Editors’ Pick: Hitman HD Trilogy

Vroeger als kind heb ik nog veel Hitman: Blood Money zitten spelen. Dus toen deze game hier in de bus zat kwamen al die herinneringen direct terug naar boven en voor ik het wist zat de game in mijn console te wachten tot ik op start ging drukken.

Hitman is dé game die toen het in 2000 uitkwam het Stealth genre voor altijd veranderde.
Het feit dat ze het grootste deel van deze franchise opnieuw naar buiten brengen is een kans voor jongere gamers om het complete verhaal achter Agent 47 te leren kennen.  Het probleem weliswaar met games die ze upscalen naar HD schuilt er hem meestal in dat de graphics uit je herinneringen sowieso al in HD zijn.
Als je de effectieve textures dan te zien krijgt zijn die herinneringen plots nogal vervuild.
1360673707

Bij deze  Hitman trilogy was het niet anders, oke de game is aangepast naar een HD resolutie maar veel meer dan een laagje verf is het blijkbaar niet.
Voor de rest voelt het nogal korrelig aan,  misschien waren ze bij Square Enix iets te haastig om deze naar buiten te brengen.

Op het schijfje vind je alle vorige avonturen van Agent 47 terug met uitzondering van de eerste titel: Codename 47.
Naast de graphics die je er in dergelijk game doelbewust wel bij neemt is het nostalgisch rondwandelen en moorden in alle vorige missies.
Als je de games chronologisch nog eens doorspeelt merk je echt hoe goed de franchise zich telkens wist te vernieuwen en keer na keer een betere game afleverde.
Hitman-HD-Trilogy-screens
Bereid je maar voor om te vloeken en met je controller te gooien bij het spelen van dit game.
Wat de vreugde des te groter maakt wanneer je weeral een missie hebt uitgespeeld want Hitman speel je nu eenmaal niet omdat het gemakkelijk is. Wat was ik vergeten hoe onvergeeflijk deze franchise kon zijn. Games tegenwoordig zijn een stuk makkelijker en op zulke momenten merk je maar nog eens hoe verwend we tegenwoordig toch wel niet zijn.
Ergernis kan ook snel overgaan in schaterlachen wanneer je de AI soms aan het werk ziet.
Nuja, iets dat tien jaar geleden ‘state of the art’ was op dat vlak kun je natuurlijk moeilijk naast de huidige AI gaan leggen.
Hitman-HD-screenshot-1
Je hoort ons hier alleszins niet klagen hoor, en kan ook klagen als je deze drie klassiekers al in huis kunt halen voor nog geen € 30. Dat is vijftien keer in het zwart rijden met de bus en al terugbetaald.
Dus in conclusie, als je fan bent van de franchise is dit sowieso een no-brainer.
Ben je gebeten door HItman: Absolution en wil je meer?
Kijk dan naar het laatste woord twee zinnen geleden en ga naar een plek waar ze games verkopen.

Playroom: 7/10

Previous Article
Next Article
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights