Sony introduceert nieuwe spelconsole ‘PlayStation Classic’

Sony Interactive Entertainment (SIE) heeft vandaag aangekondigd dat op 3 december 2018 .

PlayStation®Classic, een miniatuur-spelconsole met de look van de originele PlayStation® en voorzien *1 van 20 originele games, in Japan, Noord-Amerika en Europa wordt uitgebracht. PlayStation Classic zal beschikbaar zijn tegen een door de fabrikant voorgestelde verkoopprijs van 99,99 euro in Europa.

De originele PlayStation maakte in Japan zijn debuut op 3 december 1994 en had door zijn belangrijke innovaties — zoals 3DCG-rendering in real time en het gebruik van cd-roms — een grote invloed op de game-industrie in de jaren 90 en later.

Het ontwerp van de PlayStation Classic komt overeen met die van PlayStation®, waaronder de toetsenindeling, controllers en de look*1, maar met zijn miniatuurformaat is deze versie 45% kleiner aan de zijkanten en 80% kleiner in volume dan de originele console. Voorzien *2 van 20 vooraf geladen PlayStation games*3 zoals Final Fantasy® VII (SQUARE ENIX Co., LTD.), Jumping Flash! (SIE), R4 RIDGE RACER TYPE 4, Tekken 3 (BANDAI NAMCO Entertainment Inc.), en Wild Arms (SIE).

PlayStation Classic past perfect bij zowel de nostalgische PlayStation fans die veel plezier hebben beleefd met de originele PlayStation als gamers die PlayStation nog niet kennen en die de klassieke PlayStation games uit de jaren 90 willen ontdekken.

PlayStation Classic wordt geleverd met een HDMI™-kabel voor verbinding met externe displays, zoals tv-monitors, en een USB-kabel*4 voor aansluiting op een USB AC-adapter (apart verkrijgbaar) voor voeding via een stopcontact. Op bepaalde ondersteunde titels kunnen gebruikers met of tegen hun vrienden spelen met de twee controllers die worden meegeleverd.

SIE blijft zowel zijn software-portfolio op verschillende PlayStation platformen als zijn netwerkdiensten uitbreiden om entertainmentervaringen te leveren die alleen mogelijk zijn met PlayStation.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights