België krijgt glasvezel: FRITZ! is er klaar voor

De afgelopen maanden zijn er veel grote, nieuwe glasvezelprojecten aangekondigd.

Zowel in Vlaanderen als in Wallonië en Oost-België wordt er geïnvesteerd in de supersnelle, nieuwe breedband technologie.

Het goede nieuws: het gaat om open netwerken, wat de concurrentie ten goede zal komen. AVM is klaar voor het volgende tijdperk en introduceert de nieuwe FRITZ!Box 5530 Fiber.

Met deze veelzijdige FRITZ!Box brengt AVM een nieuw model op de markt, dat direct en veilig te koppelen is aan een glasvezelnetwerk. Het nieuwe model is geschikt voor alle verbindingen met actieve (AON) of passieve (GPON, XGS-PON) glasvezelnetwerken.

Gigabit aansluitingen zijn in dit nieuwe tijdperk de standaard, maar door gebruik van XGS-PON kan de nieuwe telg van AVM ook op multi-gigabit verbindingen ingezet worden.

De FRITZ!Box 5530 Fiber kan direct aangesloten worden op elke glasvezelverbinding.

Modem en router zitten in één product.

Dat scheelt niet enkel een boel kabels en stroom, maar drukt ook de prijs en vergemakkelijkt het installatieproces.

Dankzij de integratie van glasvezelmodem, Mesh WiFi-router, hub voor telefonie, netwerkmogelijkheden en Smart Home in één enkel device is er sprake van een transparante verbinding.

De gebruiker heeft hiermee volledige controle over alle verbonden apparaten. Providers kunnen hun klanten met de FRITZ!Box 5530 Fiber een gebruiksvriendelijke oplossing bieden die inspeelt op al hun eisen op het gebied van Mesh WiFi , streaming, cloud-gaming, VPN, datatransfer, telefonie en Smart Home.

Bovendien hebben de providers de mogelijkheid dit alles te monitoren en te beheren om zo de eindgebruiker een betere internetervaring te bieden. In veel omringende landen kun je een glasvezel router, zoals de FRITZ!Box 5530, kopen in de handel en aansluiten op elke glasvezelverbinding. In België is deze zogenoemde modem-/routervrijheid echter niet bij elke provider van toepassing.

De nieuwe telg van AVM is voorzien van de laatste WiFi technologie met Mesh op basis van WiFi 6.

Naast de hoge snelheden biedt deze gloedenieuwe WiFi standaard ook snelle responstijden en kunnen veel apparaten tegelijkertijd gebruikmaken van het WiFi-netwerk. Streaming, downloads, games spelen in de cloud: met de FRITZ!Box 5530 Fiber zijn al deze applicaties en diensten gelijktijdig en probleemloos te gebruiken.

Ook de bekende FRITZ! Mesh-technologie in combinatie met FRITZ!Repeaters en FRITZ!Powerline-producten zorgt voor een feilloze verbinding met alle apparaten in heel het huis en in de tuin. Om de nieuwe multi-gigabit snelheden, die mogelijk zijn met glasvezel, in het thuisnetwerk te verdelen, biedt de FRITZ!Box 5530 Fiber een snelle 2.5-Gbit/s LAN-poort.

Daarnaast is er een DECT-basisstation voor telefonie en dient de FRITZ!Box als centrale voor je Smart Home. Gebruikers profiteren van optimaal gemak dankzij mogelijkheden als een firewall, ouderlijk toezicht, toegang op afstand, WiFi-gasttoegang en regelmatige updates.

Nadat de FRITZ!Box 5530 Fiber eind 2020 al een BBF.247-certificering kreeg voor XGS-PON glasvezeltechnologie, is dit nieuwe model nu ook gecertificeerd door het Broadband Forum (BBF) voor GPON-technologie.

De certificering bevestigt het feit dat de FRITZ!Box 5530 voldoet aan de GPON- en XGS-PON-glasvezelnormen en met volledige prestaties kan worden aangesloten op overeenkomstige glasvezelnetwerken.

Glasvezel is de toekomst. Via glasvezel kunnen gegevens over meerdere kilometers worden getransporteerd zonder verlies van snelheid. De technologie verzendt de gegevens binnen de glasvezelkabel in de vorm van korte infrarode lichtpulsen

. Bovendien is glasvezeltechnologie goed bestand tegen elektrische en magnetische storingen en biedt het symmetrische downstream- en upstream snelheden. Met glasvezeltechnologie zijn nu al upload- en downloadsnelheden van meer dan 1 Gbit/s mogelijk.

De FRITZ!Box 5530 is nu al beschikbaar voor providers.

De belangrijkste kenmerken van de FRITZ!Box 5530 Fiber op een rij: 

 • Geschikt voor alle bekende glasvezelverbindingen in Europa: AON, GPON, XGS-PON, via SFP-module (Small Form Factor), BBF.247-gecertificeerd
 • De FRITZ!Box 5530 Fiber voor de retail krijgt een AON- en GPON-module. Bij het aansluiten thuis wordt het type netwerk automatisch herkend
 • 2 x 2 WiFi 6 met snelheden tot 3 Gbit/s; 5GHz: 2400 Mbit/s (HE160) en 2.4 GHz: 600 Mbit/s
 • Eén 2.5 gigabit LAN-poort (NBASE-T)
 • Twee gigabit LAN-poorten
 • DECT-basisstation voor maximaal zes telefoons en Smart Home-applicaties.
 • Eén poort voor analoge telefoon of fax
 • FRITZ!OS met firewall, ouderlijk toezicht, WiFi-gasttoegang, MyFRITZ!, VPN en meer.
 • Het gemak van Mesh: voor optimale WiFi, telefonie en smart home-toepassingen voor het complete digitale huishouden
 • Met de reeks van FRITZ!Repeaters en FRITZ!Powerline-producten is het thuisnetwerk verder uit te breiden
 • Energie, verwarming en verlichting zijn te regelen via de FRITZ!DECT 200/210 intelligente plugs, de FRITZ!DECT 301 radiator control, de FRITZ!DECT 500 LED-verlichting en de FRITZ!DECT 440 switch voor smart home-toepassingen
 • Optimaal gebruikersgemak met de FRITZ!App Fon, FRITZ!App WLAN, FRITZ!App Smart Home en MyFRITZ!App
 • Automatische updates
 • Praktisch formaat: 208 x 150 x 37 mm

5 jaar fabrieksgarantieDe FRITZ!Box 5530 Fiber is voorzien van de nieuwe WiFi 6-standaard en levert draadloos ook gigabit snelheden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights