Review : Bendy & The Inkmachine

Je hebt zo van die creepy games met een sfeer als The Evil Within, en je hebt Games met een Bioshock sfeer van mysterie en verkenning … mix de 2 samen en je hebt Bendy & The INK machine.

Een Indie, Arcade titel van TheMeatly Games die je de mysterie van een oude drukkerij doet verkennen in een sfeer en setting a la vintage Disney cartoons van begin jaren 1900.

Retro, vintage looks beginnen meer een trend te worden in games zoals eerder al bij Cuphead, makers weten in te spelen op het retro-nostalgische gevoel en het werkt !

Verhaal:

Wanneer je een uitnodiging krijgt van Mr Henry om in zijn voetsporen te treden als een animator, word je gevraagd de oude animatie studio te bezoeken.

Eens daar blijkt dat er iets je weet vast te houden en een weg naar buiten zoeken is niet altijd zo simpel als je zou denken, zeker niet als er een of andere entiteit ronddwaalt in de Studio’s.

Het word volledig gek wanneer plots tekenfilm figuren tot leven komen door de inkt machine, met het gissen naar de reden alom natuurlijk.

De enige uitweg is door je een weg te banen door de grote studio die meer weg lijkt te hebben van

Gameplay:

Naar gelang je de stille, geheimzinnige studio verkent kom je hier en daar audio cassettes tegen  die je meer inzicht geven over de historie en wat er gebeurd is, belangrijke details worden hierin ook weergeven met tips naar.

De typische element van een Horror en Hide game is dat je moet gebruik maken van Stealh routines, zeker wanneer een demon in je buurt komt.

Door je te verbergen gaat de A.I van de personage je volledig vergeten en voorbij wandelen , want ook de spanning er vanaf neemt.

Door zijn grote map formaat geraak je vaak de weg kwijt in een imens doolhofachtige gebouw die bulkt van tunnels en kamers.

Geluid:

De suspense en spanning weet zich ook perfect te vertalen in het audio gedeelte.

Bendy & The Ink Machine is nu geen grootschalig angstige game, maar toch weten de makers voldoende elementen in te voeren om je de nodige schrik scenarios te geven.

Het geluid weet ook hierop in te spelen zodat je merkt wanneer je een spannende deel tegenkomt.

Demons variëren zodanig dat je eigenlijk niet weet van waar het gevaar zal komen… is het nu vanuit een ink plas op de grond, of gewoon een rond dwalende figuur die allemaal komen uit de verzinsels van Joey Drew Studio.

Conclusie:

Bendy & The Inkmachine geef je het beste van meerdere werelden.

Spanning , suspense,  adrenaline, en een goed verhaal met de nodige puzzels.

Een verhaal gedreven game met amper wapens, en wanneer deze verschijnen weet je al zeker dat je deze zal nodig hebben in een strategisch gedeelte van de game.

Bendy & The Ink Machine is een geslaagde actie-horror game met de  nodige feeling van de vintage cartoons zoals vroeger.

Nu verkrijgbaar op Switch, Xbox One en Playstation 4

Score :

8/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights