Review: Mafia 2 Definitive Edition

Cult klassieker Mafia 2 die op vorige generatie consoles zijn debuut maakte, weet opnieuw het publiek te bekoren in een gloednieuwe remaster versie.

Backward compatibel was de Xbox 360 versie alvast al, maar met nieuwe, betere, frisse grafics op de huidige console is toch ook zeker een meerwaarde en must te ervaren.

Toen 2K games het nieuws lanceerde dat de Mafia reeks als Definitive edition zou komen, was het dan ook zeker welkom om het verhaal van Vito nog eens te herbeleven in een 12 uur durende Gameplay boordevol alle DLC’s ooit die de game tot 8u langer maakt.

Grafics & soundtrack:

Mafia 2 was op GTA na de eerste game of een van de eerste die leefde in een open wereld map, toch was er een lineair gevoel waardoor je acminder gemakkelijk afdwaalde en van de ene punt naar de andere begaf.

Een ongelooflijke soundtrack gaf je dan ook het gevoel van de game mee dat je dieper inleefde in de wereld.

Het gevoel van de jaren 50 leeft verder in de vibes die de game weten te geven aan je.

Remaster of Redisaster ?

In een HD vernieuwde versie zou je tal van fixex en tweaks verwachten bij de list aan verbeteringen, iets wat inderdaad vaak ook het geval is … al merkte we in de Remaster van Mafia II enkele minpunten.

Zo waren we pas begonnen aan de proloog en krijgen we geen melding welke knop te duwen, logica hielp hier wel in verder zodat we wisten dat we over het muurtje moesten klimmen….

Pop ins die voor een disaster zorgen ipv remaster door een vertraagde melding of out of sync gevoel.

Daarnaast was de combat momenten ook alles behalve vlot of zat er amper leven in de tegenstanders .. alsof de AI plots op verlof was.

Conclusie :

2K mist de bal met Mafia II : Definitive Edition, waar normaal bug fix , tweaks, HD boost en tal van verfrissing aan te pas zou moeten zijn ..

HD verfrissing is er wel, maar de Bug’s zijn ook aanwezig waardoor de Xbox 360 backward compatible versie dan nog beter uitkomt om te spelen.

Playstation spelers kunnen via de Playstation Now een oudere versie raadplegen.

Kleine teleurstelling zonder verdere woorden aan te spenderen, aan een nostalgische klassieker.. als een oude Buick wagen ,met een nieuwe verflaagje, zelfde flaws en onder nieuwe versie nr .. blijft de oude versie het beste tot er updates gelanceerd worden.

Score:

4/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights