Review : NBA 2K13

De Allereerste keer ik een NBA game in me handen had, spreken we nog over de tijden van Midway met NBA Jam op de N64.

Tijden zijn vooruit gegaan, technologie en grafisch verbeteren en dus was het al lang geleden dat ik nog eens een goeie NBA all star game heb kunnen spelen tegen vrienden online of solo.

Me verwachtingen waren hoog bij het verschijnen van NBA 2K 13 gezien  2K games een vaste waarde is in de NBA reeks , maar kon NBA 2K 13 me verwachtingen inlossen ?

Waar anderen uitkeken naar Fifa of Pro Evolution Soccer, zat uw getrouwe op “DE” NBA game van het jaar te wachten in all American stijl.

NBA 2K 13 is de nieuwste editie in de reeks en werd voor de gelegenheid onder handen genomen door Beyonce Knowles wederhelft : “ Jay-Z

Vanaf de start al knalde Kanye Wests NBA theme song “Amazing” waar NBA sinds vorig jaar in de play-off  al mee uitpakte om het “Amazing’ gevoel door te geven aan de fans.

Het gevoel zit direct goed wanneer we good old Urban Tracks tegen komen zoals Notorious B.I.G en zijn Victorie hit uit de jaren  90 en andere  sfeer makende tracks.

Gameplay :

Standaard besturing met een twist, zo kan je het best beschrijven,

Nieuw is de “Trick Stick” die onder de rechter analoge stick schuilt.

Waar je met de linker stick je movements beheerst , dien je met de rechterstick de bewegingen van je balbeheer te bedienen. Versta ons niet verkeerd : je kan nog altijd goeie wijs de X knop gebruiken om te scoren , maar dankzij de trick stick vorm je tal van spectaculaire show tricks en stunts die je reputatie toch een flinke boost geven, al is oefenen wel de boodschap.

Dankzij de Trick stick is NBA 2K13 een stuk besturingsvriendelijker geworden.

Een “Jump Shot of een “Alley Oop” of een “Slam dunk” was nog nooit zo simpel, en toch ligt de moeilijkheid van NBA 2K elke editie hoger

Grafics :

Net zoals met elke editie de moeilijkheid hoger ligt, worden ook de grafics alsmaar beter en beter , en gelukkig is dit in NBA 2K 13 ook weer het geval.

Alle spelers hebben dan ook een eigen vaardigheid waar grondig research aan  besteed werd in de tal van bewegingen en moves van elke speler zodat deze realisme gehalte van hoog kwaliteit is.

Elke speler bevat dan ook een  5tal signature moves die beslissen als je Team zijn lot beslist

Rise Or Fall zeg maar.

Sound :

Over het geluid kan je ook veel zeggen ,  wie een deftige surround heeft en ook zij zonder zullen de spitsscherpe achtergrond meemaken van een echte NBA match met de leuke commentator van de host die de sfeer volledig maken.

Van het gejuich tot de ambiance geluiden,  hierin komt werkelijk alles mooi tot zijn recht.

Spelmodes :

NBA 2K 13 bevat naast de carreer mode en de quick mach ook tal van andere game modes zodat je jezelf nooit zult gaan vervelen met NBA 2K 13

Naast de nieuwe MyTeam-mode kun je onder andere aan de gang met :

 • Association,
 • Season,
 • Create a Legend
 • en Blacktop.

Alle onderdelen zitten trouwens ook netjes onderling aan elkaar gelinkt zodat de vooruitgang van het ene , netjes word meegenomen naar het volgende ongeacht wat je doen.

Natuurlijk het eerste wat we deden was een eigen personage aanbouwen in de Carreer mode.

Elke Team is dan ook aanwezig en dus kan je ook via My Carreer gedraft worden als je het goed genoeg doet, of eens een Quick match spelen die in het legendarische NBA geschiedenis staat.

Je kan er zelfs Justin Bieber met een rating van 97 vrij spelen (don’t ask …. ).

Leuke Gimmick :

Leuke item die aan NBA 2K 13 terug te vinden is , valt onder de creatie gedeelte :

Waarom niet eens lekker gek doen en een paar eigen Nikes maken waar je mee kan pronken of gewoon sparen voor die blitse G-Shock schoenen , want elke  match die je speelt levert je credits op voor in de shop te spenderen en je kleerkast en zeg maar schoenkast uit te breiden.

Conclusie :

De basketgame die je moet hebben.

Ook al zijn NBA en sportgames niet de gemakkelijkste te beschrijven game, wij kunnen kort samenvatten dat NBA 2K 13 een pareltje is onder de sport game.

 • De ene houdt van voetbal en kiest Fifa of Pro Evolution Soccer
 • De andere houdt van  rugby en kiest Madden of voor de ijshockey een NHL game
 • Maar de echte basketfans die worden niet in de kou gelaten dankzij de zeer realistische NBA 2K  13 game die elke zelf respecterende basketter en supporter moet ownen!

NBA 2K 13 is waar NBA allemaal om draait en dat zal je maar geweten hebben ook, grave grafics, scherp geluid, speelniveau voor  beginners en gevorderden en een ambiante sfeer die de game gewoon de adrenaline door je aderen laten pompen

Pluspunten :

 • Sfeer,
 • commentaar en geluid
 • gameplay en toegankelijke besturing
 • old school powerful soundtrack

Minpunten :

 • De game is moeilijker dan zijn voorgangers ,
 • enne …Justin Bieber ? serieus ?

 

NBA 2K13 krijgt een totale score van  97%

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights