Review: LittleBigPlanet Karting

We zullen er geen doekjes omwinden, iedereen die al eens van de game gehoord heeft denkt direct aan Mario Kart. Bij ons was dit niet anders…
Dit moet niet perse als iets negatiefs opgevat worden want als een game daar effectief mee kan vergeleken worden dan kan dit een mooie aanwinst zijn.
Neem alles van het LitlleBigPlanet universum vanuit de vorige games en geef het een karting verpakking, een goeie formule?

Als Nintendo fanboy sta je natuurlijk sceptisch ten opzichte van dergelijke game.
Maar wetende dat er (net zoals bij alle andere LBP titels) weer tonnen user-created content ging zijn hadden we er vertrouwen in.

Gameplay?

Voor diegenen die nog nooit Mario Kart gespeeld hebben (twijfelachtig) en dus niet weten wat ze van zo’n game moeten verwachten. Het komt erop neer dat je racet en terwijl andere deelnemers een mep kan verkopen of afschiet door gebruik van wapens.

De game krijg je heel gemakkelijk onder de knie door een korte tutorial op het begin.
Racen gaat vlotjes en elkaar afknallen terwijl je aan het scheuren bent is kinderspel.
Terwijl je een bocht pakt kun je driften, doe je dit lang genoeg dan krijg je een snelheidsboost. Het verzamelen van goodies zoals stickers, outfits en accessoires is nog steeds van toepassing in LBP Karting. Allemaal items die je achteraf kan gebruiken om je eigen kart, character of racecircuit mee te personaliseren. Daarnaast is het ontwikkelen van een eigen racebaan iets wat iedereen in heel korte tijd onder de knie kan krijgen en wat de user-created content alleen maar tengoede zal komen. Het enige wat je moet doen om je eigen track te creëren is rondrijden met je Sackboy.

Op vlak van wapens heb je de keuze uit oa: doelzoekende raketten, vliegende bokshandschoenen, en een Fast-Forward kracht. Je kan ook gebruik maken van jetpacks uit LBP 1 of de grappling hook uit LBP 2 om over grote afgronden te zwieren.

 

Spelmodes:

Het leuke is dat de game zich niet enkel tot simpele races beperkt maar dat er talrijke andere modi beschikbaar zijn.

– Race
– Capture the Egg (variant op Capture the Flagg)
– Arena gevechten
– Checkpoint races
– 2D racen
– Bossfights

Grafisch:

Je mag je nog steeds aan de typische decors, fantasie en felle kleuren verwachten zoals in de andere LBP games en dus ook aan dezelfde graphics.
De game speelt vlot alhoewel dat hier en daar het gevoel dat je belachelijk hard aan het gaan bent ontbreekt. Soms lijkt het alsof je Sackboy een slakkengangetje heeft, iets waar zeker op verbeterd kan worden. De levels zijn af en toe ongeïnspireerd en saai. Maar is zeker geen minpunt aangezien dit door de community volledig gecompenseerd zal worden.

 

 

 

 

 

 

Multiplayer:

Je kan LBP Karting met maximum 4 speler tergelijk spelen online.
Wanneer je thuis speelt kun je dit met tot maximum 2 per console.
Het is jammer dat je eerst alle level in story mode moet unlocken alvorens je die tegen een vriend kan spelen.

Conclusie:

Kun je maar niet genoeg krijgen van het LBP universum?
Of denk je nostalgisch terug aan Mario Kart maar heb je geen Nintendo meer staan?
Koop dan deze game en herbeleef je jeugd.
Daarnaast als je een doorwinterde karting-games gamer bent zou het wel eens kunnen zijn dat je geen genoegen met dit spel neemt. De game is een samenraapsel van succesvolle concepten maar komt hier en daar een tikkeltje tekort.

 

Wij geven deze game dan ook een 6.5/10

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights