Rurouni Kenshin op Blu-ray

We schrijven het jaar 1868.

Tijdens de laatste dagen van de Edoperiode is huurmoordenaar Battosai een van de meest gevreesde vijanden van het shogunaat.

Nadat het keizerrijk wordt geïnstalleerd, verdwijnt deze geheimzinnige figuur echter volledig van het strijdtoneel, maar niet zonder zijn katana achter te laten.

Een tiental jaar later duikt de zachtaardige Kenshin Himura op in Tokio.

Daar ontmoet hij de lichtjes naïeve Kaoru Kamiya, die net als Kenshin zelf een hekel lijkt te hebben aan doden.

Meer, zelfs: zijn eigen zwaard is volledig bot, waardoor het erg moeilijk is om er een leven mee te nemen.

Jammer genoeg is de kendoschool die Kaoru heeft geërfd van haar overleden vader in gevaar.

Kanryuu Takeda, een nietsontziende opiumdealer, zou het gebouw immers in handen willen krijgen om te gebruiken als drugsfabriek.

Ondertussen is iemand die zich voordoet als Battosai politieagenten aan het vermoorden en briefjes aan het achterlaten op hun lijken.

Politieagent Saito Hajime is echter niet overtuigd en verdenkt Takeda zelf.

Wanneer Takani Megumi, een vrouw die door Takeda wordt verplicht om opium te maken voor hem, uit diens klauwen weet te ontsnappen, wordt nagenoeg de hele politiemacht uitgemoord…

Het is niet vaak dat je een actiefilm voorgeschoteld krijgt die een heel belangrijk punt probeert te maken waar de meeste westerse prenten aan voorbij gaan: doden is niet goed.

Rurouni Kenshin maakt die opmerking terecht wel, maar doet dat ook op een boeiende, realistische manier die van begin tot eind de aandacht weet vast te houden.

Rurouni Kenshin: Meiji Swordsman Romantic Story, ook gekend als Samurai X, was tussen 1994 en 1999 een uiterst succesvolle manga, die daarna in Japan uitgroeide tot een van de 100 best bekeken animeseries.

Takei-Emi-Aoi-Yu-and-Sato-Takeru-in-Rurouni-Kenshin-2012-Movie-Image

Na een aantal films, boeken, soundtracks, videogames, gidsen en kunstwerken was het dus ook tijd voor een heuse ‘live action’-prent.

batusaiMet meer dan 55 miljoen verkochte exemplaren waren de cijfers voor de manga al indrukwekkend, maar deze Rurouni Kenshin doet nog beter: tussen augustus en november 2012 werd er wereldwijn maar liefst 61,7 miljoen dollar binnengerijfd en ondertussen wordt deze film al in meer dan 60 landen gedistribueerd.

Voor de Benelux gebeurt dat dus door Splendid Film, dat zijn sterke reputatie wat Aziatisch materiaal betreft daarmee nog eens extra in de verf weet te zetten.

Ook de recensies liegen niet, met onder andere een score van 7,4 op IMDb en erg positieve besprekingen in de gespecialiseerde pers. Kortom: deze moet ook jij zeker gezien hebben!

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights