Review : Star Wars – Episode VII : The Force Awakens

Er was eens, in een Galaxy niet zo ver weg van hier. Een nieuwe trilogie! Een nieuwe reeks aan Star Wars Films en nog recenter: Een nieuwe Blu-ray/dvd-release!

Star Wars The Force Awakens.

Even een sprongetje in de tijd met de mensen van Lucas zijn droomkind die de franchise terug brengen voor een nieuwe generatie aan fans en oude garde aan Star Wars fans.

Even samenvatten:

De eerste Trilogie (zeg maar de classic in releasevolgorde) :

Star-Wars-Trilogy-Poster-2

  • Episode IV: A New Hope
  • Episode V: The Empire Strikes Back
  • Episode VI: Return Of The Jedi

Deze originele trilogie verscheen tussen 1977 en 1983.

Toen kwam George Lucas met een nieuwe trilogie die vooraan in de tijdlijn werd geplaatst en de geboorte gaf aan de “Episode *cijfer¨ voortitel

  • Episode I: The Phanton Menace
  • Episode II: Attack Of The Clones
  • Episode III: Revenge Of The Sith

1-prequels

Deze kwamen tussen 1999 en 2005.

Bij deze was het verhaal rond dachten we, tot Disney de rechten overnam en J.J Abrams die ook aan het roer stond van producties als “Lost”, “Alias”, en bioscoopproducties als de “Mission Imposible”,”Star Trek”-films en Cloverfield.

sw131Voeg vanaf nu ook maar Episode VII: The Force Awakens toe aan zijn palmares, die dan een tijdsprong neemt niet verder naar voor de gebeurtenissen, maar na de gebeurtenissen in de eerste Trilogie (als we de tijdlijn moeten volgen … volg je nog? Goed!

De productie brak alvast alle records en vestigde dat Star Wars nog altijd even “Hot” is als een stuk brood door een Lightsaber gesneden.

Met Episode IIX (8) en IX (9) in de pijplijn om nog even Rogue One: A Star Wars story te kleven vlak voor de allereerste Star Wars ooit … mag je zeker zijn dat we ons voelen als een Lost aflevering vol flashbacks en flashforwards als we in de historiek naar voor en vervolgens naar achter springen om dan weer naar voor te springen … letterlijk worden verhalen aan de tijdlijn vastgelijmd!

Verhaal:

star_wars_force_awakes_0230 jaar na Return Of The Jedi (ja inderdaad de laatste in de verhaallijn, de 3de in de chronologische release lijst) is de Empire verslagen.

Natuurlijk zijn er aanhangers van Vader en de Empire en zei noemen zich trots “The First Order”.

Het verzet doet zijn uiterste best om een deftig antwoord te leveren aan deze nieuwe “First Order”.

2979968-star-wars-bb-8-force-awakens

Beide verzet en First Order zijn op zoek naar de geheime locatie van Luke Skywalker, die in afzondering is vertrokken naar een onbestemde locatie.

Elk bezit maar slechts een stuk van de kaart.

Drey__bb_8_star_wars_the_force_awakens-HD-1600x900e ene helpt in een droid BB8 verborgen, de andere helft … die is nog zoek.

Opvolger van Darth Vader is dan de nieuwe slechterik “Kylo Ren” die in de sporen van Vader wil treden en bij kost wat kost zal zwaren de rebellen uit te roeien en verslaan.

John-Boyega-as-Finn-in-Star-Wars-The-Force-AwakensWanneer Rey als schroothandelaar het pad kruist met een weggelopen storm trooper genaamd “Fin”, word de avonturen stevig opgevoerd wanneer de New Order hun opjaagt.

Zij weten weg te vluchten in stijl wanneer ze een oude “Bucket Of Rust” vinden … De Millenium Falcon!

star-wars-tfa-new-hi-res-stills-164870

Het is hier ook dat oude vrienden als Chewbaca en Han Solo terug in beeld komen als 2 beste vrienden.

star_wars_the_force_awakens_han_chewie.0.0

Zij weten onze vrienden dieper in contact te brengen met de rebellen, en het is vanaf dat punt dat de strijd begint.

Cinematografie:

5543ca96801ffcbc36b34181_vanity-fair-star-wars-01Ondanks dat J.J. Abrams een goed verhaal weet te brengen, moeten we toch in onze eerlijke mening delen dat deze productie zijn actie en spanning gehalte niet zo hoog opgedreven is als de eerdere episodes.

De snelle, adrenaline aan lightsaber en actie aanvallen blijven wat achter en vullen niet datzelfde rush gevoel als bij eerdere producties.

Er ontbreekt iets waar we onze vinger niet kunnen op leggen.

En toch aan de andere kant werd onze verwachtingen toch wel ingelost op een andere vlak dat alles trouw aan de origine bleef.

De locaties die de makers kozen werden subliem gekozen in plaats van CGI-achtergronden zoals de meeste shows en films tegenwoordig gebruiken.

Dit levert al weer een stuk toe aan de realisme gevoel qua settingen.

De muziek werd hoe kan het ook anders verzorgt door John Williams die intussen als zo goed als overbekend en gelinkt staat aan de Star Wars franchise.

Conclusie:

18-star-wars-poster.w529.h529Het is wennen aan de moderne productie van Star Wars wanneer je bent opgegroeid met de George Lucas regie-tijdperk.

J.J. Abrams doet het goed op zijn eigen manier, maar niets kan de klassiekers verslaan.

 

Veel nostalgische gevoelens kwamen de revue in een ware trip langs wanneer je enkele van de oude cast terugziet en ook een nieuwere Death Star met dezelfde productiefouten …

Echt? Je zou denken bij de 3de versie dat ze het nu toch al geleerd zijn?

Naast de Main Feature vind je ook nog een aantal leuke extra’s zoals een documentaire terug, verwijderde scenes, en interviews en veel meer.

Zeker een aanrader waard, maar we raden fans toch zeker aan éérst een Star Wars Marathon te houden, met de animatie erbij ook.

InstagramCapture_a6daeb63-061c-4cbc-ba9a-c6db8814e6d8En dan pas starten aan The Force Awakens als je up to date wil zijn.

Star Wars – Episode VII (7): The Force Awakens is sinds 16 April verkrijgbaar op DVD & Blu-ray, of check je digitale Tv of spelconsole voor een VOD-versie.

Star Wars : Episode VII – The Force Awakens is trouwens beschikbaar ook als speciale editie als “The Dark Side” en “The Light Side” editie.

Omdat wij zo puur zijn , kregen we van Disney op Bluray “The Light Side” versie 🙂

Wie meer Star Wars plezier wil kan ook zich amuseren met “The Force Awakens” playset voor DIsney Infinity 3.0 playset.

Score :

8,2/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights