Review : Terminator : Dark Fate

I’l be Back

Hasta La vista , Baby

het zijn maar enkele van de bekende Quotes van Arnold Schwarzenegger in zijn iconische rol als The Terminator.

En toen kwamen:

  • In 1991 de Sequals Terminator 2 : Judgement Day ,
  • In 2003 Terminator 3: Rise Of The Machines,
  • In 2009 Terminator (4) Salvation zonder Arnold Schwarzenegger door zijn rol als gouverneur van Californië
  • En  in  2015 uiteindelijk Terminator (5) : Genisys met terug Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol.
  • Met nu in 2019 Terminator (6) : Dark Fate met ook Arnold Shwarzenegger in de hoofdrol en Linda Hamelton terug als Sarah Connor , haar rol uit 1984 Terminator en 1991’s Terminator 2 : Judgement Day

Tussendoor was er ook de TV- reeks “Terminator : The Sarah Connor Chronicles die van januari 2008 liepen tot April 2009 met 2 seizoenen.

Dit in een alternatieve tijdlijn dat zich afspeelt na Terminator 2: Judgement Day en verder geen invloed of link had op de films die nadien volgende, alsook had de films geel link met de reeks en werd deze 2 seizoenen als stand alone behandeld.

En toen werd het ingewikkeld… Terminator 3 werd plots genegeerd door Salvation, alsook Genisys sprak totaal niet meer over het 3de en en 4de deel in een poging de franchise nieuwe leven te geven.

Verwarring alom toen Dark Fate verscheen, het verhaal afspeelt na Terminator 2: Judgement Day uit 1991, en alle overige  3 films nadien negeerde alsof deze nooit hebben bestaan…

Geen vermelding of link naar Rise of The Machines, Salvation of zelfs Genisys …

Verhaal :

Het is ruim twintig jaar geleden dat Sarah Connor (Linda Hamilton) het einde van de wereld wist te voorkomen en de toekomst definitief veranderde.

Toch gaat de meedogenloze strijd tussen mens en machine onverminderd door.

Vanuit de toekomst wordt er een nieuwe, nog dodelijkere Terminator, het gemodificeerde model Rev 9 (Gabriel Luna), gestuurd om de aanstaande leidster van het verzet op te sporen en te doden.

In hun strijd om de mensheid te redden, versperren de doorgewinterde Sarah en de cybernetisch verbeterde supersoldaat Grace (Mackenzie Davis) hem de weg.

Als de Rev-9 tijdens zijn missie alles en iedereen op zijn pad vernietigt en de situatie er hopeloos uitziet, leidt de weg Sarah naar een T-800 (Arnold Schwarzenegger) uit haar verleden die wel eens haar allerlaatste hoop zou kunnen zijn.

Een andere wereld, een andere tijd, Skynet bestaat niet meer in de toekomst die Sarah Connor wist tegen te houden,

Maat een vlindereffect zorgde wel voor een gelijkaardige kwaad onder de naam “Legion” .

Ook zij willen de sleutelpersoon van de toekomstige verzet uit de weg werken.

Sarah Connor ontmoet Grace en haar protegee aan een brug.. niet geheel toeval wanneer blijkt dat iemand mysterieus haar al jaren lang locaties zend waar een tijdsprong zal ontstaan en waar een Terminator model zal verschijnen.

het is Zo dat Sarah Connor onbedoelde de missie krijgt voor Grace en haar protegee te zorgen en te beschermen, dit terwijl haar pad kruist met de T-800.

Filmografie :

Terminator: Dark Fate begint zoals elke Terminator te verwachte is.

Vijand word uit de toekomst gezonden naar het heden,

De redder volgt ook naar het verleden om een sleutelpersonage te beschermen.

Een kat & Muis spel is dan wat begint tot de slechte of beide vernietigd zijn.

Verbazend is hoeveel modellen van Terminators er kunnen bestaan aan de zijde van zij die de sleutelpersonage willen uitroeien

Dark Fate bulkt van special effects, exploties en alles wat een Terminator film waardig weet te maken.

Terminator (6): Dark Fate staat ook met niemand anders terug aan het roer dan James Cameron, die terug samen gebracht word voor de eerste keer in lange tijd met Linda Hamilton en Arnold Schwarzenegger.

Terminator : Dark Fate is sterker dan de vorige delen uit de franchise sinds Terminator 2: Judgement Day.

Conclusie:

Bigger & Better is Terminator (6): Dark Fate, voor de nieuwe fans een sterk begin en fris gevoel maar voor de oude generatie verwarring alom gezien deel 3,4 en 5 volledig worden genegeerd alsof deze nooit hebben plaats gevonden.

Zelfs met het slot en post credit scene van Genisys waarin de T-800 word geupgrade tot een liquede exoskelet en  in de post credit gehint werd dat skynet nog leeft … om dan alle vermeldingen hier te missen en een oudere , roestige T-800 te leren kennen..

Het brengt verwarring en voelt aan als een potje, rommelige tijdlijn, gaten en fouten in het universum wanneer je deze eerdere titels niet kan negeren.

Toch blijft Dark Fate een aanrader en genietbare deel van de franchise en alsook het bewijs dat Arnold Scwarzenegger zeker wel “old is, maar niet obselete” zoals hij aangaf in Genisys.

Terminator (6) : Dark Fate is verkrijgbaar op DVD , Bluray en Video On Demand.

Wie kiest voor de Blu-ray krijgt een reeks aan leuke extra’s die we helaas niet konden bespreken.

Extra’s:

       

Dvd 

Lengte: 123 minuten

Genre: Actie, avontuur, sciencefiction

Regisseur: Tim Miller

Cast: o.a. Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Nathalia Reyes, Gabriel Luna en Diego Boneta

         
Blu-rayLengte: 128 minuten

Genre: Actie, avontuur, sciencefiction

Regisseur: Tim Miller

Cast: o.a. Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Nathalia Reyes, Gabriel Luna en Diego Boneta

Extra’s:

  • Verwijderde en uitgebreide scènes
  • A legend Reforged
  • World Builders
  • Dam Busters: The Final Showdown
  • The Dragonfly VFX Breakdown

Fox was zo vriendelijk ons een DVD-exemplaar toe te stoeren om met volle teugen van het avontuur te genieten.

Score:

8,9/10

– De technologie evolueert en blijft ons keer op keer verbazen, maar waar zal dit eindigen? In Terminator: Dark Fate neemt regisseur Tim Miller je mee in een fictieve wereld waarin de mensheid het nog steeds moet opnemen tegen de machines. Wapens, ontploffingen en gevechten staan centraal, en de nieuwe Terminator is sterker dan ooit tevoren. Oudgedienden, producent James Cameron en Linda Hamilton (Sarah Connor) keren na lange tijd terug in hun rol. Samen met de T-800 (Arnold Schwarzenegger) en supersoldaat Grace (Mackenzie Davis) moet zij een nieuwe missie volbrengen, en gaat daarvoor de strijd met de nieuwe Terminator Rev 9 aan. Zullen ze met drie sterk genoeg zijn om de sterke Terminator te verslaan?

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights