DVD review : The Guest

De makers van V/H/S anthologie zijn terug met een stevige klepper van formaat.

Wingard en Simon Barret brengen met The Guest een omage aan de klassieke cultfilms van de 80’s.

En in de plaats van de gebruikelijke actieplot waarin deze bulkt van de achtervolging, wraak en zoektocht naar de slechterik van dienst , lever The Guest een interessante kijk op “wat als de held bij je woont ?” manier.

Verhaal:

Wanneer David terug komt van Afghanistan om de familie te bezoeken van een overleden kameraad, word hij gevraagd om even te blijven.

David gaat uit respect in op deze vraag en blijkt een simpele, vriendelijke en rustige gast te zijn, maar is dat ook zo ?

Iemand met zoveel militaire ervaring valt best wel onder de label van “Special Ops” en kan natuurlijk zijn skills niet verloren laten gaan.

Dus stiekem word David de beschermer van de familie.

(L-R) BRENDAN MEYER and MAIKA MONROE star in the action thriller THE GUEST, opening in September.

De familie bestaande uit de moeder , een surrogaat zoon, een drinking buddy en een tienerdochter Anna en zoon Luke beseffen dus niet hoe dicht de bewaarengel in de buurt is.

Al snel wint hij de ene familielid na de andere hun respect, al had hij deze al.

Zoonlief word op school geplaagd dus neemt David de “Bully’s” onder handen.

tg-pic-5

Dochterlief word op een feest uitgenodigd terwijl haar vriendin door een ex word lastig gevallen, dus ruimt David de situatie ook eens op.

dan-gun-2

De sympathieke blauwe ogen man doet je wat denken met zijn rustige karakter aan Paul Walker en dat geeft een herkenbare sfeer waardoor je direct aan de film gaat wennen als je de acteurs niet eens kent.

Maar na een reeks aan rare voorvallen merkt dochter Anna dat er toch ook een andere kant aan David is dan ze dachten.

Cast:

David kan wellicht niet de redder zijn die kwam kijken hoe het gesteld is met de familie.

Kenners zullen wel sergeant Hardway herkennen gespeeld door Candice Patton die fans kennen als Iris uit de gloednieuwe Warner Bros reeks : “ The Flash” , en acteur Lance Reddick die de rol van Major Carver speelt die beiden een cameo maken.

Acteur Dan Stevens die de hoofdrol speelt als David , had al in een eerdere project herkenbaarheid in de reeks met een korte leven : “The Tomorow People” als de supercomputer Tim.

Conclusie :

url

The Guest is een rechtstreekse, spannende Verhaal over hoe sommige dingen niet echt zijn wat je denkt dat ze zijn.

Als een Lynx kwam hij het leven van de familie binnen, als de bewaarengel dat de familie nodig had, maar is dat ook zo ?

De Mainstream publiek zal The Guest misschien wel als een rare project vinden, maar het past perfect in de context van wat de makers in gedachten hadden.

Score :

8,9/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights