Review : Disney Infinity

Een lange productie pad heeft Disney Infinity mogen ondergaan, maar wat lang duurt, kan alleen maar veel goeds betekenen toch ?

 

 

De tijd dat een developer extra krijgt om de laatste schoonheidsfoutjes eruit te krijgen, te verbeteren en waar nodig zelfs extra’s te ontwikkelen.

Volgens internet bronnen zou Disney Infinity meer dan 100 Miljoen dollar gekost hebben om te maken.

En dan rest de vraag: kan het Activision’s versie: ” Skylanders” Evenaren of zelfs overtreffen?

Met een grote variatie aan diverse universum uit het Disney Pixar landschap, en de Disney films zoals Pirates Of The Caraïben en wie weet zelfs nog de Avengers en Marvel universum erbij.

disney-infinity

Disney liet ons zelf het antwoord ondervinden aan de hand van een schitterende starter set die jou een boost geven om vliegensvlug je in de actie te werpen.

Feit: Disney Infinity is uiterst uitgebreider dan Skylanders, dit door verschillende objecten die je aan of beter gezegd onder jou figuren kan plaatsen.

Starterkit:

Starter Kit bestaat uit het Disney Infinity platform, Portal zegt maar.

En om te starten krijg je meteen ook 3 figuren erbij:

  • Monsters University – Sully, of Mike Wazowski
  • The Incredibles – Mister Incredible
  • Pirates of The Caribbean – Jack Sparrow

Over een verhaal kunnen we niet spreken want elke personage bevat een Play Set: dit wil zeggen een Campaign, gekoppeld aan het figuur dat je op de Portal plaatst, en dit telkens in de typische stijl en humor van de personage.

Sully haalt om de haverklap grappen uit op het campus.

Terwijl Mister Incredible de held van de dag is en zich bezig zal houden met het verslaan van slechte robots en mensen redden.

Jack Sparrow, die zal niet Disney Infinity vullen door rum te drinken, maar vaart over de 7 zeeën terwijl hij de vijanden zal neer knallen met zijn kanonnen en verzamelt de grootste schatten die er te vinden zijn.

Levensduur:

Elke Figurine of Play Set zoals ze noemen bied dankzij zijn eigen Campain 4 tot 5 uur aan gameplay.

Doordat er geen vast verhaal is kan je blijven spelen en rondwandelen in Disney Infinity.

Nadeel is dat dit soms wat herhaaldelijk kan aanvoelen voor de volwassenen, maar de kinderen zullen daar geen hinder aan ondervinden.

packaging-en-us-02cb1f0f85e695f93492adbc38df9cc7

3x 5u = 15u gameplay, die daarna nog verder gaat in de Toy Box, een zeer belangrijke mode aan Disney Infinity en ook de grote reden waarom deze zich onderscheid van Skylanders.

In deze mode kan je namelijk bouwen en zoals de naam zelf zegt: spelen met speelgoed.

Zo zie je een racebaan uit bv Tron waar je met Sully kan racen, of een arena waar alle slechteriken uit het Disney universum verblijven.

Tal van keuze in deze Toy Box, en samen met de Toy Box Tools kan je blijven bouwen en verbouwen.

Alle racewagens uit Cars & Wreck It Ralph maken hun opwachting, achtergronden uit de bekendste Disney prenten en werkelijk alles wat je kan bedenken.

Ze allemaal verzamelen is een andere koek gezien je zo ver kan uitbreiden, dat je portefeuille er ook aan zal moeten geloven.

Disney maakt duidelijk aan het bekijken van de verpakking dat ze werkelijk alle kanten kunnen uitgaan, waardoor je verschillende universum kan mixen: van Pixar werelden tot Disney film wereld als The Lone Ranger … alles is mogelijk.

Powerdisk:

Als extra zijn er ook nog de blind packs te koop:

infinity4

Deze bestaan uit ronde en heximale plaatjes die je onder je figuur kan plaatsen om ze zo een power up te schenken, vergelijkbaar met het Pokemon of Yu-Gi-Yo idee.

Conclusie:

De droom van alle kinderen, de nachtmerrie van elke ouder en Disney fan.

infinity2Kinderen beleven de Disney wereld en net zoals Skylanders (want het is onvermijdelijk de vergelijking weg te laten) kun je verder verdiepen en telkens meer uitbreiden met meer en meer Play Sets.

Jammer genoeg kost deze een flinke duit want Disney Infinity slaat niet alleen op de grote wereld van de game, maar ook op de oneindige mogelijkheden tot uitbreiden waar werkelijk geen grens aan zit.

Nadat wij onze verslaving aan deze game hebben overwonnen om in de pen te kruipen schenken we Disney Infinity een waardige

8,9/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights