Russische Kubinka Tank Museum gaat samen met Wargaming de super zware Maus tank restaureren

Wargaming maakt vandaag bekend dat zij een samenwerking is aangegaan met het Russische Kubinka Tank Museum, om de laatst overgebleven Panzer VIII Maus in zijn oude glorie te herstellen en rijklaar te maken.

Andrei Yarantsau, VP of Publishing bij Wargaming

Wargaming closely cooperates with military museums around the world,

We are excited to contribute to the Kubinka’s initiative and plan on supporting the museum in future.

We’ll help it put together an exclusive collection of armored warfare, assisting it in lifting and reconstruction of legendary military vehicles and enriching its exhibition with renowned machines from private collections from across the world.

A unique selection of legendary warfare will attract military enthusiasts from Russia and abroad, sparking interest towards military history and inspiring younger generations to learn more about their country’s past.

De Maus is een heuze icoon van uitmuntende tank design.

De kolossale Panzerkampfwagen VIII Maus is, met zijn 188 ton, de zwaarste en meest bepantserde oorlogsvoertuig die in de Tweede Wereldoorlog het slagveld heeft betreden. Enkel twee prototypes zijn ooit afgemaakt en de enige die het heeft overleefd staat in de Kubinka Museum met een lege romp.

WoT_Assets_Photo_Tanks_Maus

Het museum en Wargaming willen het gehele interieur herstellen met behulp van authentieke bouwtekeningen.

Ontbrekende onderdelen zullen handmatig op maat gemaakt worden. De gehele proces wordt nauwlettend in de gaten gehouden door specialisten.

De Maus zal vervolgens worden tentoongesteld in het Kubinka Museum zodat mensen vanuit de gehele wereld de gerestaureerde tank met hun eigen ogen kunnen aanschouwen.

Wargaming is met meerdere historische preservatieve projecten bezig.

Het bedrijf heeft een globale campagne opgericht om diverse militaire voertuigen te vinden en te  restaureren. Waaronder de restauratie van de Soviet T-34-76 tank in Belarus en het opgraven en reconstrueren van de KV-1 USSR tank in Voronezh in Rusland.

Ook heeft zij meegewerkt aan het opvissen van de laatste Dornier Do 17 die momenteel tentoon wordt gesteld in het Royal Air Force Museum in Cosford in Engeland.

De oprichting van het Wargaming Education Center bij het Bovington Tank Museum in Engeland en tot slot de continuerende samenwerking met het USS Iowa schip in Port of Los Angeles te Californië.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights