Types van Legendarische Pokémon bekendgemaakt

The Pokémon Company International heeft nieuwe details bekendgemaakt over de Legendarische Pokémon Xerneas (vindbaar in Pokémon X ) en Yveltal (vindbaar in Pokémon Y), waaronder hun typen.

 • Pokemon Fairy AuraXerneas: Een Pokémon van het gloednieuwe type Fairy met een ontzagwekkende aanval genaamd Geomancy. Bij deze exclusieve aanval van Xerneas straalt de grond rondom hem regenboogkleurig licht uit. Xerneas heeft de speciale Ability Fairy Aura. Deze Ability treedt tijdens een gevecht automatisch in werking en versterkt bij alle vechtende Pokémon aanvallen van het type Fairy. Wees daarom voorzichtig, want Fairy Aura heeft ook een positief effect op vijandige Pokémon die aanvallen van het type Fairy kennen.
 • Pokemon Dark AuraYveltal: Een Pokémon van het type Dark en Flying en de enige Pokémon die de aanval Oblivion Wing kan leren. Bij deze aanval vliegt Yveltal hoog in de lucht en vuurt hij een vernietigende rode lichtstraal op de aarde af die de grond verschroeit. De speciale Ability van Destruction Pokémon is Dark Aura. Deze tegenhanger van Fairy Aura maakt aanvallen van het type Dark nog krachtiger, ongeacht welke Pokémon hem tijdens een gevecht gebruikt. De Ability is bijzonder effectief tijdens Double en Triple Battles wanneer je te maken hebt meerdere tegenstanders tegelijk. Wanneer Yveltal in gevecht is, doen spelers er dus verstandig aan Pokémon in hun team op te nemen die aanvallen van het type Dark kunnen toepassen.

Daarnaast heeft The Pokémon Company nog meer tot nu toe onbekende Pokémon bekendgemaakt die spelers in de regio Kalos tegen kunnen komen en dus komen ze al op een aardig grote lijst van nieuwe Pokémon.

 • Pokemon PangoroPangoro: Een Pokémon van het type Fighting en Dark, een evolutie van de dappere, kleine Pancham. Deze geëvolueerde Pokémon heeft een opvliegend karakter, maar hij gelooft ook in rechtvaardigheid en is niet vergevingsgezind jegens diegenen die het op de zwakkeren gemunt hebben. Het blad dat Pangoro in zijn mond heeft, kan de aanvallen van zijn tegenstanders voorspellen. Door met zijn sterke, zware armen te zwaaien zet Pangoro  Hammer Arm in. Deze aanval van het type Fighting brengt tegenstanders zware schade toe. Hoewel Hammer Arm de snelheid van de gebruiker verlaagt, is hij enorm krachtig.
 • Pokémon InkayInkay: Deze Pokémon van het type Dark en Psychic kan andere Pokémon de wil om te vechten ontnemen door met de zenders boven zijn ogen te knipperen. Hierdoor krijgt Inkay de kans om zijn tegenstanders aan te vallen of zich voor hen te verbergen. Er wordt gezegd dat het knipperlicht uit de zenders van Inkay  ook gebruikt kan worden om met zijn vrienden te communiceren. Inkay kan Topsy-Turvy leren. Met deze nieuwe, sluwe aanval van het type Dark worden alle gewijzigde statistieken teruggedraaid die een tegenstander betreffen. Als tegenstanders tijdens een gevecht bijvoorbeeld hun Attack- en Defense-statistieken verhogen, komt hij door het gebruik van Topsy-Turvy  plotseling terug om hen te bijten.
 • Pokemon MalamarMalamar: Een Pokémon van het type Dark en Psychic, is de geëvolueerde vorm van Inkay. Hij bezit waarschijnlijk de sterkste hypnotische krachten van alle bekende Pokémon. Hiermee kan hij tegenstanders zijn wil opleggen. Het gevolg is dat mensen met slechte bedoelingen Malamar proberen te gebruiken voor hun slinkse plannen. Malamar kan de aanval Hypnosis leren. Met deze aanval van het type Psychic vallen tegenstanders in slaap, waardoor ze tijdens een gevecht veelal niet in staat zijn in actie te komen.
 • Pokemon SwirlixSwirlix: Een Pokémon van het type Fairy die alleen in Pokémon X gevangen kan worden. Hij heeft de nieuwe Ability Sweet Veil. Deze Ability voorkomt dat Pokémon uit hetzelfde team tijdens een gevecht in slaap vallen. Gebruik Swirlix wanneer je tijdens Double en Triple Battles het gevecht aan moet gaan met Pokémon die aanvallen zoals Hypnosis kennen. Swirlix kan de nieuwe aanval Draining Kiss leren. Deze aanval van het type Fairy berokkent een doelwit schade en herstelt tevens HP van de gebruiker. Gevechten worden veel gemakkelijker wanneer je een tegenstander met Draining Kiss aan kunt vallen en je tegelijkertijd de gezondheid van je Pokémon kunt herstellen. Swirlix eet uitsluitend snoep, waardoor zijn lichaam zo zoet en plakkerig als een suikerspin is.
 • Pokemon SpritzeeSpritzee: Een Pokémon van het nieuwe type Fairy, kan alleen in Pokémon Y worden gevangen. Hij scheidt een bijzondere geur af. Iedereen die deze geur ruikt, wordt erdoor betoverd. Spritzee kan Aromatherapy leren. Door deze aanval van het type Grass geeft een Pokémon een ontspannende geur af waarmee een bepaalde toestand van zijn bondgenoten, zoals slaap en vergiftiging, wordt opgeheven.
 • Het is nu bekend dat de eerder gepresenteerde Clauncher (type Water) alleen in Pokémon X gevangen kan worden, en dat dit voor Skrelp (type Poison en Water) alleen in Pokémon Y het geval is.

Ook ga je nog veel meer personages kunnen ontmoeten tijdens je reis door Kalos:

 • Pokemon SycamoreProfessor Sycamore: Hij is degene die aan jou en je vrienden Pokémon toevertrouwd en stuurt iedereen op avontuur uit om zijn/haar Pokédex compleet te maken.
 • Pokemon Team FlareTeam Flare: Spelers krijgen te maken met deze mysterieuze organisatie. Deze geheimzinnige en modieuze groep duikt op in de verschillende steden maar tot nu toe onbekend wat deze eigenlijk in hun schild voeren.
 • Pokémon GrantGrant, een Gym Leader die uitblinkt in wielrennen, bergbeklimmen en vele andere sporten. Een sterke trainer die dus zeker niet onderschat mag worden
 • Pokémon ClemontClemont (Gym Leader) & Bonnie, broer en zus, die enorm gespecialiseerd zijn in techniek. Clermont vindt enorm veel apparatuur uit en krijgt daar een enorme kick van.

Een nieuwe spelfunctie werd ook geïntegreerd:

 • O-Powers: Hiermee kunnen spelers de Pokémon in hun team eenvoudig sterker maken. De functie biedt ook nog tal van andere voordelen in beide games.O-Powers zijn speciale vaardigheden die uiteenlopende vormen hebben en via het nieuwe Player Search System (PSS) met andere spelers gedeeld kunnen worden. Wanneer je lokaal of via het internet met iemand verbinding hebt, kun je O-Powers met deze speler delen door op het touchscreen op zijn of haar pictogram te tikken. Sommige O-Powers  verhogen tijdelijk de statistieken van een Pokémon, met andere vaardigheden kun je gemakkelijker wilde Pokémon vangen en met weer andere nemen de Experience Points van een gevecht toe.
 • Wonder Trade: Spelers van Pokémon X en Pokémon Y die het ruilen van Pokémon spannender willen maken, kunnen deze optie een Pokémon onmiddellijk ruilen voor een Pokémon die ergens ter wereld door iemand anders wordt aangeboden. Wat maakt ruilen via Wonder Trade nu zo bijzonder? Spelers weten niet welke Pokémon ze terugkrijgen. Misschien krijg je wel een zeldzame Pokémon die je nooit had verwacht, of een Pokémon die je team sterker maakt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights