Strike Back: The Complete Second Season (Blu-ray)

Kleine flashback voor zij die de serie niet kennen, of een snelle verfrissing nodig hebben :

Strike Back is een mini serie uitgebracht in 2010 in United Kingdom op Sky1 (wat wij Belgen kennen als de Prime zenders op digitale tv en in Nederland de Film1 zenders ).

Gebaseerd op de boeken van  met dezelfde naam bleek deze mini serie een schot in de roos te zijn, en al gauw kwam er een  2de reeks in samenwerking met Cinemax in VS.

 

In UK werd deze  2de reeks benoemd tot Strike Back : Project Dawn gezien de eerste reeks al Strike Back noemde en deze titel verwarring kan brengen tussen de VS variant en de Uk versie.

Strike-Back2

Zoals we zeiden : wie nieuw is tot de serie hoef zich geen zorgen te maken gezien de 2de reeks los staat van de eerste reeks : en wie internet doorzoekt vind deze vermoedelijk wel, gezien deze eerste reeks nergens beschikbaar is op dvd of blu ray, zelfs niet op de antieke VHS.

Ook lig het verschil tussen Engelse makelij en Amerikaanse makelij wat anders.

Enigste wat je mis en hoef te weten : 1 personage uit de eerste reeks, de mini serie maakt zijn terugkeer in de 2de reeks, en dit maar voor 1 enkele aflevering.

Al de rest is nieuw.

Verhaal :

In een totaal aan  10 afleveringen worden  5 verhalen verteld , verdeeld telkens over 2 afleveringen.

Hoofdverhaal gaat over voormalige Britse commando Micheal Stonebridge , gespeeld door Philip Winchester en zijn compagnon : voormalige VS Delta Foce operator Damian Scott die vertolkt word door Sullivan Stapleton.

Strike-Back-Project-Dawn-The-Story-3De 2 agenten van de Britse Section 20 zijn deel van een elitaire divisie van de geheime MI6.

Hun opdracht : het stoppen van van een Pakistaanse terrorist Latif die een agent heeft ontvoerd , namelijk John Porter die vertolkt word door Richard Armintage.

Hun eerste missie brengt hun naar India en de rest van hun avonturen samen brengen hun naar verschillende locaties in de wereld.

een 3de of zeg maar 2de seizoen wanneer je de minireeks er niet bij rekent staat al op de planning , vanaf augustus krijgt deze de naam : Strike Back: Vengeance die opnieuw in USA via Cinemax word uitgezonden en bestaat uit 10 afleveringen.

Tot zover Season 1 , In Season 2 volgen we Michael Stonebridge en Damien Scott en hun nieuwe chef Rachel Dalton doorheen hun zoektocht in Afrika.

Ze zijn een bende criminelen op het spoor die in het bezit zijn van  en doos met waardevolle nucleaire ontstekingsmechanismes die iedereen graag in hun bezit wil.

Wie deze bezit zou wel eens kunnen het einde van de wereld ontketenen.

Deze spannende reeks is nu al op Blu Ray & DVD verkrijgbaar en bied je een keiharde adrenaline gevulde serie die je zeker uren zoet zal houden

Onze score van genot :

8,5/10

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights