Review + Wedstrijd FRITZ!Repeater 3000 AX

Its the Season to be Jolly, en dan zeker tijdens het kerstdiner met een streaming dienst als spotify luid loeiende hits van All i Want for christmas is you tot Last Christmas met een Wham!

Maar dan moet je over een stabiele Wi-Fi-verbinding beschikken in alle hoeken van de woning.

Stevig signaal is 1 ding, maar hoe zit het met je acces point? Of sterker zelfs, als die in de garage staat of veraf, hoe zit het met je wifi signaal of een goeie versterker, zeg maar een repeater?

AVM got you coverd met de FRITZ!Repeaters en meer.

Zo ook met de FRITZ!Repeater 3000 AX , de allernieuwste telg in de familie aan Wi-Fi-versterkers met Wi-Fi 6 en drie radio-eenheden, en net als zijn grote broer FRITZ!Box, een waaier aan extra, avanceerde diensten en functies, allemaal gestroomlijnd in zijn elegante design.

Design:

Het eerste dat je natuurlijk opvalt is zijn looks, zijn strakke en compacte design die in elke woonhoek van het huis weet te passen.

Zijn typische rood en wit sieren de AVM FRITZ!-look en met een hoogte van 25 cm weet de FRITZ!Repeater 3000 AX weinig ruimte in te nemen.

Achterop werd zelfs connectie voorzien voor bedrade toepassingen door 2 LAN Ethernet poorten vij te geven.

Vooraan werd voorzien van een WPS-knop zodat je snel en simpel draadloze connecties kan opstellen, samen met een LED-indicatie.

Onderaan vind je de sticker terug met de fabrieksinstellingen zoals MAC-adres en voorafvermelde Wi-Fi code en acces point naam, met voor als het volledig even verkeerd gaat (code vergeten? Je kan niet in de gateway binnen komen door het vergeten van portal gegevens?) een reset toets.

Technisch en set-up:

Zoals daarnet vermeld verloopt de connectie zeer simpel en vlot via de WPS-toets op de voorzijde, of via de geniale wizards in de interface van de repeater, die je gemakkelijk bereikt via een bekabelde aansluiting (voor je eerste connectie) via netwerklocaties tegel in je Pc , of via web adres fritz.repeater.

Eens opgesteld en verbonden kan je draadloos ook bij verbinding deze locaties terugvinden.

Zo simpel als 1,2,3 …

 • Je plaatst de FRITZ!Repeater 3000 AX op een plaats waar deze nodig is met nog wat bereik om zo een brug of verlenging te vormen.
 • Sluit de FRITZ!Repeater 3000 AX aan op het netstroom.
 • Druk op de WPS-knop van de FRITZ!Repeater 3000 AX en vervolgens op de WPS van jou gateway (of log in op beide toestellen en doe deze manueel) of sluit deze aan via Ethernetkabel op je huidige netwerk.
 • Beschikt jouw modem over MESH-technologie dan worden alle instellingen overgenomen en synchroniseert, ook bij elke wijziging. Heb je geen MESH dan worden de settingen 1-malig overgenomen.
 • Sluit nu alle apparaten aan per kabel waar nodig is, al de rest neemt jouw bestaande Wi-Fi-signaal over
 • Done!
 • Toekomstige Wi-Fi connecties sluit je aan door op de FRITZ!Repeater 3000 AX de WPS te kiezen en vervolgens jouw apparaat laten koppelen.

FRITZ! OS:

Wie zich aanmeldt op het portaal vindt de bekende Operating System terug van FRITZ!

Deze OS (operating system) heeft een tal aan interessante tools en instelling mogelijkheden aan boord.

Handig is de Wi-Fi-scanner waardoor je het beste kanaal terugvindt zonder te veel storingen van andere bronnen, deze kan ook automatische aanpassingen maken.

Ook vind je een gastnetwerkfunctie terug waardoor je bezoekers online kunnen, afgezonderd van je eigen netwerk en dus netwerk folders en toestellen.

FRITZ!Repeater 3000 AX werd ook voorzien van de laatste nieuwe beveiliging.

Zo ondersteunt de FRITZ!Repeater 3000 AX al de nieuwste methode WPA3, alsook de vorige WPA2-versleutelingsmetohode, encryptie in transitie mode incluis.

Wie de instellingen overneemt van zijn router of MESH zal de huidige versleutelingsmethode overnemen zodat er geen conflict aanwezig is tussen connectiepunten.

Hardware & specs:

Onder zijn uiterlijk schuilt natuurlijk een sterk karakter die bij zijn looks en naam past.

De FRITZ!Repeater 3000 AX zorgt voor een perfecte dekking van jouw Wi-Fi 6 tot in de verste hoekjes in je huis.

Dankzij de nieuwe standaard Wi-Fi 6 bereik je draadloos een signaal van maximum 4200 Mbps waardoor je zonder haperingen al jouw streamervaringen optimaal kan benutten.

Wanneer je deze in gebruik neemt met een FRITZ!Box geniet je nog eens van de MU-MIMO technologie als verborgen parel.
Meerdere apparaten worden hierdoor gestroomlijnd dat ze tegelijkertijd over een stabiele communicatie bezitten in plaats van 1 na 1 te communiceren.
Hierdoor lig de Latency minder lang en word je netwerk naargelang je internetformule snelheid dan ook sneller.
Geen nood als je de FRITZ!Repeater 3000 AX gebruikt zonder Fritz!Box , dankzij de onboard 3 Wifi-banden die parallel worden gebruikt zal je nog altijd steeds de meest efficiënte weg gekozen van de router naar de verbonden wifi toestellen en verkrijg je ook minder latency en hoogste datasnelheid.

Conclusie:

Klein, compact en snel.

Net zoals alle producten van AVM, staat ook de FRITZ!Repeater 3000 AX garant als parademerk in zijn soort.

High end kwaliteit, open vrijheid qua functies en stabiliteit voor al jouw multimediagebeuren.

Reken nog eens de ondersteunde aanwezigheid van MESH , tri-band, een waaier aan functies en Wi-Fi 6 en de nieuwere beveiliging encryptie en je staat garant voor kwaliteit.

De FRITZ!Repeater 3000 AX is al te krijgen vanaf €149.

Wedstrijd Time:

Geen FRITZ!Repeater 3000 AX, maar zijn kleinere,

maar even sterke broertje, de FRITZ!Repeater 1200 AX, geven wij weg aan 1 gelukkige lezer.

Nog net op tijd om jou spotify of Youtube signaal in die dode hoek op te vangen dus.

Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Het enigste wat je dient te doen is : Like + Delen , en vertel ons samen met het antwoord op de wedstrijdvraag waarom jij deze kleine patser wil willen !

merk je een technisch probleem met de reactie formulier ? Drop dan je antwoord op de facebook page onder het artikel! onze aapjes zoeken naar de technische fout

De naam Fritz werd in 1986 gekozen om een non technisch klinkende naam te vinden, die duitste vakmanschap representeerd.

maar wat was het door AVM’s eerste uitgebrachte product die voor 2.150 Euro ( een 4300 duitste Mark) over de toonbank ging ?

Winnaars worden rond nieuwjaar bekend gemaakt op onze sociale media kanalen en Online op onze webstek, Succes ! 🙂

3 thoughts on “Review + Wedstrijd FRITZ!Repeater 3000 AX

 • Egon Clybouw
  17/12/2023 at 18:04

  Interessante review !
  Dit zou een mooie aanvulling zijn op mijn standaard Proximus-router dewelke niet krachtig genoeg is om mijn slaapkamer te voorzien van sterke WiFi…Dit biedt misschien een oplossing !!

  AVM verkocht een ISDN card in 1989 voor 2150€
  (AVM sold its first ISDN card in 1989 for 4.300 D-Mark (2.150 Euro) to larger businesses)

 • Edwin Jansen
  16/12/2023 at 23:06

  Een kleine repeater van fritz! die wifi6 heeft? Die sluit ontzettend mooi aan op mijn Fritz! router! Dat is wel even wat anders dan de vroegere FRITZ!Card die op ISDN werkte IN 1986!

 • Kevin Clauwaerdt
  16/12/2023 at 02:34

  test

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights