Review : Crash Bandicoot 4 : It’s About Time

Je hebt zo tal aan namen in de game industrie die een begrip zijn, iconische namen die de tanden des tijds blijven doorstaan.

Zo ook de pionier game titel als Crash Bandicoot.

Een epische trilogie met het eerste deel en nr 2en 3 als opvolger die nieuwe spelers kunnen ervaren in een recente, full HD remasterde versie op huidige consoles.

Wat nadien volgende van games gaan we wijselijk uit onze geheugen wissen en enkel de originele trilogie onthouden.

Jaren later is dan ook de toepasselijke titel gekozen voor Crash Bandicoot 4 : Its About Time voor Xbox One/X en Playstation 4 op de markt.

Gameplay & Grafics :

Een oude stijl in nieuwe jas steken is niet altijd evident zoals in verleden wist te blijken.

Het succes formule van de Crash games zijn dan ook ongeëvenaard goed en waar meeste HD versie falen zijn originele succes te behalen, weet Toys For Bob deze te bewaren in een back to basic feeling met Crash Bandicoot 4 – It’s About Time.

Meerdere werelden worden aan elkaar verbonden via een level map parkoers waar de beruchte Dr Neo Cortex en Dr Nefarious Trophy uit gevangenschap ontsnappen en rift scheuren creëren tussen verschillende dimensies en tijden.

Hierdoor weten de makers van Toys For Bad nieuwe maskers te verzinnen waardoor je beide werelden weet te gebruiken die door elkaar blenden, nieuw voor puzzel en obstakels in je route.

Maskers die allemaal uitgelegd worden via de trouwe metgezel Aku Aku, hij weet je te vertellen welke masker welke kracht bezit.

Via deze maskers krijgt Crash Bandicoot 4 een speciale, nieuwe element waar je in puzzel methode het beste van beide dimensies kan gebruiken.

Deze feature slaat al snel om in een speciale uitdaging waarin je snel dient te switchen tussen beiden per momenten.

Beiden werelden werden prachtig verzorgd en hoogwaardig aan zijn originele spelwereld behouden, je zou soms denken dat  door al wat er op het scherm te beleven valt je dan ook niet weet waar eerst te kijken.


De wereld van Crash Bandicoot leeft !

En zelfs de makers weten dit maar al te goed en willen niet dat je iets ontgaat wanneer de camera uit zoomt.

Meer leven in de wereld zorgt er ook voor dat er tal van diverse gebeurtenissen en obstakels zich presenteren in elke leven, waardoor de entertainment niveau ook een pak hoger ligt.

Conclusie :

Meer dan een waardige opvolger is Crash Bandicoot 4 : It’s About Time zeker en vast !

Het is een rechtstreekse vervolg in waardigheid op de originele trilogie , zonder wat er na volgde mee te tellen.

Prachtige , verse en fris aanvoelende grafisch bewijzen dat anno 2020 de gameplay nog altijd weet aan te slaan met zijn gekende spel elementen en vrij toegankelijke game modes.

De nieuwe maskers voegen nieuwe spel elementen toe waardoor de game extra spel elementen verkrijgt.

Score:

9/10

verkrijgbaar beide op Xbox One en Playstation 4

alsook later op XBox Series X /S en Playstation 5

Next Article
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights