Review : Defiance

Games gebaseerd op series en films , Films en series gebaseerd op games…

het is een veel voorkomende trend en telkens opnieuw is het voor elke cinefiel en gamer even zijn hartje vasthouden : zal deze game, film, serie zijn tegenhanger weten te eren en respecteren ?

We hebben gezien vaak niet, we hebben vaak gezien verrassend wel..

 

Toen Syfy in USA hun nieuwe cult serie Defiance werd gelanceerd werd er niet besloten om 1 van de 2 (game en serie) vooraf te laten gaan en daarop verder te bouwen.

defiance-the-game-logo

De samenwerking werd aangegaan met Trion Worlds, die je vast en zeker wel kent van Rift.

Met de nodige ervaring van de Rift franchise was Trion Worlds zeker niet aan hun proefstuk toe en wisten ze deze ervaring van hun overdonderende succes van Rift ook te gebruiken in Defiance.

Vanaf April ging de serie van start in USA en tal van andere landen, voorloppig nog niet in ons Belgenlandje of benelux (maar gezien SYFY ook aanwezig is bij ons op betaal TV is het kwestie van tijd)

Wie de serie wel al wil volgen zal zijn weg wel kennen in de minder legale wereld van torrents (maar je hebt het niet van ons gehoord ! )

Verhaal :

Defiance-XboxThumbBeide serie & game spelen zich af in 1 universum : het Post-Apocalyptische San Francisco

We maken kort even kennis met Joshua Nolan tijdens een crash in Bay Area , San Francisco,

In de serie kennen we deze hoofdpersonage uit het stadje Saint Louis die de nieuwe naam Defiance kreeg.

De aarde is volledig herschapen na een conflict met Votans, zij hebben de aarde met hun technologie onderworpen aan Terra vorming : een proces waarin het volledig gebied word hervormd en onze dierbare aarde naliet als een onherbergzame gebied vol verwoeste steden en alle planten en dieren misvormd.

Zij die in het Terra vorming proces terecht kwamen werden hierdoor ook gemuteerd.

Dit zorgt al direct voor de vijandelijkheid in Defiance , gemuteerde mariniers die deze gebeurtenis niet wisten te ontwijken, criminele bendes, schaduwagentschappen, de insect uitziende Hellbugs & opstandige robots die je het leven willen zuur maken.

Wapens :

Net zoals de meeste shooters games en zeker met hoge Science fiction gehalte , is er een reeks aan uitgebreide wapens die je wou dat ze in het echt ook bestonden, dit naast de gewone klassieke wapens zoals pistolen en snipers die vervolgens ook upgradebaar zijn tot terug scifi (of moeten we zeggen SYFY) wapens.

  • Snipers met atomaire kogels
  • Biologisch pistool die je tegenstander een smerig virus leveren

Gameplay :

Call Of Duty gewijs vind je er diverse classes, een level systeem zeg maar:

deze krijgt hier de naam Origins die niet zoveel mag betekenen.

je begint als survivor met een sniper, die later kan ingeruild worden voor een aanval geweer.

_-Defiance-Xbox-360-_

Als Veteran is deze ook goed mogelijk te hanteren.

het instellen van je E,G,O, ( Environmental Guardian Online ) zal je al meer invloed geven op je gameplay.

Kortweg is dit een samenvatting van je vaardigheden, skill points zeg maar.

een Blauwe avatar alsof ze is weg gelopen uit Blue man group begeleidt je door je missies en geeft je speciale krachten zoals in de meeste MMO’s zoals onzichtbaar worden, sneller bewegen, sterker worden …

Geen normale Level systeem, maar een deftige XP systeem zoals de meeste shooters hebben (denk maar aan Far cry 3 )

De mix van Shooter & RPG blijkt te slagen in Defiance

Grafisch :

Niet moeders mooiste op grafisch gebied , maar als je weet dat je jezelf bevind in een Post-apocalyptische wereld dan zou je ook moeten weten dat er niet overdreven veel te bezien valt :

defiance1

Natuur gebieden in steden verwoest, en toch weet moeder natuur haar plaats terug te winnen op een facinerende manier die toch iets mooi’s mee heeft.

De spelwereld word uitgebreid bevolkt waardoor Defiance toch mooi tot zijn recht komt en je de nodige feeling met de spelwereld mee geeft.

verplaatsen doe je met je gouwe , trouwe Quadbike of andere voertuigen doorheen de verwoeste Bay Area.

Hier en daar word de sleur vaak verbroken door Arkfalls, vallende stukken ruimtepuin die als een dode meeuw uit de lucht komt gevallen, dit trekt natuurlijk weer de locale ongewenste bezoekers aan waardoor de enigste advies we jou kunnen geven is :

Run , You Clever Boy !

Kies je toch om deze locatie te bezoeken dan kan het heel aantrekkelijk worden aan het aantal XO en geld die er te verdienen valt.

je moet dan wel tegen de drukte kunnen want deze locaties zijn vaak 1 pot honing voor mieren.

na het Looten verdwijnen ze terug met de noorderzon op naar de volgende locatie gezien deze Arkfall locaties heel dicht op elkaar liggen.

een schitterend aspect van Defiance trouwens die ook een meerwaarde levert.

Multiplayer :

Als je nu beslist om in Co-op of tegen elkaar te strijden, Defiance is degelijk de place to be voor het gans multiplayer gebeuren.

Samenhokken, bendevorming en loot festijn tijdens Arkfall eventen.

Competieve matches staan dus stevig in beeld gezet in het shooting aspect.

Aim Assist is hier helaas de grote afwezigheid wat toch een grote hulp mag zijn in de meeste shooters, zeker als je jou zicht krijgt in een 3rd person perspectief ipv 1st person view.

Genoeg coöperatieve missies die je toch wel een leuke toevoeging leveren zodat er toch nog iets van team work aan te pas komt en niet elk zijn eigen willetje gaat doen.

Defiance bied voldoende afwisseling en complete verhaalmissies en episodische missies waardoor je zeker als kijker van de show en nieuwe fan volledig je draai weet te vinden dankzij de voldoende uitdagingen waardoor er altijd wat te doen is.

Dit en de willekeurige gebeurtenissen en side missies en aanvaringen met Mutanten en criminele bendes leveren je uren genot aan game plezier.

Enigste Minpunt ? Ondertitels VS dialogen lopen niet echt syncroon en er soms verschijnen hindernissen te laat uit het niets en knal je ertegen waardoor je deze onmogelijk kon ontwijken.

Toch heeft Trion weten een levende wereld te leveren die we niet minder hadden verwacht na hun succes aan Rift en raden we deze Defiance aan allen sterk aan.

Conclussie :

defiance-digital-deluxe-edition_7_pac_m_130118154043Ben je nu fan of niet , een fictieve wereld vanuit de show weet je zeker aan te spreken.

Van zijn grafische kant hoef je het niet te verwachten in deze post-apocalyptische wereld maar de spelwereld blijkt.

Het MMO aspect werd perfect vertaald naar console platform en we kunnen enkel hopen dat Trion deze enkele paar technische bugs eruit weet te werken door middel van een update.

Fan of niet , kenner of niet , wij zagen dat het goed was en laten net als een Arkfall een score vallen van.

8,2/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights