Review : Cotton Rainbow – Nintendo Switch

ININ games, verantwoordelijk voor zegen hun : tal van retro games terug te brengen op de huidige console, lanceerde recent een  Sega Mega Drive klassieker voor de Nintendo Swich.

Het is in 1991dat uitgever  “Success” hun meesterwerk franchise Cotton op de markt brengt.

Een shoot em up game in de roallercoaster soort met Halloween thema en een bepaalde schattigheid die Japan wist te creëren.

De soort game waar je lineair doorheen de leven vliegt en allerhande power ups verzameld en tegenstanders uit de lucht knal, denk maar parodieus maar in first 3rd person view.

ININ brengt deze wonderlijke klassieker terug op de Nintendo Switch in een 3D revamp voor moderne tijden, zeg maar niet zomaar een “port”.

Het team verantwoordelijk voor Rainbow Cotton die in 2000  verscheen op Sega’s Dreamcast wist zijn succes te recreëren in een kleurige ervaring.

ININ  bracht voor de eerste keer deze titel terug uit een immense cataloog , verwerkt voor een grotere scherm en handheld hybride console als de Nintendo Switch.

Gameplay & Grafisch :

Met een frisse grafische poetsbeurt werden ook de animeerde cutscenes verzorgd met Engelse ondertiteling naast zijn originele Japanse dialogen.

Voor wie hieraan stoort, geen nood : de settingen laten toe de ondertitels uit te schalenen.

Alsook werd er een Co-op mode toegevoegd die niet echt een grote meerwaarde weet te leveren.

Je bediend namelijk als 2de speler enkel de fee genaamd “ Silk” door deze te richten op verschillende doelen.

Grafisch werd Rainbox Cotton voorzien van allerhande, ongelooflijke ambiance actie en kleuren.

Het team achter “Success” heeft noch moeite, noch effort weten te besparen om ook op de nieuwe generatie fans te richten in een volle spectrum aan indrukwekkende, fantasie beelden.

Besturing :

Met een  bewegingsruimte beperking tot de scherm randen en enkel maar vooruit verplaatsend, is het  duidelijk dat je op deze parkoers jou tegenstanders in het vizier krijgt en neer knalt.

De bedoeling is dan ook zoveel mogelijk power ups te verzamelen en tegenstanders neer te halen.

Hoe meer power ups, hoe krachtiger je staat tegen de eind baas van de level.

Deze verschijnen ook als goudkleurige items die bij het neerhalen jou een boost leveren.

Speelduur :

Met amper 5 stages en een uitgebreide boss fight klinkt Rainbow Cotton op zich als een korte spel ervaring.

Maar hier lig de twist in dat deze 5 stadiums extreem uitgebreid zit en je toch voor een garante tijd zoet weet mee te vertoeven.

Elke level lig vol geheimen en interessante power ups.

Elke boss gevecht lever je ook weer de nodige voldoening dus op zich zijn de 5 stages niet van korte duur.

Doordat Rainbow Cotton zich afspeelt in een lineaire parkoer, word jou beweging beperkt tot de scherm randen.

Je bent niet in de positie om vrij rond te toeren of terug te keren, the only way is vooruit  en elke obstakel die je tegenin botst weet dan ook je  health omlaag te halen.

Er is geen rechtsomkeer of optie erom te vliegen , knal or be knalt!

Conclusie :

Voor een goeie rail game zul je vermoedelijk niet direct van de naam Rainbow Cotton vernomen hebben, dit komt ook omdat deze niet verder dan Japan destijds was uitgebracht, ondanks toen Rainbow cotton niet als AAA werd beschouwd om overzees uit te brengen was deze toch een hit in de oosterse continenten.

Met tal aan verfrissende grafisch en aangepast aan huidige generatie console en niet te vergeten een RETRO MODE, is Rainbow Cotton een toevoeging aan je lijst.

Er is altijd plaats voor verbetering zoals enkele extra bonussen en extra levels, maar ININ wist deze klassieker goed te onderhouden.

Met een geslaagde HD herwerking,  en indrukwekkende  beelden is Rainbow Cotton een leuke toevoeging als rollercoaster shooter met de nodige anime feeling

Cotton Rainbow is verkrijgbaar op Nintendo Switch, maar ook op Xbox One, Windows Pc, Playstation 4 en 5.

Dit voor de allereerste keer buiten japanse regio.

Score :

7,2/10

Reageer hier en keep it light!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights