Review: The Cave

The Cave is een sidescroll platform game van Ron Gilbert (Secret of Monkey Island) en naar buiten gebracht door Sega.

Het verhaal begint met een verteller die zijn verhaal doet, later blijkt dat deze verteller eigenlijk een pratende grot is.

Meer bepaald een cynische en regelmatisch sarcastische grot.


Je krijgt de keuze uit zeven verschillende personages om mee te spelen die heel uitéénlopend zijn, deze variëren van een futuristische tijdreiziger tot een blootsvoets hillbilly of een wetenschapper. Ze zien er allemaal even gestoord en daardoor net aantrekkelijk uit waardoor het leuk beginnen is als je er vanaf de start direct drie mag uitkiezen.

The-Cave-By-Ron-Gilbert

 

Ieder personage heeft zijn eigen verhaal die je gaandeweg de game te weten komt door allerlei afbeeldingen die het verleden van het personage blootleggen. Giet daarbij in de mix dat ieder personage zijn eigen level heeft en ‘The Cave’ je regelmatig cynische guidelines geeft en je snapt het plaatje.

De game heeft het vooral van zijn puzzels en het is leuk puzzelen als je de meeste raadsels effectief maar kan oplossen door alle drie je personages tegelijk te gebruiken.
Je kunt makkelijk constant tussen je drie gekozen personages wisselen wat sowieso constant nodig is om verder te geraken.
Per personage heb je ook een unieke skill waardoor je soms op sommige stukken shortcuts kan maken.

De game speelt vlot maar sommige puzzels kunnen pijn aan je hoofd doen.
Het is best om altijd heel de level te doorschuimen alvorens aan een puzzel te beginnen anders blijkt achteraf dat je eigenlijk tien minuten je tijd hebt zitten verspillen als een mongool.

Je kan telkens ook maar één item tegelijk dragen (drie dus) wat je soms voor keuzes zet, maar in een game waar achteraf bij blijkt dat praktisch ieder item die je tegenkomt een nut heeft bleken dit maar loze keuzes te zijn.

The-Cave-2

The Cave is nochtans een goeie game het is maar nu en dat er steken vallen.

Je kan drie personages kiezen per playthrough maar in totaal zijn er zeven, dus moet je 2,5 keer spelen?
Naast de personage-gebonden levels zijn er telkens ook drie gemeenschappelijke delen in The Cave, dus telkens als je opnieuw begint met andere personages ben je verplicht om je door diezelfde stukken te sleuren.

 

De game kost je ongeveer tien euro voor op PS3,Xbox,PC of Wii U en is zeker dat geld waard.
Vooral de constante cynische vorm van humor en ondertoon die heerst in een pluspunt.
De meesten onder ons zijn grootgeworden met sidescrollers dus het is super om er eentje te spelen die goedgemaakt is.

 

Playroom: 8/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights