Review : Puzzle Bobble Everypuzzle

Nostalgische jeugdsentiment vanuit de tijden der arcade wanneer je denkt aan die 2 schattige dino’s, kleurig afvurende ballen om een lijn  of ketting reactie teweeg te brengen.

Je raad het al : Bubble Bobble !

Ze behoren tot een eindeloze generatie samen met andere titels als Double Dragon, Astroid, Space Invaders en Castlevania.

Een generatie aan legendarische klassiekers en merken.

Zo brengt een ook bekende naam uit de glorietijden de naam Taito, die aan het beginroer stond van onder andere Bubble Bobble.

Arcade is niet dood en met de handheld games als Nintendo Switch krijgen deze namen een  nieuwe leven on the go , waar je ook bent : thuis of op weg.

De spin-off Puzzle Bobble kreeg  sinds 1994 dan ook een vervolg met Puzzle Bobble Everybubble.

Zijn basis blijft behouden waar je zo snel mogelijk de kleuren verwijderd in een tijd druk.

Een soort omgekeerde Tetris.

Gameplay:

ININ brengt deze Uitgebreide speelduur  terug die werd voorzien met een 15 levels per wereld, speel telkens 3 sterren vrij voor elke level en je krijg nog eens extra nostalgische werelden/levels erboven op/

Gameplay is bekend waar je de juiste kleur bij kleur lanceer om zo een groep te verwijderen van 3 aansluitende bollen in de zelfde kleur of meer .. werd deze weg vooraleer gans het platform de lijn overschrijd en jou verpletterd en sorteer tijdig je ontvangen kleur.

In puzzel Bobble werd ook de nodige twisten ingevoerd om de bekende gameplay nog wat meer uitdaging te geven.

Hierdoor krijg je de kans een hogere score te verkrijgen en op een globale bord te vergelijken.

Speel je nu alleen of als multiplayer lokaal of tegen een AI, zijn fun factor weet je telkens vast te houden voor lange speel sessies.

Gelijk als het om een Versus of co-op sessie gaat.

Extra is ook de (ook onder licentie van TAITO) space invaders cross-over waar je in een race tege de klik jou dino alle kanten van de level laat zien horizontaal terwijl je de tegenstand hun aanval ontwijkt.

Audio:

Buiten zijn visuele en gameplay hebben de makers ook gezorgd voor een aangename achtergrond soundtrack waar leuke tonen in zijn stijl je vergezellen in ware arcade gevoel, dit met de nodige kreten erboven op om de spanning te bewaren.

Voor de muziek keuze werd gekozen voor een typische old skool Nintendo gevoel zoals we die kennen.

Dus het arcade gevoel werd sterk bewaard en gerespecteerd.

Conclusie:

Puzzle Bobble Everybubble past schitterend al seen home feel arcade, sentiment game in zijn langst lopende reeks.

De convert naar handheld die beide als in zijn dock op console mode of handheld on de go speelt werkt perfect en blijven je herinneren aan de goeie oude tijd van 8 en 16 bit generatie, de arcade pionier.

Ook al kan de AI wat werkt gebruiken, Puzzle Bobble Everypuzzel is een geslaagde concept die zijn originele roods respecteert en gameplay, met de nodige vernieuwde uitdagingen.

Zijn aanstekelijkheid lever geen herhalend gevoel en dit zorgt voor een meerwaarde.

Score:

8,5/10

nu verkrijgbaar op Nintendo Switch!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights