Film review: AdULTHOOD

Toegegeven ik had nog nooit gehoord van deze Britse film  uit 2008 die geregisseerd is door Noel Clarke.
Maar na het zien van de film denk ik dat we in de toekomst nog meer te zien zullen krijgen van deze meneer.
Bovenstaande kreeg niet voor niets een BAFTA award onder de categorie ‘Rising Star’.

 

In AdULTHOOD leren we Sam Peel kennen, die na zes jaar gevangen gezeten te hebben voor moord weer op straat terecht komt.
Snel komt hij te weten dat het leven buiten de gevangenis moeilijker blijkt te zijn dan erin.12249-adulthood
Dit in combinatie met Sam zijn schuldgevoelens over ze’n midsdrijf en wraakgevoelens van de volgende generatie badboys die het op hem gemunt hebben leveren een interessant plaatje op.  Zal het hem lukken om de cyclus van geweld te doorbreken of  blijft hij op het slechte pad?

 

Wat je voorgeschoteld krijgt blijkt een rauwe weergave te zijn van de realiteit in de Londense achterbuurten. Ieder personage wordt op een heel natuurlijke manier aan de kijker voorgesteld en voor je het weet voel je je betrokken met iedereen van belang in de film. Als kijker wordt je overdondert met geweld,criminaliteit en drugsgebruik, er zijn veel films met deze thematiek maar weinig die het op zo’n manier weergeven. Geen overdreven geromantiseerde pulp verhaallijn maar een  to the point rode draad die geloofwaardig overkomt.
600full-adulthood-screenshot
Als muziekkeuze werd er gekozen voor Britse hip hop wat een logische aanvulling is voor de beelden.
Wie maar geen genoeg kan krijgen van films als: Trainspotting, Fear and loathing in Las Vegas, Christiane F, Banlieu 13 etc zal zijn gading hier zeker vinden.

Playroom: 8.5/10

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights