Review : Forza Horizon

Nog geen jaar geleden op de E3 was de aankondiging van Forza Horizon , de zeg maar “Spin Off” van de Forza Motorsport reeks , en deze week kunnen we al genieten van deze Forza Horizon die vanaf de 26ste in de winkelrekken te vinden is.

Wij bij Playr00m uiteraard hadden niet alleen een hands on eerder deze maand , maar dankzij Microsoft geven we jullie onze eerste Preview van Forza Horizon nog voor deze in de winkel te vinden is.

Forza Horizon is ontwikkeld  in opdracht door Turn10 door een in Engeland gevestigde  Playground games, bestaande uit alle voormalige medewerkers uit andere studio’s.

Deze ontwikkelaars hadden al reeds de  nodige ervaring uit het ontwikkelen aan Project Gotham Racing , Driver , en Burnout series.

Forza Horizon neemt je weg van de racetrack en naar de open spelwereld waar je naar hartenlust kan free roamen zoveel je maar wenst, en tegelijkertijd ook er iets te beleven vind.

Samenvatting :

Tijdens het fictieve festival Forza Horizon zijn er diverse events verspreid in Colorado , USA.

De actie bevind zich dan ook hoofdzakelijk in de  open wereld waar je van punt A naar Punt B rijd voor je volgende event.

Grafisch :

We zijn al gewoon van Turn 10 dat de grafics voor de Forza reeks super realistisch zijn, ook voor deze game is dit niet anders.

Beide spelwereld en racewagens zien er ongelooflijk echt uit , spreekt ook voor zich dat het Turn 10 team ongelooflijk veel research en werk verrichten om deze game setting zo accuraat en echt mogelijk te maken.

10 locaties kwamen er aan bod, waarvan uiteindelijk de keuze viel op Colorado voor zijn tal van bochten, lange straatwegen en veel meer die uiteindelijk ideaal werden voor Forza Horizon.

De game elementen van de gekende Forza Motorsports reeks zijn  zeer verschillend  in Forza Horizon,

Zo is er geen  grandioze collectie aan wagens zoals in de Forza Motorsport reeks, wel krijg je wanneer de safe file van eerdere games worden gevonden  5 extra wagens als beloning voor je trouw aan de reeks.

Ook gaat het hier niet enkel om het racen, maar is de bedoeling door de game te gaan en een soort van verhaallijn te volgen, zoveel mogelijk festival bandjes verzamelen die vervolgens je nieuwe events  geven.

Werkelijk op alles in de open wereld word je beloond, gaande van slippen,  draften tot zelfs  een picknick veld vol met tafels omver te rijden,  en omheiningen weg te rijden.

Forza Horizon open wereld is zo uitgestrekt en vol met gebeurtenissen dat er van alles valt te gebeuren, zo vind je over het volledige landschap  100 Upgrade borden die je telkens meer en meer korting geven in de garage en shop.  Per bord krijg je uiteraard 1% korting

Ook verborgen boerderijen met klassieke wagens om aan je collectie toe te voegen komen in Forza Horizon voor, alsook straat races en veel meer.

wij werden zelfs enkele keren geflitst en voor deze keer deden we er ook om :

een poging om de snelste tijd te vestigen tussen  2 flitspalen door was dan ook iets wat we niet in het dagelijks leven konden uitproberen.

En alsof dat nog niet genoeg is kan je lekker op straat  iemand volgen en uitdagen tot een straat race en diens wagen of credits te bemachtigen

Alles leid tot het verhogen van je populariteit en je naam te bevestigen in de legendarisch lijst van legendes.

Zelfs over de straten vind je 65 varianten van wegen terug, gaande van  veld weg, naar zand weg,  straat, grint … noem maar op

Controle :

Besturing van Forza Horizon is zeker niet gewijzigd  van de vorige delen, wel merken we dat het besturen zelfs gemakkelijker is geworden.

Geen kinect besturing, al is kinect wel aanwezig voor  de spraakherkenning om zo je GPS te gebruiken zonder in je menu’s te duiken of je map erbij te halen en uit te pluizen waar je volgende of dichtste event zich bevind

Wij namen onze getrouwe race stuur erbij : de Microsoft Xbox 360 Wireless Steering Wheel en we merken dat de besturing zeer accuraat en soepel verloopt, waar bij vorige games te merken was dat deze soms overdreven  gevoelig kon reageren.

Geluid :

We testen  natuurlijk alles aan Forza Horizon en weten ook dat niet alleen onze gamehartje en ogen, maar ook onze oren wat willen.

Daar scoort Forza Horizon direct ook mee met een  dikke playlist die je zelfs volgens radiokanaal kan kiezen.

Gaande van Bass channel naar meer alledaagse dance muziek, keuze uit meerdere radiozenders die uniek en echt klinken zoals het moet.

Zelfs het geluid van onze omgeving was perfect in orde, zo horen we de motor zalig zijn ding doen, terwijl andere tegenstanders ons proberen te passeren, alsook wanneer we ergens in ramen  in het geluid zo scherp en  goed verzorgd dat we ons zouden wanen dat we ons in het spel bevinden aan de zijlijn van de  gebeurtenis

Multiplayer :

De Multiplayer bevat tal van  leuke game modes, gaande van een lekkere kat en muis spel tot een  crash sessie waarin je moet proberen je tegenstander aan stukken te rijden door eens goed tegen hem te knallen.

Helaas hadden we nog niet de kans deze uitvoerig te testen maar voor wat we al konden spelen zag deze er ook weer ongelooflijk strak uit.

 

Conclusie :

Forza Horizon is echt terug een must have game die lekker speelt niet alleen via controller maar

ook in combinatie met de Wirreles Steering Wheel van Microsoft.

Er werd duidelijk uitgebreid aandacht besteed aan beide race parkoers, de straten en de open wereld waardoor deze niet een saaie lobby is , maar dat er uitgebreid van alles valt te beleven.

Met een stevige track en hoge realisme weet Forza Horizon terug het onderste uit de kan te halen in beide high detail grafisch en scherpste geluiden.

Forza Horizon zal geen enkele race games onbekoren laten en ook al kunnen we er uren over doorpraten, zelf ontdekken is de boodschap  vanaf 26 oktober of dankzij de  demo op Xbox Live Market place

Forza Horizon krijgt uiteraard een  8.5/10 van ons

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights