Review : The Predator (DVD)

Met The Predator brengt Fox een nieuwe wind in de franchise na tal van nogal mindere successen (denk maar aan Predator VS Alien ?)

Wat kan je dan verwachten van een 2018 versie waar meestal een revamp, reboot aan word gegeven ? Als je weet dat deze los staat van de klassiekers die we kennen ?

Media was alvast niet mals voor de 2018 versie en labelden deze als de ergste ooit.

Verhaal :

Quinn McKenna is een deel van een speciale eenheid die het bestaan van Predators heeft ontdekt.

Niemand die hem gelooft dat deze ras gewelddadig is en bestaat.

Daarom beslist hij een deel van het gevonden harnas naar zijn eigen te zenden als bewijs.

Wanneer zijn zoon thuis het onderdeel vind en ermee begint te spelen als een Halloween kostuum, ontdekt hij de taal van de Predators.

Zijn zoon Rory word hij hierdoor een belangrijke sleutel voor het team van zijn vader.

De race op overleving begint wanneer de Predator zijn jacht instelt op zijn zoon, en McKenna vecht om zijn zoon te beschermen.

Cinematografie :

De regie lig in handen van Shane Black die onder andere The Nice Guys en Iron Man 3 verzorgde.

Kostplaatje van de productie lag op 88 miljoen dollar en wist uiteindelijk 100 miljoen op te brengen in plaats van de verwachte 160 miljoen in amper 2 weken, volgens velen een reden Predator als Flop te bestempelen.

Het grootste probleem lag dat The Predator in tegendeel tot Predators van 2010 rustig wist op te bouwen, soms te rustig en dit liet uitschijnen als een bron van Saai en incompleet verhaal.

Wie verder kijk kan zien dat de Humor thans wel aanwezig is, het klopt wel dat bepaalde dingen niet kloppen zoals random burgers die een wapen oppikken en als expert ermee overweg kunnen …Maar denk dan gewoon “USA en hun Gunlobby’ en it makes sense!

Een universum dat zelfs uitgebreid word wanneer plots helhonden aan bod komen van het Predator ras en in de wereld van Predator ineens nog een andere ras bestaat die een balans leveren van Bountyhunter gevoel.

De slordigheid voel aan wanneer je 1/3de in de film zit en de productie wat slordig begint aan te voelen.

Dit zou te maken hebben met de tal aan Reshoots die werden gedaan om de productie beter te maken.

Bonus:

  • Verwijderde Scenes
  • A Touch Of Black
  • Predator Evolution
  • The Takedown Team
  • Predator Catch-Up
  • Gallerij

Conclusie:

Tis een mix van gevoelens, waar als je als no-brainer van kan genieten zal je ook merken dat er soms enkele fouten voorkomen die niet logisch aanvoelen.

Al bij al is The Predator een aangename vertier op entertainment niveau voor even een avond alles te vergeten en gewoon te genieten.

Het kan niet evenaren aan zijn klassieker en vermoedelijk komt er nog wel een sequeel.

The Predator is dan geen kaskraker, maar dat de media deze als een flop labelt is voor ons toch ook wat overdreven .. hou het ergens in het midden.

The Predator is nu verkrijgbaar op DVD & Bluray.

Score :

6,5/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights