Mongoose Publishing stopt haar Kickstarter voor ‘Shield Maidens’ ! zondag

Mongoose Publishing heeft haar nieuwste crowdfundingcampagne, die voor het neo-noir/Viking cyberpunk tabletop rollenspel Shield Maidens,  gelanceerd die nog tot zondag loopt – en dat is zeker geen aprilgrap!

https://www.kickstarter.com/projects/1990654819/shield-maidens-a-new-viking-cyberpunk-tabletop-rpg

Het bedrijf dat zijn strepen verdiende met rollenspellen en ‘miniature battle games’ die zijn gebaseerd op bekende licenties als Babylon 5, Judge Dredd, Starship Troopers, Jeremiah, de Eternal Champion-boekenreeks, Conan en Sláine, naast zijn eigen, originele spellen, is nu op weg om een totaal nieuwe ‘setting’ en een gloednieuw regelsysteem te introduceren die beide zeker indruk zullen maken in de rollenspelwereld: Shield Maidens.

Over de wereld van Shield Maidens

In Shield Maidens is Yggdrasil – de kosmos waarin alle negen rijken zich bevinden – stervende.

De dwergen zijn geëvolueerd tot energiewezens, met technologie die zo ver gevorderd is dat ze bijna niet meer te onderscheiden is van magie.

Zelfs de hooghartige elfen, die zichzelf beschouwen als de ware heersers van de sterfelijke rijken en die vaak in conflict komen met de mensheid in hun gezamenlijke zoektocht naar bronnen van het Ymirs Bloed, zijn bang voor hen.

Terwijl zelfs de Jötunn en de draken zich afzijdig houden, maken de goden onderling ruzie en hebben sommigen van hen zelfs Odins zijde verlaten en zich op Vanaheimr gevestigd.

Aan het hoofd van deze rebellerende goden staat niemand minder dan Freya, die de Schildmaagden schiep in een poging om de tijdscyclus te vernieuwen en Ragnarok te stoppen.

Op Midgard is de wereld al tientallen jaren gehuld in een eindeloze winter, en het totalitaire Fenrir Rijk verstikt er individuele rechten en vrijheden.

De meeste mensen wonen in de uitgestrekte megametropool van Midgard, maar de stad wordt zowel van binnen als van buiten bedreigd, onder andere door de gemuteerde levensvormen die het uitgestrekte rioolnetwerk onder het oppervlak van Midgard bevolken en de beesten die door de woestenij zwerven.

Te midden van al dit tumult staan Freya’s Shield Maidens rechtop, hun krachtige Guardian Shields doordrenkt met de kracht van de goden zelf.

 

Over het rollenspel

In dit ’tabletop’ rollenspel creëert elke speler een schildmaagd uit een alternatieve toekomst. Samen beginnen de ‘Player Characters’ aan avonturen die hen worden voorgesteld door de ‘Games Master’, die als hun zintuigen fungeert om de rijke en gevarieerde setting van dit futuristische Viking-noir spel tot leven te laten komen.

De spelmeester neemt ook de rollen op zich van de wezens en de verschillende ‘Non-Player Characters’ die je onderweg tegenkomt.

Shield Maidens heeft een uniek, maar intuïtief en waarschijnlijk enigszins bekend ‘roll-over’-mechanisme. In plaats van de attributen of eigenschappen die de meeste ‘roleplaying games’ gebruiken, tellen de spelers de waarden van een passende Takvaardigheid en subvaardigheid op, plus de resultaten van een dobbelsteenworp bestaande uit twee zeszijdige dobbelstenen.

De Shield Maidens kunnen echter ook een beroep doen op de kracht van hun Guardian Shields en één zeszijdige dobbelsteen veranderen in een achtzijdige – maar niet zonder de mogelijkheid dat het misgaat, want als je een 8 gooit op de D8, veroorzaakt dat een (potentieel gevaarlijke) Flare.

Voorbeeld: Terwijl Signy – een bijzonder avontuurlijke en nogal brutale Shield Maiden – Asgard binnensluipt, besluit ze naar het balkon te reiken en zichzelf omhoog te trekken.

Ze voelt al snel dat haar voeten wegglijden en besluit haar Guardian Shield te gebruiken om haar te helpen. Ze probeert het in de muur te verankeren om zo een provisorische opstap te maken.

Ze gooit 1D6 en 1D8 voor een totaal van 11, en als ze daar haar Might Branch Skill en Athletics sub-skill bij optelt, komt ze uit op een totaal van 19.

Daarmee slaagt ze met gemak voor de moeilijkheidsgraad Arduous (13+) die door de Games Master is vastgesteld!

In één snelle beweging duwt ze het schild tegen de muur en springt er behendig bovenop, klaar om haar onaangekondigde bezoek aan het huis van de Allfather voort te zetten.

Een gratis ‘primer’ zal beschikbaar zijn om te downloaden van de Kickstarterpagina zodra de campagne van start gaat

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights