Review : The Walking Dead – GOTY Edition

The Walking Dead ontwikkeld door Telltale Games is gebaseerd op de populaire strip reeks van the walking dead.

In die strip reeks is er een groep mensen dat zich constant  moet aanpassen om aan de zombie apocalyps te overleven.

Ze moeten zich constant verplaatsen om te overleven en om voedsel te kunnen bij elkaar te rapen.

In de game speel je het verhaallijn van in de stripreeks maar volg je je eigen verhaal dat apart leid, maar er komen geregeld stukken en personages in voor die je in de strips kunt vinden zoals Glenn, Hershel Greene  en ook de boerderij van Hershel.

Verhaallijn

the-walking-dead-game-episode-4-walkthrough

Het verhaal begint wanneer je als Lee Everett  in een politiewagen zit richting de gevangenis door een onbekende reden van misdrijf die je hebt gepleegd.

Tijdens deze rit verneem je op de radio dat er rare dingen aan het gebeuren in de stad en dat er de ene combi na de andere zich richting de stad rijden.

De agent in kwestie verneemt dit ook maar maakt zich niet echt zorgen over totdat er ineens een mens in het midden van de autostrade zich bevindt.

De agent rijdt de persoon aan en beland in de afgrond in het bos naast de baan.

Lee wordt wakker maar heeft zijn been bezeert.

Lee kruip uit de wagen en ziet dat de agent dood is maar wanneer die ineens uit zijn dood herrijst merk Lee dat dit grondig mis is.

Hij maakt korte metten met dit neem fenomeen dat doden terug opstaan en loopt weg van een horde dat hem achtervolgt na het lossen van een schot.

Hij is tijdelijk veilig in een huis dat hij heeft gevonden waar hij Clementine ontmoet een klein en jong meisje dat bang is van deze zombies. Clementine verteld dat haar ouders vertrokken waren naar Savannah en dat ze graag bij haar ouders wil zijn.

Jij beslist dan dat je haar gaat beschermen tegen deze wezens en dat je haar gaat helpen naar de zoektocht naar haar ouders.

Gameplay

De game is een avontuurspel vol horror op een RPG gameplay.

Jij als speler moet naar verschillende voorwerpen of aanwijzingen zoeken om je een weg te banen naar je nieuwe tijdelijke veilige locatie of weg te komen van de zombie’s.

The Walking Dead is een game waar je in een bepaalde ruimte alles moet doen dus geen open wereld waar je vrij kunt rond lopen.

the-walking-dead-the-game

In die ruimte zijn er voorwerpen en of aanwijzingen die je door die ruimte kunnen leiden naar de volgende plaats waar het verhaal zich verder zal afspelen.

Tijdens het spelen van de game komen er ook veel conversaties voor tussen Lee (persoon waar je mee speelt) en de mensen die in je groep zitten waar je mee deze apocalyps mee overleefd.

Tijdens die conversaties moet je soms keuzes maken die je verhaallijn zullen veranderen en dit tot het einde van het spel meesleept.

Dus zorg ervoor dat je nooit liegt of je leugen tegen spreekt dit gaan de andere leden snel door hebben en je niet vertrouwen wat in dit game wel belangrijk is.

Verdedig de juiste personen die zullen later in het spel je leven misschien wel reden of voor je opkomen.

Het spel slaat automatisch op na een gebeurtenis ook kan je zelf saven wanneer je wil om je foute keuzen dan terug recht te zetten.

5 EpisodesThe-Walking-Dead-Game

Er zijn 5 episodes in dit spel die gemiddeld 2 u nodig heeft per episode om het uit te spelen.

In elke episode komen en gaan er overlevenden sommigen zullen vrijwillig vertrekken van de groep andere gaan dood door zombies of worden door psygopaten, of bendes  gedood worden.

Elke Episode speelt zich telkens ergens anders af  in de eerste Episode speelt het zich af in een boerderij van Hershel Greene maar na een zombie aanval waar een dodelijk slachtoffer valt moeten ze zich van het erf verlaten naar Macon in Georgia.

Vandaar uit zullen ze zich steeds meer verplaatsen naar hun eind bestemming Savannah op zoek naar een boot om het vaste land te kunnen ontvluchten.

Dit gebeurd niet van een leien dakje op hun weg gaat ervan alles mis en ook niet iedereen is te vertrouwen.

Dit zal je allemaal te weten komen naar gelang hoe langer en verder je speelt.

Graphics

Het spel is in strip vorm gemaakt het geeft wel iets uniek mits het op de strip s gebaseerde game is gemaakt.

images (1)In begin is het wel wat raar maar na een tijdje begin je eraan te wennen en vindt je het zelfs nog goed ook.

De personages en zombies zijn goed gemaakt en het is precies  of je bent naar een levend stripboek aan het kijken.

Alles is ook mooi afgewerkt waar je niets aan kunt merken.

Conclussie :

thewalkingdeadvideogamescreenshot1024x574

Deze unieke game  zit vol met spanning en verscheurende emotionele momenten waar je hartverscheurende keuzes moet maken waar je als persoon het soms moeilijk mee hebt omdat je weet dat het niet de juiste keuze is.

De dodelijke dilemma’s waar je telkens mee wordt geconfronteerd en hopen dat je de juiste keuze hebt gemaakt maken dit spel nog meer aantrekkelijker om verder te spelen.

Je zorgen maken om Clementine  en haar beschermen blijft je hoofdtaak en  dat mag je zeker niet vergeten. Kortom dit spel is uitstekend !!

score  9/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights