Review: NBA 2K21

Jaarlijkse kost, jaarlijkse titels, het is de concurrentiestrijd der games die elk jaar een vaste zekerheid is, of toch meestal wanneer 1 franchise een jaartje niet zou skippen.

Battlefield VS Call of Duty

Pro Evolution Soccer VS FIFA

NBA 2K vs. EA NBA … die dit jaar een afwezige blijkt te zijn waardoor NBA2K eigenlijk dit jaar geen concurrentie bezit

Dat 2K de elite pionier is en specialist in de sport franchise licenties zoals NBA en WWE is een duidelijke feit, bij afwisseling brachten de maker dit jaar geen WWE maar eerder een humoristische WWE Playgrounds met een meer cartoon look.

Toch blijft 2K met de NBA2K reeks een masterpiece in de genre.

 

Zo ook met NBA 2K21 die sinds recent verkrijgbaar is.

More, Better en verbeterd is het motto bij elk jaar een nieuwe editie.

Dit jaar geen concurrentie maar daarom niet al minder.

Ondanks de weinige verandering, sleutelt 2K toch jaarlijks verder aan zijn game engine en gameplay om de gamers een zo realistische mogelijke versie te geven elk jaar opnieuw.

Grafisch:

2K21 verbeterd in zichtbare opzicht zijn grafische elementen elk jaar opnieuw.

Spelers op het veld, de fans in de tribune en zijn omgeving zien er allemaal telkens keer op keer subliem uit.

Geen karige 8bit of 16 bit achterhaalde beelden feeling zoals sommigen durven leveren op een high end console en platform, maar echt perfect gedetailleerde grafisch.

Alles werkt schitterend vlot als een rollende bal, of beter gezegd een vliegende bal!

Gameplay:

Aan de gameplay werd toch wel wat getweakt in versie 21 , waar bij 2K20 je nog als beginner het beste kon scoren … zal je merken dat de moeilijkheid hier stukje hoger komt te liggen.

De nieuwe schotmeter is terug een gewent wording, en vraagt veel oefenen om als legende op het plein jou 3punters te versieren en meer.

 

Naar mate hoe meer je deze ervaart en speelt zal je ook beginnen deze onder de knie te krijgen.

Alles draait om gevoel, timing en geduld .. je dien echt 1 met de bal te zijn in verstand en met de hoge concentratie gehalte.

Ongeduld word afgestraft dan als je deze niet kan meesteren.

Grote aandacht werd besteed aan MyTeam die een uitbreiding kreeg.

Nieuw in deze team opbouw mode is  dat je via Exchange kan kiezen om meerdere kaarten te ruilen voor 1 betere kaart.

 

Hierdoor verdien je meer XP punten, XP punten die je kan verdienen om spelers vrij te spelen door  bepaalde opgaven te voltooien in NBA2K21.

Verdien zo toegang tot gewone of legendarische spelers die jou team vervoegen.

Zij dragen dan e door jou ontworpen clublogo die je zelf kan ontwerpen, tot zelfs je eigen stadion die je kan ervaren.. dit alles in MyTeams.

Game Mode

In MyTeam bepaal je zelf wat voor team je samenstelt. Het draait om het zelf opbouwen van een club, waarbij je alles zelf kunt designen, van je stadions tot je clublogo en shirts waarin je spelers basketballen.

Nog altijd met dank aan Benelux is er geen toegang tot het Auction gedeelte … iets van loot boxes en blabla blokken van de overheid .. shame …

Geen verkoop of ruilen van spelers, geen transfers

Allemaal omdat er beweerd word dat met echt geld pakketten kopen een aanzet is tot gokken en verslaving.

Maar geen nood want met MyCareer heb je de handen vol, neem nog eens de extra modes van Domination, Unlimited en Triple Threat erbij en je zou denken dat je tijd te kort komt.

Geuss what , er is een nieuwe mode in NBA 2K21 !

Limited zorgt ervoor dat In elke mode de regels wekelijks veranderen waardoor je telkens opnieuw aan bepaalde eisen moet voldoen.

Kortom een uitdagende ervaring doe nooit weet te vervelen.

Conclusie:

NBA2K21  doet het weer eens opnieuw en scoort hoog, ondanks het gebrek aan concurrentie hebben de makers toch weten de moeite te steken in verbetering van de game engine en nieuwe spelmode en het voelt bijna zelfs aan alsof we een next gen versie spelen op een huidige console.

De nieuwe elementen die zorgen voor een hogere moeilijkheid is een terug onder de knie krijgen gevoel.. met de nodige vloekbuien erbij..

Lang leve de schotmeter dus.

NBA2K21 is verkrijgbaar op Xbox One , Nintendo Switch, Playstation 4, en PC

En natuurlijk ook op de next gen Playstation 5 als je er ene weet te vinden en Xbox Series X als je die ook weet te vinden , en de Series S die je meer kans hebt aan te treffen.

Score :

9,2/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights