Review : For Honor

Als Ubisoft iets nieuws doet, doet Ubisoft het schitterend goed.

Zo ook met de release van hun nieuwe titel “For Honor”.

Vikings , Samoerai en Ridders spreken tot iedereens verbeelding.

De legendes van de 3 grootste klassen, maar wat als deze allen samen komen?

Elk met hun verhaal, epos, avontuur en  legendes.

Je hoef er niet de naslagwerken van generaal Sun Tzu bij nemen om “The Art Of War” erbij te doorklieven , maar in een tijdperk van Eer en respect zul jij als nobele krijger vechten voor het belangrijkste die er is voor je clan.

Je vecht voor je eer, je vecht “For Honor”

Verhaal :

Na een nogal dramatische natuurfenomeen die een catastrofistisch gevolg naliet, zijn de meest gevreesde krijgers het mee eens dat ieder voor zich dient te vechten om territorium te winnen en bronnen te vergaren.

De bloeddorstige Apollyon gelooft zelfs dat de ridders, samoerai en Vikings behoren tot de zwakke krijgshelden en wil zijn eigen tijdperk dan maar stichten.

Dit door middel van iedere factie te  manipuleren.

Hierdoor word je als speler meegenomen in een strijd, vanuit het standpunt van elke clan die gaandeweg het verhaal ontwikkeld zich voorts ontwikkelen.

Dit terwijl de agenda van Apollyon verder word uitgebreid, zodat hij niets aan het toeval overlaat en de conflicten tussen de 3 soorten blijft voeden.

Gameplay :

Een innovatieve gevecht systeem zal toch ervoor zorgen dat de tutorial van harte word genomen.

Ook al zie het er zo uit, het gaat hier niet om een simpele button bash game.

Elk beweging verloopt in 3 richtingen en elk wapen heeft meer dan 1 manier om te hanteren.

Een centrale hub tijdens e gevechten geeft je duidelijk mee van welke kant de tegenpartij je zal raken : Links, Boven of rechts.

Belangrijk is dan terwijl je in verdediging bent, dan ook deze kant kiest ook als je leven je lief is.

Tijdens het gevecht/sparren kan je de verdediging weten te doorbreken met een schijnbeweging of een stamp, maar hier is het ook opletten want de tegenpartij laat zich niet zo snel kennen.

Breakers, combos, ontwijken en dit allemaal terwijl er een aanslag op je stamina word gepleegd.

Gelukkig bezig je over 2 special skills die toegewezen worden aan je linker en rechter dumpad.

Zo kan je op de 30 seconden even je health weer op pijl brengen en/of je stamina die uiteraard ook geladen word wanneer je even in verdediging gaat.

Grafisch :

Visueel een parel dankzij de Anvil engine.

De rivieren, stenen die afbrokkelen, helmen en alles wat glimt en schittert word dan ook met de hoogste texturen weergeven als je er werkelijk bij was.

Groot was onze verbazing toen we in een besneeuwde landschap arriveerden en tussen de vlokken door in het gevecht gingen.

For Honor ademt puur de sfeer en dat zul je ook voelen.

Upgrades :

Best maak je gebruik van mogelijke upgrades die je personage ontvangen telkens je een kist treft.

In elke missie zijn er bezienswaardigheden en breekbare urnes die jou extra steel of een kist opleveren.

Deze kisten en steel zorgen ervoor dat je met je steel extra personages uit je clan kan vrijkopen, terwijl de kiste, vaak unieke upgrades bevatten en uitrusting voor jou gear en outfit.

Multiplayer:

Terwijl je de campagne gemakkelijk met zijn 2 kan spelen, kun je ook in de multiplayer Brawl tot 4 personen aan de slag in een reeks aan waves.

Of misschien kies je liever voor een 4 vs 4 dominion bevat alle aspecten die netjes worden samen gecombineerd

Uiteraard gaat het dan ook om de “last man standing” principe

Voldoende variatie dus om de sleur en verveling tegen te gaan.

Conclusie :

Het verhaal komt soms niet erg duidelijk over als je niet genoeg oplet door de tal aan gevechten en bezienswaardigheden die je zou kunnen missen als je deze negeert, meer weer dus zeker op dat For Honor de nodige vernieuwing brengt in een lijn van reeds al bestaande franchise.

We weten dat er in de oosterse mythologie en andere legendes nog tal aan overtelde verhalen zitten, genoeg voer voor de toekomst als er ooit een 2de For Honor mag komen ( You never know tenslotte).

Visueel is For honor een pracht en wie nog meer uit de kan wil halen, kan op PC in 4K van sensationele beelden genieten.

Tal een epische strijden , wapens en legendes en bloedstollende momenten waardoor je dieper in het verhaal word opgenomen.

Dat is als het ware de eer die je hebt om een mythologie te ervaren die waarheidsgetrouw aanvoelt.

Vergt wel enige moeite tegen dat je alle mogelijke strijd tactieken onder de knie hebt, maar dan loop je het risico dat door For Honor weten te heersen er toch wat verveling kan toeslaan …. Niets wat een DLC kan oplossen dan , maar tot die tijd heb je genoeg hoofden om af te hakken en schitterende cut scenes die alles compleet maken

Dus snel een Season Pass in huis halen kan je al stukken voordeel leveren.

For Honor is vanaf nu verkrijgbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One

Score :

8,4/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights