Review : Fuser

Muzikale Games, Love it or Hate it !

Harmonix die eerder al Rockband als legendarische ritme games te brengen is terug met meer van wat we leuk vinden, in een verse franchise.

Fuser is een mix van Guitar Hero, Rockband gevoel, met vleugje DJ Hero

Het is een adrenaline rush in een festival game waar jij aan de draaitafel staat om te mixen en editing en de fans vol plezier in de sfeer te brengen.

Hits includerende en uitbreidbaar als Smash Mouth en Carley Rae Jespen, of zelfs Tones and I … ze komen allemaal aan bod tot zelfs de funky tones van Lady GAGA toe.

Beheer de beste en ergste mixen die je kan samen stellen.

Dit is alvast Fuser, een Game van Harmonix dat je beter speelt dan over leest .. maar blijf a.u.b. toch gerust verder deze review lezen 😊

Gameplay:

Elke set begint als volgt:

Kies je set list, je tracks,

Kies je effecten

En start je sessie …

Voldoe aan de wensen van publiek, verzoekjes, mix beats , tracks, songs, vocalen

Kies de correcte beat en opvolgende ritme en ga af op je gevoel.

Dit allemaal op een 4 deck terwijl opdrachten en verzoeken binnenlopen in een reeks aan muzikale Queesten.

Vervolledig je Quest, en verdien ranking en als je niet toekomt met je tracks kan je altijd je cataloog uitbreiden.

Fuser is een volwaardige DJ simulator die de party feeling in je los wekt zoals eerdere titels wisten los te krijgen in je.

Elk onderdeel is kleur gebaseerd zodat je perfect op de opdracht ingestemd bent.

Groen , Blauw, geel en rood

  • Blauw voor drum

  • Geel voor leidende instrument

  • Groen voor de bass

  • En rood voor de vocals

Dit alles gelikt aan je controller zijn kleuren buttons , of hou deze ingedrukt en speel zo meerdere af in een set, 2 of 3 x bas of eens 2 vocals, een bas en een  drum … wie hou er je tegen tenslotte ?

Set list:

Meer dan 100 standaard tracks in de setlist zorgen voor een gigantische waaier aan keuzes, en als dit niet genoeg is kan je nog meer uitbreiden in de shop en je cataloog personaliseren.

Als een onbekende DJ is de truc om jou comfort zone te vinden en zo per toeval de perfecte mix te leveren.

Dit is de kern van de single player, maar wie nog losser te werk wil gaan kan ook kiezen voor freestyle mode.

Elke stage heeft zijn eigen thema die je terug vind, deze thema’s bieden je meer uitdaging aan voor de verschillende stijlen te mixen

Dit vergt echter meer moeite dan ritmische tracks droppen op je publiek en daar zal je snel van merken dat Fuser meer van je vergt dan een simpele button combo en timing.

Bij elke sessie leer je namelijk meer nieuwe skills, opties en tracks gaande van strategisch een tune te muten, tot op de goeie timing een plaat droppen of een beat in de mix.

Hoe beter je sessie, hoe meer punten en uitgedrukt in sterren je scoort die dan weer nieuwe opties vrijspelen voor je.

Conclusie :

Fuser is  een game waarin de ritme en stijl op punt gebracht word door synchronische ritme te leveren zoals je van Harmonix gewoon bent in Rockband.

Met diverse uitdagingen en “queesten” in de DJ sessie bied Fuser meer aan dan zomaar een Plaatjes draaien game.

Sommige uitdagingen kunnen een domper leveren wanneer je niet snel genoeg kan reageren en je flow doorbreekt, de art van multitasking zeg maar.

Zeker met bepaalde tracks op beat te laten droppen, zonder je punt te missen om die correcte vocaal of  synthesizer of Bass te leveren kan uitdraaien op een strijd tegen de ritme.

Fuser is meer dan enkel punten scoren, Fuser draait om de mix van verschillende stijlen en tracks en het plezieren van het publiek met ritmische smash-ups.

Fuser heeft ook de aanleg dat je een betere feeling krijgt met muziek waardoor je de vibe en de taal van tracks leert kennen welke ritme het best op elkaar aansluit.

Dat de Campagne mode aan sneller tempo gaat met zijn 150 Beats per Seconde was toen je overschakelde in de freestyle een verschil naar een rustigere sfeer.

Sociaal word ook wel onderhouden dat Harmonix een online, ingame community weet te onderhouden waar je zelfgemaakte mixes kan delen aan een fanbase gemeenschap , alsook zelf mix en creaties van anderen weet te ervaren.

Een PvP mode konden we nog niet testen, maar deze zou de mogelijkheid bieden online tegen je vrienden een battle aan te gaan.

Met een waaier aan mogelijkheden bied Fuser wel aan wat de fans dienen te verwachten van een festival Game.

Fuser is nu verkrijgbaar sinds 10 november op Xbox One/S/X , Playstation 4/Pro , Nintendo Switch en PC via Epic Game Store en Steam

 

Score:

9,2/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights