Skyrim: Dragonborn DLC

Door het lange wachten op een versie voor de PS3 was deze DLC in eerste week van de release beschikbaar met 50% korting waardoor je de game all in huis kon halen voor slechts € 10. En binnen enkele dagen kun je op nieuw van deze promo genieten voor de Dawnguard DLC.

In deze Dragonborn DLC reis je per boot naar het eiland Solstheim nadat je uitgescholden bent geweest door enkele occulte sekteleden. Zij komen je lynchen omdat hun meester : Miraak, volgens hen de enige échte dragonborn is en jij bent een oplichter. Na deze eikels vlotjes naar de overkant te helpen en te looten vindt je al snel een briefje van deze Miraak waardoor je gemotiveerd wordt om langs te gaan bij hem. Dus begin je je reis naar het ongekende Solstheim…

 skyrim_dragonborn_6

Dit eiland heeft qua fauna en flora veel overeenkomsten met Skyrim maar hier en daar zitten er toch redelijk wat Morrowind elementen in verwerkt.

Zo staat er een prominente vulkaan aan de zuidkant van het eiland met als resultaat dat de complete zuidkust in as bedekt is, wat een mooie aanvulling voor de alom grimmige sfeer. Het was meer dan aangenaam om te reizen naar tal van nieuwe dungeons, tempels en nederzettingen.
Je vindt nieuwe ingrediënten en materialen om volledig nieuwe potions en armor mee te maken.

Dragonborn-DLC-2

Door de nieuwe locaties leer je ook nog enkele nieuwe shouts kennen waardoor je je vijanden nu op nog meer manieren om zeep kan helpen. Daarbovenop lopen er ook redelijk wat nieuwe vijanden rond die typisch zijn aan de Solstheim regio.

Je kunt op een draak vliegen maar verwacht hier jammergenoeg niet veel bij, het vliegen gaat automatisch en als speler kun je enkel locaties en vijanden pinpointen. Ergens jammer maar ergens ook verstaanbaar in een spel zo groot als Skyrim.

Naast Solstheim brengt deze DLC je ook soms naar Daedric-achtige locaties met de daarbijhorende vijanden wat direct aan Oblivion terug deed denken.

Seeker

Voor de main quest mag je zeker op een 5 tot 6 uur gameplay rekenen, misschien langer als je een laag level hebt. Met alle andere quests erbij en locaties ontdekken kun je nog eens op 13 uren rekenen. Er zijn een dikke 70 nieuwe locaties te ontdekken waarvan iets minder dan de helft quest-related zijn.

 Dus als je net als mij al zoveel Skyrim gespeeld hebt dat je je er eigenlijk over zou moeten schamen en je kunt er niet genoeg van krijgen. Haal deze dan in huis, maar dat heb je waarschijnlijk al gedaan. Wie nog geen Skyrim gespeeld heeft, laat dit een reden zijn om eraan te beginnen.

Money well spend en een mooie aanvulling voor de GOTY edition als die eraan komt.

 Playroom geeft dit een:

 9/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights