Movie Review: The Hate U Give ( Blu-ray/DVD)

De toeval is groot dat net rond de periode van wat er in USA is gebeurd rond de tragedie van George Floyd, een zwarte mishandeld door politie en verstikt werd… dat nu net per toeval we “The Hate U Give” onder ogen krijgen.

Black Live Matters !

En de gekende situatie die hier en daar verschijnt van blanke agenten die donkerkleurige mensen met racisme behandelen, machtsmisbruik vertonen is dan ook een term die bekend is in de Amerikaanse cultuur.

Zo ook het verhaal van The Hate U Give die verfilmd werd naar het schitterende boek.

Verhaal :

Dat realiteit niet ver van onze deur is, toont Starr Carter in “The Hate U Give” wanneer een gelukkig schoonmeisje met donkere huidskleur, in een blanke omgeving plots haar leven ziet door elkaar geschud worden.

Wanneer haar jeugdvriend Khalil door een blanke agent word om het leven gebracht, en vrijuit word gesproken tijdens een politiecontrole, word Starr het middelpunt van een strijd  voor de rechten van anderskleurigen.

Haar strijd tegen de racisme in de Amerikaanse politie, en het systeem die het recht houdt is dan ook een ware titanen gevecht.

Starr die werd opgevoed met de waarden hoe je als donkerkleurige tegen blanke agenten moet spreken, dat donkerkleurige onderdrukt worden door de Amerikaanse politie en de racisme intern, preek over meewerken, handen op de dashboard houden…

De clash van 2 culturen waar Starr het leven leeft in een arme buurt, terwijl ze schoolgaande is in een Blanke buurt, met blanke vrienden en vriendje.

2 levens, apart van elkaar zonder dat de ene wereld weet van de andere leefwereld waar Starr in zit… dit alles komt op een punt dat beide werelden elkaar ontmoeten en Starr de stem word van haar wereld en generatie.

Een zware druk voor een tienermeisje uit beide werelden die alles verzwijgt voor de blanke wereld, als enige getuige  en mogelijk gevaar van drugkartel van King die Starr woonwereld in handen heeft.

Een groeiende druk en kloof tussen 2 werelden die alsmaar groter en groter word.. waarin Starr het punt van keuze word wat er dient te gebeuren.

Cinematografie:

Mihai Malaimare Jr weet alvast de toon stevig vast te leggen en de ernst van de situatie in beeld te brengen.

Beide werelden krijgen een eigen sfeer zodat je zelf weet in welke situatie beide werelden verkeren.

De blanke schoolwereld en vrienden word weergeven in een kleurrijke en warme omgeving, terwijl haar thuis wereld een meer Ghetto gevoel krijgt met koude, blauwgetint gevoel en een donkerdere sfeer.

Cast:

Actrive Amandla Stenberg die Starr speelt weet de toon perfect te brengen in niet enkel de strijd tussen 2 werelden, maar ook rondom het gevaar dat loert door King, gespeeld door Avengers (Falcon) & Alterd Carbon (seizoen 2) ster Anthony McMackie.

Conclusie:

The Hate U Give ( acroniem voor T.H.U.G.) is een emotionele, hartverscheurende film.

Wie begaan is met de onrecht in de wereld van rassen, tegen racisme is en de problematiek in de Amerikaanse politie systeem, zal zeker weren de situatie te herkennen en relativeren uit onze dagelijkse wereld.

Het is een spijtige zaak die nog teveel voorkomt en gebeurd!

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Angie Thoms is The Hate U Give een aangeraden productie die je zeker dient te hebben ervaren?

Score:

9,8/10

The Hate U Give is nu verkrijgbaar op DVD, Blu-ray en Video On Demand.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights