soort.

Niet te serieus, komisch, luchtig en gericht op een andere markt terwijl het toch zijn sfeer en label weet te behouden.

2K games besloot verrassend na NBA Playgrounds ook met de WWE franchise de komische richting in te gaan.

WWE, Wrestling is in Europa toch wel als eerste bekend geworden via ITV die destijds vanuit het frisse Engeland uitzond op onze zenders, nadien werd de WWE franchise bekend via Gunk en s ’avonds laat.

Terug naar W2K Battlegrounds : Humor, slapstick, cartoonisch en niet te serieuze gameplay is wat de game siert en doet verschillen van zijn meer serieuze grote broer WWE 2K Games.

Gameplay:

Zoals al eerder duidelijk gemaakt is W2K Battleground alles behalve serieus, het is een soor die je terug vind zoals de NBA Playgrounds en de NBA Jam reeks die ooit het begon.

Je komt verschillende cartoon versies van bekende worstelaars tegen in een kamp, als regulaire match of kooi  ontsnapping mode waarin het geld te graaien valt vooraleer je buiten mag.

Tenminste als je niet aan de kooi elektrocuteert word.

Game Mode

 

Zoals altijd er is de basis met een campagne mode, waar in elke game deze wel een andere naam heeft als het nu om solo, career of een andere benaming gaat.

Je volgt hier in stripverhaal stijl een verhaal van uitdagingen om zo de top te bereiken en verschillende tegenstanders op het pad tegen te komen.

Jou personage (niet de zelf gemaakte personage, deze zal je niet krijgen in de campagne) zal match na match doorgaan, in een verhaallijn (letterlijk) van uitdagingen, rewards en meer die gespreid loopt over meer dan 99 levels.

De Campaign zal vermoedelijk de meest belangrijke mode zijn die gespeeld word, waar er nog Brawler is, Powerhouse en All-Rounder.

 

Deze vallen wat minder uitdagend is en teveel in herhaling.

Je besturing werd zeer simpel gehouden met standaard vecht toetsen zonder al teveel rare combo’s.

Multiplayer :

Lokaal een sessie spelen onder vrienden is een aangename aspect die dankzij het minder serieuze factor toch wat meer aan bod weet te bieden dan in een WWE game.

De slapstick, humor en overdreven actie maken het ook aangenamer en zorgen voor genoeg leuke momenten.

Vechten als een eigen personage of als/tegen The Rock, Steve Austin , Hulk Hogan , John Cena , The Undertaker , en veel meer is dan ook een aangename afwisseling nadat je ze in de campagne hebt weten vrij te spelen.

Conclusie:

W2K Battlegrounds is alles behalve serieus en bied veel kansen bied in een nieuwe soort in zijn franchise, zolang je de micro transactie feature die aanwezig is (net als in zovele games) negeert.

Echte games komen zich niet doorheen de game uit!

De humor en cartoon sfeer weet alvast aan te slagen, ook tijdens de frustratie wanneer jij in de kooi match dient te knoppen  bashen om over de omheining te klimmen terwijl de AI tegenstanders als niets weg gaat.

Leuk idee om een parodische versie van te maken, wat eerder al geslaagd was in de race games als F1 All-Stars toen ook.

Beide volwassen als jongeren zullen zeker hiervan genieten zonder de negatieve invloed van gewelddadige sport games.

Score :

7,5/10

W2K Battlegrounds is nu verkrijgbaar op :

Xbox One

Playstation 4

Nintendo Switch

Google Stadia

en Microsoft Windows

 

Previous Article
Next Article
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights