Review : Lego Marvel’s Avengers

Lets DO this! LEGO Games zijn awsome en na de Marvel universum te verkennen is nu ook DC universum aan de beurt.

 

LEGO staat bekend voor zijn visie op bekende films te LEGOnizen, zo hebben we al bv de Lord Of The Rings franchise zien passeren en alsook the hobbit (we wachten nog op het “de deel van The hobbit in LEGO vorm, beste Warner Bros en TT Games 🙁 )

30 top-licenties later zijn de makers het nog niet verleerd en alsmaar meer gegroeid in hun universum.

Tussen alle LEGO franchisen waren ook een aantal non movie adaptaties aanwezig, maar niet te min genoten we toch uren plezier van de Lego Games die onze geest jong houden.

Marvel tijd dus nu in Lego Marvel’s Avengers.

Verhaal:

Gezien Lego Marvel’s Avengers draait tussen Age Of Ultron en ook ietwat verwarrend andere scenes in rondkomen.

LEGOMarvelsAvengers_NYC-11

Het ene moment beginnen we in de intro scene van Age Of Ultron, om vervolgens in een scene te belanden die ons doet denken aan Marvel’s: Agent Of S.H.I.E.L.D wanneer we Colson moeten vrijspelen die vastgeraakt tijdens een lock down …

LEGOMarvelsAvengers_NYC-11-(2)Echt een Verhaal kunnen we niet opsommen gezien het meer aanvoelt als een “Best Of Marvel”

Iron Man 3, Captain America, Avengers Age Of Ultron, Captain America: Winter Soldier , Thor en we blijven erbij dat op een bepaalde moment we dachten in een scene te belanden van Agents Of S.H.I.E.L.D … kwam Marvel’s Agent Carter er nog bij, dan wisten we het zeker .. En daar hadden we dan ook Ant-Man!

Geen chronologische volgorde om het Marvel Universum in Lego-stijl te ervaren dus…

Dus als extra gaming tip: Fans maken best dat ze alle films hebben gezien zodat in het verstand de puzzels in elkaar vallen.

Gameplay:

LEGOMarvelsAvengers_NYC-22Denk niet dat we daar echt iets over dienen te vermelden:

You break stuff, you buy stuff.

Alles is breekbaar, een volledige vernielbaren omgeving van wagens tot zelfs omheiningen die je vervolgens de klassieke LEGO “DUDS” opleveren.

Deze zijn vervolgens inruil baar voor unlockbare items.

De volledige Universum werd met de nodige slapstick humor uitgewerkt die wanneer aanwezig is wanneer The Hulk bv Iron man opneemt en als een laserpen gebruikt.

LEGOMarvelsAvengers_QS-&-SW LEGOMarvelsAvengers_Ultron

Gelukkig is de humor in overvloed aanwezig!

Rooster:

hqdefault

Natuurlijk zijn alle belangrijke personages uit het Marvel wereld aanwezig in verschillende versies en extra versies, zo bv een Stan Lee versie van Iron Man en zelfs Silver Surfer zagen we tijdens Gamescom ook de revue passeren (zelf hebben we deze nog niet vrijgespeeld)

08_suitwheel_500px3

In totaal een dik 200tal personages aanwezig.

06_hulksmash_500pxElke personage heeft ook zijn nut in de wereld, Gouden balken is te verwijderen door een laser zoals Iron Man (en dit wisten we al dankzij Superman Personage in de vorige titel(s).

Een dikke muur of een truck? Schakel dan maar de Hulk in met zijn brute kracht!

Natuurlijk wordt hier en daar een extra tip gegeven welke personage het best aan bod komt.

LEGOMarvelsAvengers_QS-&-SWFun is dat LEGO games niet direct alle geheimen spelen en je met personages die je in latere stadium vrijspeelt dient terug te keren op de zijroute en extra gegevens eens te verkennen.

Elke Personage weet ook perfect samen te werken in een co-op actie.

Zo kan Thor zijn Hammer eens goed meppen op de schild van Captain America om een sound wave voort te brengen bv.

Conclusie:

Zoals altijd enkel een local multiplayer en geen online gebeuren (en we missen dat echt!)

Verder is Lego Marvel’s Avengers een topproduct terug in een schitterende Marvel meets Legostijl voortgebracht.

LEGOMarvelsAvengers_Vision

Ondanks de enorm verwarrende storylijn die van het ene naar het andere springt zonder een zinvolle volgorde, kan je als fan (als je de films hebt gezien) genieten van een Best Off gebeuren.

LEGO blijft ons plezieren en een gebeuren zijn waar we nog meer naar uitkijken dan kerst, Tenzij er een LEGO game wordt voortgebracht op kerst.

LEGOMarvelsAvengers_UltronPuzzels zijn de alom gekende breek en bouw manieren die we al door en door kennen en ergens hadden we toch het gevoel dat deze game minder LEGO ervaring gaf dan eerdere edities … Toch verstand even op nul en als fan genieten voor een paar uren Legotainment plezier 🙂 .

De combinatie met LEGO tovert meermaals een glimlach op je gezicht, al is het door een rommelig verhaal, eenzijdige puzzels en kwalitatief mindere CO-op wel de minste LEGO-game van de afgelopen jaren.

Score :

5,5/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights