Acer Swift-laptops krijgt modellen met nieuwe AMD Ryzen AI 300-processoren

Acer heeft bekendgemaakt dat de nieuwe serie dunne en lichte Swift-laptops, die verkrijgbaar zal zijn in het derde kwartaal van 2024, ook modellen zal bieden met de nieuwe AMD Ryzen™ AI 300-laptopprocessoren.

Deze AMD-processoren bevatten meer CPU- en GPU-kernen en zijn uitgerust met de uiterst efficiënte NPU.

Daarmee leveren ze revolutionaire snelheden en prestaties voor de nieuwe generatie AI-pc’s van Acer.

De nieuwe modellen gaan een gratis update krijgen voor Copilot+ pc-ervaringen[1] bieden wanneer deze beschikbaar is.

“Als gevolg van de opkomst van AI hebben onze klanten steeds hogere verwachtingen van pc’s met betrekking tot gaming, het creëren van content en zakelijk en dagelijks gebruik”, vertelt Jerry Kao, COO bij Acer. “Met AMD kunnen we onze klanten ongeëvenaarde power en prestaties bieden voor een geweldige AI-experience. Daarom zullen we de komende maanden diverse nieuwe systemen introduceren met een AMD Ryzen AI 300-processor.”

“We zijn blij om samen te werken met Acer voor hun dunne, lichte en volgende generatie AI-pc’s”, zegt Jack Huynh, senior vice president en GM, Computing and Graphics Group bij AMD. “We creëren samen met Acer een nieuwe categorie AI-pc’s met onze 3e generatie AMD Ryzen AI-processoren met ‘s werelds krachtigste NPU met 50 TOPS, ’s werelds krachtigste CPU met next-gen Zen 5-architectuur en ’s werelds beste graphics voor gaming.”

De AMD Ryzen AI 300-processoren zijn gebaseerd op de nieuwe krachtige Zen 5-architectuur en bevatten maximaal 12 processorkernen en 24 threads, waarmee ze superieure prestaties gaan leveren voor ultradunne laptops.

Als onderdeel van AMD Ryzen™ AI, maken de nieuwe processoren gebruik van de nieuwe AMD XDNA™ 2-technologie om tot 50+ NPU TOPS aan AI-verwerkingsprestaties[2] te bieden.

Hierdoor kunnen gebruikers lokaal op de Acer Swift-laptops profiteren van generatieve AI-applicaties,

Large Language Models en AI-assistenten. Op hun beurt kunnen gebruikers hun creativiteit en productiviteit maximaliseren zonder toegang tot internet en zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur van de batterij.

De processoren uit de AMD Ryzen AI 300-serie zijn geoptimaliseerd voor een laag energieverbruik en lange accuduur, zelfs bij intensief gebruik. De cache van 36 MB maakt een hoge productiviteit mogelijk dankzij korte reactietijden. De geïntegreerde AMD Radeon™ 8000M grafische processor biedt weergave op hoge resolutie en snelle codering met of zonder een afzonderlijke grafische kaart[3

Reageer hier en keep it light!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights