Review: Metal Gear Rising: Revengeance

De game speelt zich af vier jaar na het verhaal van MGS 4.
Raiden vecht voor een private military company (PMC) genaamd Maverick waarin hij allerlei missies moet uitvoeren. Op het begin van de game werkt Raiden voor een minister president in Afrika die van bij de start door terroristen om zeep wordt geholpen. Wat volgt is een verhaal van wraak…
bladehound-metal-gear-rising-revengeance
Een verhaal die weliswaar in de typische Kojima-stijl naar de gamer gebracht wordt waarmee ik wil zeggen dat er een belachelijke hoeveelheid informatie naar je hoofd geslingerd wordt op een soms nogal vage manier.
Fans van de franchise houden hiervan of zijn dit gewoon, desalniettemin is het altijd wel leuk dat je ietwat voeling krijgt met je personages zodat je weet waarom je ze in mootjes gaat hakken.
Je vindt ook talloze verwijzingen naar andere titels uit de franchise die de fans zeker zullen appreciëren.
gaming-metal-gear-rising-revengeance-screenshot-3
Qua gameplay speelt de game als een typische hack’n slash game met hier en daar enkele uitzonderingen. Zo kun je kiezen tussen een lichte of zware aanval en hiermee combo’s maken afhankelijk van hoe lang of hoe snel je de toetsen combineert. Maar daarnaast heeft de game ook ‘blade mode’, hierbij moet je je voorstellen dat je de tijd kan stilzetten wanneer je naast een vijand staat en vervolgens met je analoge je hoek kan kiezen waarin je de slechterik in mootjes wilt hakken. Heel leuk maar op het begin toch even wennen om onder de knie te krijgen.
Aanvallen kun je ook parren door op het juiste moment een lichte aanval richting de vijand te doen.
Het is regelmatig buttonbashen geblazen maar door een aannemelijke variëteit in vijanden moet je nu en dan ook aan tactiek denken.image_metal_gear_rising_revengeance-20017-1854_0005

Grafisch gezien ziet de game er heel netjes uit, ik heb het hier niet alleen over graphics maar ook over de gevechtsanimaties. De actie is belachelijk over the top wat je als speler alleen maar een brede grijns zal geven.
De afwisseling van spelen en cutscenes is uitgebalanceerd waardoor het totaalpakket je niet zo snel zal tegensteken.
Op het vlak van muziek mag je je verwachten aan een combo van speedmetal,techno en nog enkele uiteenlopende genres.
De muziek is een mooie aanvulling van de actie die je voorgeschoteld krijgt en valt altijd op de goeie momenten in, hierdoor wordt de alreeds absurde chaos van actie nog meer versterkt.
Als je er een beetje aan doorspeelt bereik je de eindmeet na ongeveer een zes à zeven uur spelen.

Metal Gear Revengeance is een leuke nieuwe titel uit de Kojima stal en is meer dan aan te raden voor niet alleen fans van de franchise maar ook voor de doorsnee hack’n slash liefhebber.

Playroom speelde deze game op PS3 en geeft: 8/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights