Review : The 100 Season 5 (DVD)

Happy 100-day zou voor de fans een fanfest kunnen worden wanneer een nieuw season op DVD gereleaset word, en tegelijkertijd nieuwe seizoen in USA start.

De geruststelling dat de reeks nog blijft leven en door de mazen van het net wist te ontsnappen door de “cancel Bear” van de zenders.

 

 

Met de grandioos cliffhanger in 4de seizoen en weten dat de reeks nog enkele jaren kan doorgaan, wisten de makers alvast een synopsis op te zetten die perfect aansluit bij vorige en komende seizoen(en)

Verhaal:

Kleine spong vooruit in de tijd waar we direct 6 jaar later staan.

 Eliza Taylor as Clarke

De gevolgen na Praimfaya heerst een nieuwe wereld, met Clarke als enigste overlevende op de aarde in gezelschap van Madi die ze gedurende die 6 jaar leerde kennen.

De geheimzinnige Night Blood word zo onder de bescherming genomen van Clark.

Alleen is op een grote wereldbol nogal zacht uitgedrukt, want wie weet wat er rond huist.

Zonder familie dool Clark met Madi als haar enigste die dicht aanleunt bij familiegevoel rond, ook voor Madi is Clark het dichtste aan familie die ze heeft.

Lola Flanery as Madi and Marie Avgeropoulos as Octavia

Nieten beseffen dat haar moeder, Octavia, Bellamy en andere van the 100 opgesloten zitten in een bunker, zet Clark toch de zoektocht verder in de hoop iemand te vinden.

In de 6 jaar die reeds voorbij gegaan zijn is dan ook veel gebeurd, zowel boven en onder de grond.

Samenwerkingen werden gevormd tussen the 100 en Wonkru, Bellamy die leider is geworden van de Arc waar een kleine groep overlevenden in vrede weten te leven.

En Octivia zelf die kiest nog altijd voor  de weg van Wonkru en oorlog.

Duidelijk dat er meerdere situaties tegelijk lopen en dit kan enkel op een clash eindigen.

Cinematografie:

Wat er na de gebeurtenissen van het vorige seizoen allemaal is gebeurd, word al direct in de eerste afleveringen duidelijk.

Chris Larkin as Monty

Een snelle up to date cursus geeft je de inzicht in de ontwikkelingen en het verhaal.

Na de epische climax van vorige season weet je ook dat een schip met gevangenen wist de planeet te benaderen en dit ook voor een nieuw verhaal lijn weet te zorgen.

Season 5 draait hier ook allemaal om en meer.

Conclusie :

The 100 blijft in een 10-delige season nog altijd de art van verhaal brengen leveren op meester klasse.

De verkenning van nieuwe verhaallijnen en scenario’s weten de spark te geven die The 100 altijd weten te geven, samen met gevoel van adrenaline.

Dat de makers bekend maken dat dit het einde is van “Book One” doet ons dan ook vermoeden dat een vast pad is afgelegd voor de overlevenden.

The 100 Season 5 en Season 1 – 5 box is nu verkrijgbaar op DVD

 

Score:

8,9/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights