Review : Mortal Kombat X

Na Injustice : Gods Among us had ik wel duidelijk het bloed geroken !

De smaak van wraak, geweld en victorieus sidderde door me lichaam als een gek.

Na Injustice wist ik niet echt me drang naar meer te bewaren, en dus koos ik kort geleden om de terreur op te zoeken en vol wraak me ding te laten gaan.

 

Niet echt natuurlijk maar gewoon in de dodelijkste sport ter aller tijden :

Mortal Kombat X !

NetherReams brengt intussen al de 4de game vanuit hun studio’s na eerder al verantwoordelijk te zijn voor de Mortal Kombat VS DC universe game en wie ze nog niet kent…

Recent dacht ik aan de logo die ik op een aantal oude SNES games zag staan en vroeg me af wat er ooit gebeurd was met Midway, na wat opzoek werk wist ik dat NeatherRealms gewoon hun nieuwe naam is.

Ed Boon staat nog altijd aan het roer en dus werd Mortal Kombat grondig vernieuwt met de klassieke elementen in een nieuwe jas.

Nog een Story Mode, nieuwe fight modes, lange cut scenes en een verhaal als rode draad doorheen de game en Mortal Kombat X werd geboren.

Verhaal :

Het verhaal speelt zich af 2 jaar na de gebeurtenissen van Mortal Kombat IX (als in editie 9 dus)

3 fracties vechten om 1 amulet , die Raiden en Shinnok vasthouden.

  • De bewoners van het Earth Realm willen deze amulet opgeborgen zien zodat geen kwaad kan ontstaan.
  • Terwijl Quan Chi en zijn vrienden van de NetherRealm liever Shinnok willen bevrijden.
  • De Outworld wereld wil dit liever voorkomen omdat ze weten wat er zal gebeuren als de slechte tovenaars vrij worden gelaten

3 VS 3 is dan ook de wereld die de verhaallijn schenkt en waardoor we vaak van de ene fractie naar de andere belanden om zo het verloop van het verhaal te volgen.

Personages :

8 nieuwe personages worden gaandeweg doorheen het verhaal geïntroduceerd en dankzij enkele flashbacks leer je dan ook hun achtergrond kennen en de drijfsfeer wat hij doet bewegen.

mkx character select screen

Naast de 8 personages vinden we ook de klassieke personages terug die onmisbaar zijn in Mortal Kombat franchise, maar ook zij zijn al ietwat gegroeid in hun rol.

In totaal krijg je 24 personages om mee te knokken en op de vuist te gaan.

Elke personage heeft 3 vechtstijlen die je uit kan kiezen en elke speelstijl heeft ook een aantal eigen speciale moves bovenop de gewone aanvalstactieken.

mortal-kombat-x-2552796_u9sf

Scorpion heeft zo een Ninjutsu variatie aan zwaarden die hij met een klassieke vuurbal aanval combineert uit de eerste Mortal Kombat game en een inferno versie van een Demonische demon die hij kan oproepen.

Elke personage heeft zijn eigen skills en speciale aanvallen zodat er een continue is aan verschillende aanvallen en stijlen.

Dit voorkomt het gevaar op herhaling en verveling.

24 personages, waarvan 8 nieuw en 4 van de 8 nieuwe als achtergrondverhaal gelinkt zijn als nageslacht van enkele uit de oude garde vechters.

Gameplay:

Na elke ronde word je beloond in niet alleen XP maar ook Koins die je dan kan spenderen in de wereld van upgrades en exclusieve unlocks

De Koins kan je uitgeven in de speciale Krypt die we nog kennen uit de vorige Mortal Kombat.

krypt-1

In first person view betreed je de weg als een soort doolhof, waar je stuk per stuk een weg unlockt en extras vrij koopt.

Art work , Fatalities , Outfits, alles is hier te vinden wat relateert is en nodig is.

maxresdefaultk

Plus dankzij een unlock DLC heb je voor 20 euro alles vrij, wat je ook moeite bespaard en goed is voor de luie mensen.

Niet dat dit echt een meerwaarde is want hoeveel outfits kan je hebben per personage ? en Art work kun we gemakkelijk online terug vinden en zelfs opslaan.

Naast de storyline is er ook een towergame die niet is zoals je zou denken ..

2 personages vechten hun weg doorheen de toren naar de top in een button bash game waardoor je dient om ter hardst die toetsen te rammen om in de gevraagde hit zone te komen vooraleer je de aanval inzet.

Best saai na enkele sessies, maar gelukkig is deze er maar om even de sfeer te breken.

De Fracties :

Het draait eigenlijk allemaal om die Fracties, niet alleen de storyline maar ook wie je vertegenwoordigd.

En telkens je vecht word je score ook als bijdrage geleverd aan de fractie waar je voor vecht.

maxresdefault

Elke dag zijn er 3 challenges die een bijdrage leveren om een boost te geven aan deze puntentotaal waardoor jij de fractie je vertegenwoordigd nog meer kan steunen

DLC :

Het is een trend dat dergelijke fight games altijd extra content krijgen via download medium,

Extra personages, kleren, skills, maps …

Zo is ook Tanya en Goro op de DLC wereld aanwezig .. enig minpunt is dat je ze al bezit op de disc, maar nog dient vrij te kopen.

Een smerig spel waar EA ook schuldig aan is toen ze in Battlefield updates vrijgaven van enkele Gigs, die de mappen bevatten, maar toch nog moest betalen voor een dom stukje code om deze vrij te spelen.

 Multiplayer :

Veel kunnen we niet kwijt over de multiplayer, way local gebeurd mag je zeker ook online verwachten tegen vrienden of kennissen of gewoon online een sessie.

mortal-kombat-x-screenshot

Grafisch zit Mortal Kombat X weer top in elkaar en de actie weet zeker op het scherm te spatten tijden multi en singleplayer sessies.

Conclusie :

Als standvaste waarde weet Mortal Kombast X zich nog steeds als de fight game neer te zetten zonder schroom,

Toegeven dat het spijtig is dat het blijft DLC’s aanbieden in de spotlight wanneer je de main menu bekijkt en 2 DLC’s al in de cd ingebakken zitten .. maar je niet eens krijgt.

Framerate weet alvast een deftige en schitterende grafische prestatie te leveren maar eens de singleplayer verhaal uitgespeeld is sta je daar dan .. gelukkig bied de online of local multiplayer voldoende plezier aan.

Score :

9,8/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights